A co do książki sam przyznaj - zadawałeś pytanie, zanim odpowiedziałem zaglądałem do książki, prawda?
I grzecznie było i miło i bez spinek

Przemcio pisze: Eeeee no sorry gram jakąś armią i nie umiem rozpiski złożyć by była legalna![]()
c'mon to jakaś sciema
Abstrahując od nieprzyjemnej atmosfery z rzucaniem kostkami, polecam link do tematu z poprzedniego turnieju z serii 4CT - strona 11 i okolice:kubencjusz pisze:Nie mowie o starym DS bo to była totalna klopa...![]()
Zeszłym razem Kuba miał nielegalnego Dispell Scrolla w rozpisce (przekroczył limit PD)Maciek P. pisze:Przemcio pisze: .. Okazuje się, że mimo awantury, znowu gra nielegalną rozpiską...
szeszej pisze:Boju nie każdy jest tak w pełni wyluzowany jak ty
Eee.... ja tylko czytam ten topic, i ewidentnie była mowa o nielegalnych rozpiskach.White Lion pisze: Może zastanowisz się chwilę zanim zaczniesz rzucać wymyślone oskarżenia ewentualnie podasz jakieś ich źródła?
Przemcio pisze: Eeeee no sorry gram jakąś armią i nie umiem rozpiski złożyć by była legalna![]()
c'mon to jakaś sciema
Jeśli to się odnosiło to turnieju z przed 2 miesięcy, to przepraszam, ale z kontekstu to nie wynika.kubencjusz pisze:Nie mowie o starym DS bo to była totalna klopa...
Nie mów że "stary DS" nie brzmi w kontekście wypomiania nielegalnej rozpiski w poprzedzającym poście, jak tłumaczenie zostawiena go w rozpisce z porzednich turniejów "przez przypadek"JungleJack pisze:Wynika, tylko trzeba uważnie czytać
Ja Ci tego nie zrobiłem!!White Lion pisze:Ze swojej strony chciałbym jednak zarzucić Turbasowi mocno niesportową grę.
Po pierwsze wygrał rzut na zaczynanie i pojedyńczym strzałem z katapy zadał mi od razu 6 ran na TGeju.
Po drugie w mojej pierwszej turze swoim "złym okiem" spowodował że mój generał się "wessał" na ifce.
to są zagrania podpadające pod Worst Play !!
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
tak jak mówiłem rozpiskę Kuby sam sprawdziłem i wydrukowałem.Czopek pisze: - W rozpisce posiada 5 maneaterów z dodatkową bronią za 258 pkt - jak sprawdzam w ab to mieści się im za te pkty 4 extra hw oraz l.a. . Na potrzeby bitwy ze mną mieli ciężkie zbroje.
zazwyczaj mi to uchodzi bezkarnie...Trubas pisze: Byłeś greedy chcąc najpierw bezkarnie ruszyć całą armie a potem zachować lvl na lordzie i Cię pokarciło
Nie mówię że w rozpisce jest błąd. Błąd jest w tym że gdy strzelałem do maneaterów sejvovali na 5+.White Lion pisze:tak jak mówiłem rozpiskę Kuby sam sprawdziłem i wydrukowałem.Czopek pisze: - W rozpisce posiada 5 maneaterów z dodatkową bronią za 258 pkt - jak sprawdzam w ab to mieści się im za te pkty 4 extra hw oraz l.a. . Na potrzeby bitwy ze mną mieli ciężkie zbroje.
Zapis Maneaterów brzmiał w niej:
".....
Maneaters x5 – 258 pkt.
- additional hand weapon x4, Scout, Swifstride.
...."
Tak więc podkreślam że rozpiska Kuby była poprawna. Maneaterzy nie muszą być uzbrojeni tak samo. Mają zasadę która im na to pozwala. Tylko 4ech z nich miało dodatkową broń.
Niestety jeżeli jednak ci powiedział bez pokazywania rozpiski że mają wszyscy i że mają ciężkie zbroje to już nieładnie.