Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Byro »

Damn, wygląda na to, że się wałowałem, nie rzucałem 3 artyleryjkami na raz, to sporo upraszcza :)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Nie ma różnicy ,możesz rzucać po jednej kości ,a później rozpatrzyć wszystko naraz tak jak byś rzucił 3 :wink:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

To ma lekkie znaczenie, bo nie wiadomo czy jak na pierwszej kości wypadnie misfire lub 2 to czy przerzucać czy nie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

rzucasz każdą pojedyńczo ,nic nie robiąc ,a później traktujesz to jako rzut trzema naraz i wtedy się zastanawiasz . Ja tak robie ,bo nie chce mi się szukać tylu artyleryjek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Kordelas pisze:rzucasz każdą pojedyńczo ,nic nie robiąc ,a później traktujesz to jako rzut trzema naraz i wtedy się zastanawiasz . Ja tak robie ,bo nie chce mi się szukać tylu artyleryjek
+ 1

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Byro pisze:Damn, wygląda na to, że się wałowałem, nie rzucałem 3 artyleryjkami na raz, to sporo upraszcza :)
Byro rzucał po kolei (a przynajmniej tak go zrozumiałem) i musiał od razu decydować czy przerzuca czy nie, więc w tym przypadku akurat jest różnica. A ogólnie można oczywiście rzucać kolejno i traktować jako jednoczesny. Można też zastąpić artyleryjkę zwykłą k6, a potem przeliczyć.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Macias jeden co zrozumiał mój dramat :)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

jak przeliczyć? bo nie mam artyleryjek i mi brak :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

JochnyWalker pisze:jak przeliczyć? bo nie mam artyleryjek i mi brak :(
'6' to misfire, pozostałe wyniki mnożysz razy 2
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

ok, thx
Obrazek

rafi
Warzywo

Post autor: rafi »

czy bretońscy man at arms przejda jako halabardnicy?

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Jak ich dobrze skonwertujesz i pomalujesz to pewnie tak ,ale bez jakichś poprawek to za przeproszeniem "wali" od nich Bretonią :)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Jaki tank lepszy? metal , czy plastik ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

JochnyWalker pisze:Jaki tank lepszy? metal , czy plastik ?
zależy czy lubisz dołożyć przeciwnikowi po przegranej rozgrywce :wink:

a tak to imo plastik dużo praktyczniejszy ( i w obróbce i transporcie ) . poza tym jak dla mnie to jest lepszy model.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Barney pisze:
zależy czy lubisz dołożyć przeciwnikowi po przegranej rozgrywce :wink:

a tak to imo plastik dużo praktyczniejszy ( i w obróbce i transporcie ) . poza tym jak dla mnie to jest lepszy model.
ale metal ma to coś... ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Barney pisze:zależy czy lubisz dołożyć przeciwnikowi po przegranej rozgrywce :wink:

+2
solider4 pisze:ale metal ma to coś... ;)
+1

:wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

metalowym nie da się grać- wiem bo nim gram - waży ze 2 kg i przesuwasz razem z nim pół stołu :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

PiotrB pisze:metalowym nie da się grać- wiem bo nim gram - waży ze 2 kg i przesuwasz razem z nim pół stołu :)...
Czy wiesz, że możesz unieść delikatnie modeli przesunąć go w powietrzu, a następnie położyć ponownie na polu bitwy, oczywiście nie dalej niż sięga miarka? :wink: :lol2: :lol2: :lol2:

Ps. Też mam metalowego tanka, wcześniej metalowe heleny (WoCh) i jakoś problemu nie miałem.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Czy wiesz, że możesz unieść delikatnie modeli przesunąć go w powietrzu, a następnie położyć ponownie na polu bitwy, oczywiście nie dalej niż sięga miarka?
Przy okazji wyrobisz sobie biceps. :P

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Albo można zdjąć model z podstawki ,przesunąć podstawkę i położyć model :P

ODPOWIEDZ