Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bastor
Chuck Norris

Re: Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Post autor: Bastor »

Cokolwiek by to nie było - to ilość "6" wyrzuconych na regenerację zdumiewała i śmiało można zgłaszać to na Policją jako "brutalny gwałt na rachunku prawdopodobieństwa" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A co do książki sam przyznaj - zadawałeś pytanie, zanim odpowiedziałem zaglądałem do książki, prawda?
I grzecznie było i miło i bez spinek :mrgreen:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Przemcio pisze: Eeeee no sorry gram jakąś armią i nie umiem rozpiski złożyć by była legalna :?: :twisted: c'mon to jakaś sciema :D
kubencjusz pisze:Nie mowie o starym DS bo to była totalna klopa... :roll:
Abstrahując od nieprzyjemnej atmosfery z rzucaniem kostkami, polecam link do tematu z poprzedniego turnieju z serii 4CT - strona 11 i okolice:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=200

Był poważny kwas, bo zwycięzca, Kubencjusz, grał nielegalną rozpiską. Okazuje się, że mimo awantury, znowu gra nielegalną rozpiską - nota bene - ten sam wałek w rozpie, i nikt z was nic z tym nie robi, odpóki się przyjezdni nie skarżą. Dwa miesiące później robi się to samo, a załapany za ręke udaje niewinątko "ups! pomyliłem się.... :oops: ", a wy to łykacie jak indory.

Sorry, ale to wygląda jak tolerowanie wałów i brzydko śmierdzi....

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

nie no pewnie:) ja sam często statów nie pamiętam :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Maciek P. pisze:
Przemcio pisze: .. Okazuje się, że mimo awantury, znowu gra nielegalną rozpiską...
Zeszłym razem Kuba miał nielegalnego Dispell Scrolla w rozpisce (przekroczył limit PD)
Zostało to zauważone dopiero dobę po turnieju i tylko dlatego że sam opublikował swoją rozpiskę na Border Princes.
IMO to dowodzi o przypadkowości tego błędu.
Niemniej jednak decyzją organizatorów Turnieju Czterech Miast został ukarany 15 karnymi punktami w finalnej klasyfikacji 4CT.
Nikt z Graczy grających wtedy z Kubą na turnieju nie zgłosił zastrzeżeń co do decyzji organizatorów.

Nic mi nie wiadomo na temat tego aby w jakimkolwiek innym turnieju Kuba grał nielegalną rozpą.
Przed ostatnim turniejem sam sprawdziłem rozpiskę Kubie i nie znalazłem w niej żadnego wała.

Może zastanowisz się chwilę zanim zaczniesz rzucać wymyślone oskarżenia ewentualnie podasz jakieś ich źródła?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

luzujcie...masakra...po co załatwiacie brudy na forum do którego ma dostęp całe środowisko #-o kurde napisać że zwałował i że trzeba na niego uważać...nie ciągnąć tematu i zamknąć usta, aby sie nie ciskał na forum...załatwić to w swoim gronie i tyla :)

turniej spoko naprawdę fajnie się grało...mimo że grałem 2x z imperium i dwarfy...no cóż varghulfy były nie pocieszone...natomiast basie&lord-terrogej z imperim(oba miały kawalerie) był w siódmym niebie i pięknie ryczał w puszki :)

dzięki przeciwnikom za miłe i bezstresowe gry, jeśli komuś coś puściłem wała to przepraszam i proszę zwrócić mi uwagę, przyjmę karę(jeśli robie coś źle, lepiej o tym wiedzieć, a nie być "śmierdzielem")

:*

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Boju nie każdy jest tak w pełni wyluzowany jak ty ;)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

szeszej pisze:Boju nie każdy jest tak w pełni wyluzowany jak ty ;)

tylko osoby o szlachetnym sercu i świadomym, bezstresowym podejściu do gry, mogą pielić warzywniak ;) wszystko przez te wasze podium, nagrody...mamicie wódą, koksem i laserami, niewinne duszyczki młode i wyzywacie je od plew...to taki wałuje aby być szanowany ;p

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

nic tak nie uszlachetnia jak opiekowanie się roślinkami w turniejowym ogródku, kwiatuszki są takie delikatne i wymagają starannej pielęgnacji i ochrony od zgubnych wpływów na co są wielce podatne. Dlatego pasterze warzywek są drugą stroną powiem że piekniejszą warhammera.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Maciek P.
Falubaz

White Lion pisze: Może zastanowisz się chwilę zanim zaczniesz rzucać wymyślone oskarżenia ewentualnie podasz jakieś ich źródła?
Eee.... ja tylko czytam ten topic, i ewidentnie była mowa o nielegalnych rozpiskach.
Przemcio pisze: Eeeee no sorry gram jakąś armią i nie umiem rozpiski złożyć by była legalna :?: :twisted: c'mon to jakaś sciema :D
kubencjusz pisze:Nie mowie o starym DS bo to była totalna klopa... :roll:
Jeśli to się odnosiło to turnieju z przed 2 miesięcy, to przepraszam, ale z kontekstu to nie wynika.

Awatar użytkownika
JungleJack
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JungleJack »

Wynika, tylko trzeba uważnie czytać ;)

Maciek P.
Falubaz

JungleJack pisze:Wynika, tylko trzeba uważnie czytać ;)
Nie mów że "stary DS" nie brzmi w kontekście wypomiania nielegalnej rozpiski w poprzedzającym poście, jak tłumaczenie zostawiena go w rozpisce z porzednich turniejów "przez przypadek" :)

Uważne czytanie i interpretowanie w chwli gdy sprawa jest już wyjaśniona rzeczywiśćie jest łatwiejsze :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Pomyłki się zdarzają.
Jak już emocje opadną, sprawą Bastor-Kubencjusza zajmuje się ich rodzimy klub do którego oboje należą. Dalsze konsekwencje będą w zależności od ustaleń między miastowych (grupy organizatorów 4 miast). Grunt by ponowne sytuacje się takie nie zdarzały, w II edycji na pewno regulamin będzie zawierał odpowiednie zapisy, a gracze będą bardziej uważać.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Dokładnie, nie ma co sie rozwodzić.
Narobił sie Burdel - trzeba to posprzątać...

Ale ponieważ ja zawsze słucham bardziej doświadczonych... kupiłem dziś metrową linijkę. Plastikową żeby flex odpowiedni był... :mrgreen:

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

White Lion pisze:Ze swojej strony chciałbym jednak zarzucić Turbasowi mocno niesportową grę.
Po pierwsze wygrał rzut na zaczynanie i pojedyńczym strzałem z katapy zadał mi od razu 6 ran na TGeju.
Po drugie w mojej pierwszej turze swoim "złym okiem" spowodował że mój generał się "wessał" na ifce.

to są zagrania podpadające pod Worst Play !!
Ja Ci tego nie zrobiłem!!

Byłeś greedy chcąc najpierw bezkarnie ruszyć całą armie a potem zachować lvl na lordzie i Cię pokarciło :D
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

To jeszcze ja wtrącę swoje 2 grosze do słów uznania dla organizatorów - świetna miejscówka, fajny balkon, dostęp do wody, ciastek - organizacja bez zarzutu :D Następnym razem na pewno będziemy, pewnie nawet większą ekipą z Lublina. :)

Dzięki za bitwy, w szczególności dla Grichalka, z którym wygrały jego własne kości oraz za bardzo ciekawą i przyjemną bitwę z Gąsiorem. :wink:

I jeszcze niestety muszę wspomnieć o mrocznej stronie turnieju ( tak, tak, znowu Kubencjusz )

Pierwszy raz grałem z Kubą i dołączam do osób które wolą już więcej z nim nie grać. Już wyjaśniam dlaczego.

Trafiłem na niego w 3 bitwie będąc już lekko zmęczonym przez co czujność trochę zawiodła. Co było nie tak:

- "Ile liderki ma mały mag (butcher)?" -" Osiem" Sprawdzam w kodexie - ma siedem. Taki dosyć ważny detal, Kuba "zapomniał" że jego mały mag ma taką liderkę, cóż, zdarza się. :^o

- Stonehorny szarżujące 3 koścmi jakby miały swiftride - nie mają. :^o

- W rozpisce posiada 5 maneaterów z dodatkową bronią za 258 pkt - jak sprawdzam w ab to mieści się im za te pkty 4 extra hw oraz l.a. . Na potrzeby bitwy ze mną mieli ciężkie zbroje. :^o

- Podliczanie punktów - niestety zdałem się na Kubę który liczył wszystko na kalkulatorze i już specjalnie dokładnie tego nie sprawdzałem.
Dzisiaj Kuba przypomniał sobie ( gdy dowiedział się że Stonehorny nie mają Swiftride ) o tym że nie policzył mi maneaterów, jak policzyłem punkty to brakowało również uciekających mournów. Nie policzyliśmy również -10% mniej nabitych puntków na we ( to już z mojej winy, nie przypomniałem mu o tym )

Suma sumarum wynik tej bitwy to remis z przewagą 3 małych punktów dla mnie zamiast poprzedniego 13-7 w dużych dla Kuby.

Pewnie dolałem znowu oliwy do ognia ale wydaje mi się że jest to ważne . Szkoda że w tym temacie teraz nie ma wyłącznie podziękowań za naprawdę fajny turniej. :wink:

Pozdrawiam
J.
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Cóż przy takim natłoku niezbyt mogę dalej bronić Kuby ale kwestii prawdy to jeszcze dodam tylko:
Czopek pisze: - W rozpisce posiada 5 maneaterów z dodatkową bronią za 258 pkt - jak sprawdzam w ab to mieści się im za te pkty 4 extra hw oraz l.a. . Na potrzeby bitwy ze mną mieli ciężkie zbroje.
tak jak mówiłem rozpiskę Kuby sam sprawdziłem i wydrukowałem.

Zapis Maneaterów brzmiał w niej:
".....
Maneaters x5 – 258 pkt.
- additional hand weapon x4, Scout, Swifstride.
...."

Tak więc podkreślam że rozpiska Kuby była poprawna. Maneaterzy nie muszą być uzbrojeni tak samo. Mają zasadę która im na to pozwala. Tylko 4ech z nich miało dodatkową broń.
Niestety jeżeli jednak ci powiedział bez pokazywania rozpiski że mają wszyscy i że mają ciężkie zbroje to już nieładnie.

Cóż myślę że dyskusja nad Kubą odbędzie się u nas, a następnie zostanie dogadana na osobnym forum z przedstawicielami pozostałych miast.

p.s.
co do pomyłek we współczynnikach to sam niestety pomyliłem się mówiąc Maku, że moje Spirit Hosty mają 3 inicjatywy jak mnie zapytał.
Na szczęście turę później coś mnie tknęło, sprawdziłem w booku że mają tylko 1 i zaraz go przeprosiłem.
Co prawda walczyły z Trolami i nie miało to raczej znaczenia ale takie pomyłki czasem się zdarzają.
Raczej niezbyt często korzystam u nich z tego współczynnika i mi się pomyliło z Banshetkami z których wcześniej częściej korzystałem :(

p.p.s
Trubas pisze: Byłeś greedy chcąc najpierw bezkarnie ruszyć całą armie a potem zachować lvl na lordzie i Cię pokarciło :D
zazwyczaj mi to uchodzi bezkarnie... :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

White Lion pisze:
Czopek pisze: - W rozpisce posiada 5 maneaterów z dodatkową bronią za 258 pkt - jak sprawdzam w ab to mieści się im za te pkty 4 extra hw oraz l.a. . Na potrzeby bitwy ze mną mieli ciężkie zbroje.
tak jak mówiłem rozpiskę Kuby sam sprawdziłem i wydrukowałem.

Zapis Maneaterów brzmiał w niej:
".....
Maneaters x5 – 258 pkt.
- additional hand weapon x4, Scout, Swifstride.
...."

Tak więc podkreślam że rozpiska Kuby była poprawna. Maneaterzy nie muszą być uzbrojeni tak samo. Mają zasadę która im na to pozwala. Tylko 4ech z nich miało dodatkową broń.
Niestety jeżeli jednak ci powiedział bez pokazywania rozpiski że mają wszyscy i że mają ciężkie zbroje to już nieładnie.
Nie mówię że w rozpisce jest błąd. Błąd jest w tym że gdy strzelałem do maneaterów sejvovali na 5+.
Co do broni - 4 z nich ma dodatkową broń a jeden nie ma, i tutaj też się zgadza, tylko nie wiadomo który to model. Co może prowadzić do nadużycia - warto wspomnieć na początku że ten konkretny model w tym oddziale nie ma dodatkowej broni. Nie ma to jednak prawie żadnego znaczenia w praktyce :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Ja P%$#(*(e Bastor skąd żeś miał regene na tych cholernych szkielach własnie sprawdziłem w booku i hierofanta daje tylko swojemu oddziałowi :evil:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Miał ale przecież necrotect daje regene tylko constructom nie szkieletom...

ODPOWIEDZ