Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
no dobra więc marnują się ataki w takim szerokim oddziale i niemożna manewrować więc nadal nie widzę zalety tutaj
Z hordą styka się dokładnie 6 demigryfów, nic się nie marnuje. Ja obecnie gram 2x4 demigryfy i już szukam pkt na dorzucenie przynajmniej po jednym do obu oddziałów.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
1. Jeszcze demisiami nie grałem, ale jak się orientuję i tutaj zgodzę się z Maciasem, to 6 demisiów styka się idealnie z hordą, z czego 2 na kantach.
2. Innym istotnym czynnikiem jest ilość demisiów, jaka dojedzie do wroga. 4 demigryfy po utracie 1 z nich znacznie słabną.
3. Możliwość ukrycia herosa (np BSB) w oddziale. W przypadku 4 demi, jest to niemożliwe.
2. Innym istotnym czynnikiem jest ilość demisiów, jaka dojedzie do wroga. 4 demigryfy po utracie 1 z nich znacznie słabną.
3. Możliwość ukrycia herosa (np BSB) w oddziale. W przypadku 4 demi, jest to niemożliwe.
Blaesus pisze: 2. Innym istotnym czynnikiem jest ilość demisiów, jaka dojedzie do wroga. 4 demigryfy po utracie 1 z nich znacznie słabną.
ostatnio widziałem jak 3 demigryfy przepchnęły 35 krasnoludzkich rangerów z dwurakami - fakt jest jednak taki, że była na nich birona
myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Nie będzie to miało znaczenia, bo i tak wygrająrob pisze: myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
BTW dzisiaj zrobiłem rozpa powyżej 17 : 3 z krasiami
Wprawdzie miałem trochę farta bo demiś zabił krasnoludzkiego lorda w 5 turze ale bez tego policzyliśmy 13 : 7 dla mnie (od razu mówię nie zaczynałem)
Wprawdzie miałem trochę farta bo demiś zabił krasnoludzkiego lorda w 5 turze ale bez tego policzyliśmy 13 : 7 dla mnie (od razu mówię nie zaczynałem)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
To nie jest niezła opcja. Mag na wózku nie zyskuje nic, natomiast nie ma LoS i bardzo łatwo go zabić. Lepiej dać osobno wózek i maga.
Jeden strzał z działa i nie ma maga i sky taxi. Taki gościu to wymarzony cel dla shadeów i innych strzelaczy. Lepsza opcja jeden mag i jeden wózek oddzielnie. No chyba, że w rarkach punktów brak, a na lordach zostaje.bott pisze:co sądzicie o magu heaven na " celestial hurricanum " ?
Mogę się mylić ale myśle że to niezła opcja coś jak nekromanta na wózku w VC
życzę im jak najlepiej i zdaję sobie sprawę, że w momencie wyboru kadry nowego booka do emp nie było, lecz po kilku tygodniach grania na nowym kodeksie coraz mocniej przychylam się do opinii, że obecne emp jest silne top5.Macias pisze:Nie będzie to miało znaczenia, bo i tak wygrająrob pisze: myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
Emp/DoCh
Złudzenie optyczne ;]
A czy był już ktoś ograny w nowe Imperium? Czy już znana była siła nowego booka?
Pożyjemy zobaczymy kto jest złudzenie ;]
Ja jestem teraz na etapie testowania kawalerii i powiem że fajnie się nawet nimi gra. Z papą na wózku i hurricanum z tyłu dają radę.
Teraz mam takie cuś na 2,4k ojro ;]
Papa , wózek , AOMI
B.Wiz Lord lvl4 , Light , DS , kuń , barding
BsB , f.plate,shiueld, prezerwatywa , Warrior bane , kuń , barding
Capitan, pegaz , słomka , dawnstone , charmed shield ,f.plate
Ko IC 12 ,fcg
Ko 11 , fcg
5 Demisie ,muz
2xarmatka
Hurricanum
Tank
Przydało by się jeszcze 5 reiksguardów bo w kresce dają radę ;] no ale nie można mieć wszystkiego.
Ja jestem teraz na etapie testowania kawalerii i powiem że fajnie się nawet nimi gra. Z papą na wózku i hurricanum z tyłu dają radę.
Teraz mam takie cuś na 2,4k ojro ;]
Papa , wózek , AOMI
B.Wiz Lord lvl4 , Light , DS , kuń , barding
BsB , f.plate,shiueld, prezerwatywa , Warrior bane , kuń , barding
Capitan, pegaz , słomka , dawnstone , charmed shield ,f.plate
Ko IC 12 ,fcg
Ko 11 , fcg
5 Demisie ,muz
2xarmatka
Hurricanum
Tank
Przydało by się jeszcze 5 reiksguardów bo w kresce dają radę ;] no ale nie można mieć wszystkiego.
Altar jest grogi zbędny i wolny (miałbyś za to więcej demigryfów a lektora można wsadzić na konia )
Czym więcej pegazów tym lepiej wiec poco marnować pk na bsb na koniu skoro na pegazie jest lepszy?
Czym więcej pegazów tym lepiej wiec poco marnować pk na bsb na koniu skoro na pegazie jest lepszy?
Fakt - kodeks był na początku kwietnia a Młody podał skład repy pod koniec kwietnia. miesiac ograniania na nowym kodeksie to nie wiele, ale czas nie gonił, aż tak bardzo i warto było poczekać na jakiekolwiek wnioski o nowym emp. Moim zdaniem ta armia powinna być wzięta pod uwagę przy konstruowaniu reprezentacji, ale to tylko moje skromne zdanie.Piotr pisze: @rob: w momencie wyboru kadry nowy book już był.
Emp/DoCh
JA tam lobię grać na altarku , modlitwy i hate w 6 " daje radę. No i jeszcze mamy pocisk który też się bardzo przydaje.
Jeśli chodzi o jego szybkość to jest wystarczająca żeby sobie jechać za kawą i osłaniać tyły przed różnymi gównami ;]
CO do bsb to też bym wolał go na pegazie no ale cóż pkt pkt pkt ;]
Jeśli chodzi o jego szybkość to jest wystarczająca żeby sobie jechać za kawą i osłaniać tyły przed różnymi gównami ;]
CO do bsb to też bym wolał go na pegazie no ale cóż pkt pkt pkt ;]
Masz je w altarze
Daj tego lektora na koń będzie jechał z demisiami
I tak to jest twoja jedyna i główna siła uderzeniowa
A będziesz miał ich więcej , będziesz miał 2 pegaza i będziesz miał wszystkie boosty o których pisałeś
A i jedne KO podziel na 2 taktyczne 5 lepiej się sprawdzą niż t6en kloc
Daj tego lektora na koń będzie jechał z demisiami
I tak to jest twoja jedyna i główna siła uderzeniowa
A będziesz miał ich więcej , będziesz miał 2 pegaza i będziesz miał wszystkie boosty o których pisałeś
A i jedne KO podziel na 2 taktyczne 5 lepiej się sprawdzą niż t6en kloc