Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
tak.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Trzy pytania.
1 W naszym AB. stoi jasno napisane, że kowadło działa w fazie strzelania a mnie zawsze się wydawało, że w fazie magii czy ktoś mógłby rozwiać moją wątpliwość?
2 Runa Grunginiego wszyscy grają,że trzeba zranić oddział żeby go spowolnić w AB tego nie znalazłem(co nie znaczy że tam tego nie ma) Jakaś errata czy coś o tym wspomina ?
3 Czy Żyrokopter może deklarować ucieczkę jako reakcję na szarżę?
1 W naszym AB. stoi jasno napisane, że kowadło działa w fazie strzelania a mnie zawsze się wydawało, że w fazie magii czy ktoś mógłby rozwiać moją wątpliwość?
2 Runa Grunginiego wszyscy grają,że trzeba zranić oddział żeby go spowolnić w AB tego nie znalazłem(co nie znaczy że tam tego nie ma) Jakaś errata czy coś o tym wspomina ?
3 Czy Żyrokopter może deklarować ucieczkę jako reakcję na szarżę?
w fazie strzelaniaDragomar pisze: 1 W naszym AB. stoi jasno napisane, że kowadło działa w fazie strzelania a mnie zawsze się wydawało, że w fazie magii czy ktoś mógłby rozwiać moją wątpliwość?
nie musisz ranić by spowalniaćDragomar pisze:2 Runa Grunginiego wszyscy grają,że trzeba zranić oddział żeby go spowolnić w AB tego nie znalazłem(co nie znaczy że tam tego nie ma) Jakaś errata czy coś o tym wspomina ?
tak, FAQ do krasi, MV żyro zamieniony z '0' na '1'Dragomar pisze:3 Czy Żyrokopter może deklarować ucieczkę jako reakcję na szarżę?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Jak w praktyce działa Master Engineer?
jeśli mam go w zasięgu 3" od 3 maszyn, to czy na początku strzelania określam, którą maszynę ME wspiera swoją umiejętnością, czy decyduję o jej użyciu w dowolnym momencie?
jeśli mam go w zasięgu 3" od 3 maszyn, to czy na początku strzelania określam, którą maszynę ME wspiera swoją umiejętnością, czy decyduję o jej użyciu w dowolnym momencie?
w dowolnym momencie, nawet po rzucie, na który chcesz użyć 'zdolności' MESlaine Mac Roth pisze:Jak w praktyce działa Master Engineer?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ano . Awansujesz kilku, robisz oddział w kreskę, Przeciwnik może ci zabić w najlepszym wypadku 3 czempionów na rundę, a zazwyczaj tylko jednego. Masz niezłomność, to ile byś nie przegrał, to stoisz. Czym by cię nie zaatakował, to go zatrzymasz w miejscu.
Jeśli nie przeszkadza ci używanie taktyki obliczonej na megairytowanie przeciwnika, to proszę bardzo.
Jeśli nie przeszkadza ci używanie taktyki obliczonej na megairytowanie przeciwnika, to proszę bardzo.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
nie, uscislenia sedziowskie to zmienily. teraz rany z championow przechodza na innych championow.Infernal Puppet pisze:Ano . Awansujesz kilku, robisz oddział w kreskę, Przeciwnik może ci zabić w najlepszym wypadku 3 czempionów na rundę, a zazwyczaj tylko jednego. Masz niezłomność, to ile byś nie przegrał, to stoisz. Czym by cię nie zaatakował, to go zatrzymasz w miejscu.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Infernal Puppet
- Masakrator
No bez przesady . Zabranie taktyki wykorzystującej lukę w zasadach jest złe ? Mało kto lubiłby grać z czymś co może mu uwalić praktycznie dowolny oddział w miejscu do końca gry.Niestety
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Gdzie bez przesady. Taki oddział swoje kosztuje, a jedynie blokuje. Byle fast takich chempionów ustawionych w krechę boli, bo nie mają sejwa. Nie wspominając o lekkim strzelaniu. Do tego mało mobilne.Infernal Puppet pisze:No bez przesady . Zabranie taktyki wykorzystującej lukę w zasadach jest złe ? Mało kto lubiłby grać z czymś co może mu uwalić praktycznie dowolny oddział w miejscu do końca gry.Niestety
- Brushlicker
- Falubaz
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Z tego co wiem to wystawia się ich bo można mieć tylko 4 maszyny (kowadło,2klopa,działo) więc na organki nie ma miejsca, które to są jedyną maszyną co sama się obroni. 10 thundów to tani improwizowany substytut owych organek antyfastowo-kowbojowy.
Według jakich kryteriów? Na Euro, w kwestii użyteczności na pierwszym miejscu są hammerersi, potem nic, potem warriorzy z dwurakami. Reszta to bardziej ozdoby.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator