Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: Eltharion »

Wtedy będzie za mało w corach :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

:roll:
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

no dobra więc marnują się ataki w takim szerokim oddziale i niemożna manewrować więc nadal nie widzę zalety tutaj
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Z hordą styka się dokładnie 6 demigryfów, nic się nie marnuje. Ja obecnie gram 2x4 demigryfy i już szukam pkt na dorzucenie przynajmniej po jednym do obu oddziałów.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

1. Jeszcze demisiami nie grałem, ale jak się orientuję i tutaj zgodzę się z Maciasem, to 6 demisiów styka się idealnie z hordą, z czego 2 na kantach.

2. Innym istotnym czynnikiem jest ilość demisiów, jaka dojedzie do wroga. 4 demigryfy po utracie 1 z nich znacznie słabną.

3. Możliwość ukrycia herosa (np BSB) w oddziale. W przypadku 4 demi, jest to niemożliwe.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Blaesus pisze: 2. Innym istotnym czynnikiem jest ilość demisiów, jaka dojedzie do wroga. 4 demigryfy po utracie 1 z nich znacznie słabną.

ostatnio widziałem jak 3 demigryfy przepchnęły 35 krasnoludzkich rangerów z dwurakami - fakt jest jednak taki, że była na nich birona :mrgreen:

myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

rob pisze: myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
Nie będzie to miało znaczenia, bo i tak wygrają :D
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

BTW dzisiaj zrobiłem rozpa powyżej 17 : 3 z krasiami
Wprawdzie miałem trochę farta bo demiś zabił krasnoludzkiego lorda w 5 turze ale bez tego policzyliśmy 13 : 7 dla mnie (od razu mówię nie zaczynałem)

Awatar użytkownika
bott
Mudżahedin

Post autor: bott »

co sądzicie o magu heaven na " celestial hurricanum " ?
Mogę się mylić ale myśle że to niezła opcja coś jak nekromanta na wózku w VC
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

To nie jest niezła opcja. Mag na wózku nie zyskuje nic, natomiast nie ma LoS i bardzo łatwo go zabić. Lepiej dać osobno wózek i maga.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

bott pisze:co sądzicie o magu heaven na " celestial hurricanum " ?
Mogę się mylić ale myśle że to niezła opcja coś jak nekromanta na wózku w VC
Jeden strzał z działa i nie ma maga i sky taxi. Taki gościu to wymarzony cel dla shadeów i innych strzelaczy. Lepsza opcja jeden mag i jeden wózek oddzielnie. No chyba, że w rarkach punktów brak, a na lordach zostaje.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Macias pisze:
rob pisze: myślę, że chłopaki na mistrzostwach będą pluli sobie w brodę z powodu braku w polskiej reprezentacji naszej skromnej armii, gdyż jest moc ...
Nie będzie to miało znaczenia, bo i tak wygrają :D
życzę im jak najlepiej i zdaję sobie sprawę, że w momencie wyboru kadry nowego booka do emp nie było, lecz po kilku tygodniach grania na nowym kodeksie coraz mocniej przychylam się do opinii, że obecne emp jest silne top5.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Złudzenie optyczne ;]

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Sam jesteś złudzenie. :twisted:

@rob: w momencie wyboru kadry nowy book już był.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

A czy był już ktoś ograny w nowe Imperium? Czy już znana była siła nowego booka?

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Pożyjemy zobaczymy kto jest złudzenie ;]
Ja jestem teraz na etapie testowania kawalerii i powiem że fajnie się nawet nimi gra. Z papą na wózku i hurricanum z tyłu dają radę.

Teraz mam takie cuś na 2,4k ojro ;]

Papa , wózek , AOMI

B.Wiz Lord lvl4 , Light , DS , kuń , barding

BsB , f.plate,shiueld, prezerwatywa , Warrior bane , kuń , barding

Capitan, pegaz , słomka , dawnstone , charmed shield ,f.plate

Ko IC 12 ,fcg
Ko 11 , fcg
5 Demisie ,muz

2xarmatka

Hurricanum

Tank

Przydało by się jeszcze 5 reiksguardów bo w kresce dają radę ;] no ale nie można mieć wszystkiego.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Altar jest grogi zbędny i wolny (miałbyś za to więcej demigryfów a lektora można wsadzić na konia )
Czym więcej pegazów tym lepiej wiec poco marnować pk na bsb na koniu skoro na pegazie jest lepszy?

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Piotr pisze: @rob: w momencie wyboru kadry nowy book już był.
Fakt - kodeks był na początku kwietnia a Młody podał skład repy pod koniec kwietnia. miesiac ograniania na nowym kodeksie to nie wiele, ale czas nie gonił, aż tak bardzo i warto było poczekać na jakiekolwiek wnioski o nowym emp. Moim zdaniem ta armia powinna być wzięta pod uwagę przy konstruowaniu reprezentacji, ale to tylko moje skromne zdanie.
Emp/DoCh

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

JA tam lobię grać na altarku , modlitwy i hate w 6 " daje radę. No i jeszcze mamy pocisk który też się bardzo przydaje.
Jeśli chodzi o jego szybkość to jest wystarczająca żeby sobie jechać za kawą i osłaniać tyły przed różnymi gównami ;]
CO do bsb to też bym wolał go na pegazie no ale cóż pkt pkt pkt ;]

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Masz je w altarze
Daj tego lektora na koń będzie jechał z demisiami
I tak to jest twoja jedyna i główna siła uderzeniowa
A będziesz miał ich więcej , będziesz miał 2 pegaza i będziesz miał wszystkie boosty o których pisałeś
A i jedne KO podziel na 2 taktyczne 5 lepiej się sprawdzą niż t6en kloc

ODPOWIEDZ