Vanaheim 1600 07.07.2012 - Kraków
Re: Vanaheim 1600 07.07.2012 - Kraków
A co takiego się stało? Byłbym wdzieczny jakby ktoś mógł mi napisać na pw.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
- hassan_the_grim
- Wałkarz
Tru. Wlasnie mnie dzis zalogowalo z automatu na forum jako general Baga...Sevi pisze:Jest zalogowany na komputerze w Vanaheim, jak Bartek odpala forum to loguje go na Przemka (tak było przy poprzednim logowaniu, nie wiem jak teraz)
+1 dla Michala, powstrzymajcie sie od oskarzen do momentu as sie dowiemy co sie de facto stalo.
War does not determine who is right - only who is left.
ależ ja wiem dokładnie co się stało...NIE RZUCAM SŁÓW NA WIATR! ani nie oskarżam nikogo bezpodstawnie...za stary na to jestem.
1. Przemek wziął ode mnie pieniądze w wysokości 150 zł za malowanie smoka ponad 3 msc temu - kilka razy pytałem go jak tam mój smok - powiedział ,że jest skończony tylko ma w domu - i tak kilka razy. Po zniknięciu Przemka właściciel V znalazł mojego smoka w częściach w pudełku...
2. Wziął ode mnie 300 zł zaliczki za malowanie Imperium - zwodził mnie ,mówił że już prawie koniec ,że zdąży przed Nowym Sączem - nawet bezczelnie pytał ,czy może je pożyczyć jak skończy...ja jestem człowiekiem cierpliwym..Teraz większość moich figurek - było rozpieprzona po całym sklepie - w stanie słabym. Przemkowi nie chciało się po prostu uczciwie zarobić - wolał oszukać kolegów i po prostu ich okraść...
Oszukał też Catafractusa na mniejszą kwotę pieniędzy - który też naiwny wypłacił mu zaliczkę...
Który normalny i uczciwy człowiek nie podaje nikomu swojego telefonu? Sądzę ,że to wierzchołek góry - i takich oszustw było zapewne więcej - sprawdziłem jego historię wstecz - nie jest to jego pierwszy raz. Szczerze rozważam pójście na Policje - oni go znajdą! I nawet jeśli nie pociągną do odpowiedzialności to przynajmniej będzie miał kłopoty... Albowiem ja OSZUSTOM i ZŁODZIEJOM mówię NIE! Zwłaszcza takim którzy kradną kolegów...
Przemek ma 31 lat i jest osobą dorosłą - poniesie więc konsekwencje jak osoba dorosła...
1. Przemek wziął ode mnie pieniądze w wysokości 150 zł za malowanie smoka ponad 3 msc temu - kilka razy pytałem go jak tam mój smok - powiedział ,że jest skończony tylko ma w domu - i tak kilka razy. Po zniknięciu Przemka właściciel V znalazł mojego smoka w częściach w pudełku...
2. Wziął ode mnie 300 zł zaliczki za malowanie Imperium - zwodził mnie ,mówił że już prawie koniec ,że zdąży przed Nowym Sączem - nawet bezczelnie pytał ,czy może je pożyczyć jak skończy...ja jestem człowiekiem cierpliwym..Teraz większość moich figurek - było rozpieprzona po całym sklepie - w stanie słabym. Przemkowi nie chciało się po prostu uczciwie zarobić - wolał oszukać kolegów i po prostu ich okraść...
Oszukał też Catafractusa na mniejszą kwotę pieniędzy - który też naiwny wypłacił mu zaliczkę...
Który normalny i uczciwy człowiek nie podaje nikomu swojego telefonu? Sądzę ,że to wierzchołek góry - i takich oszustw było zapewne więcej - sprawdziłem jego historię wstecz - nie jest to jego pierwszy raz. Szczerze rozważam pójście na Policje - oni go znajdą! I nawet jeśli nie pociągną do odpowiedzialności to przynajmniej będzie miał kłopoty... Albowiem ja OSZUSTOM i ZŁODZIEJOM mówię NIE! Zwłaszcza takim którzy kradną kolegów...
Przemek ma 31 lat i jest osobą dorosłą - poniesie więc konsekwencje jak osoba dorosła...
Może to mierne nadzieje ale jeszcze bym poczekał... heh.
Może rzeczywiscie coś się stało?
Tylko ten argument Twój o tym smoku nie rokuje pozytywnie
Może rzeczywiscie coś się stało?
Tylko ten argument Twój o tym smoku nie rokuje pozytywnie
General Baga pisze:smoczyslaw w domu stoi :] jeno rogi do domalowania - wiec pewnie sie wyrobie :]
z rydwanow samo khermi bo DE nie mamy
General Baga pisze:eeee a na jakiego maila pisales?
Najwiecej roboty i malowania mam z planetarium - glupi model
Jesli mozna to do sacza z checia pojade w pelni pomalowanym Twoim emp :]
aha co do Twojego zamowienia - tych bochaterow (ksiedza i maga) beda mieli dopiero za tydzienu dostawcy - wiec u nas bylby dopiero na poczatku lipca - chcesz czekac czy cancel?
ja nie chcę mówić w jakim stanie jest planetarium z którym miał tyle roboty...
garga nie bedzie
Hm? tylko 12 osób planuje przybyć?
Hm? tylko 12 osób planuje przybyć?
xYz
Mnie Przemek również oszukał, ok 1,5 roku temu. Udało się jakoś odzyskać rzeczy i dojść do jakiegoś porozumienia - po bardzo długich i ciężkich bojach - ale $ i tak wtopiłem. Przemek notorycznie kłamie, zaciemnia fakty. Uważam że nie można mu wierzyć w żadne słowo.
Koko spoko, napewno jeszcze się ktoś zapisze
12 osób i tak nie jest źle (wiadomo przyzwycziliśmy się do duzej frekwencji) ale są wakacje i zapewne parę osób wyjechało.
21 lipca gramy turniej na Euro! Szykujcie się!
Koko spoko, napewno jeszcze się ktoś zapisze
12 osób i tak nie jest źle (wiadomo przyzwycziliśmy się do duzej frekwencji) ale są wakacje i zapewne parę osób wyjechało.
21 lipca gramy turniej na Euro! Szykujcie się!
Wisła Kraków.
I mój przyjazd stanał pod wielkim znakiem zapytania.
xYz
Mówiłem i ostrzegałem że nie można mu ufać bo wiem o nim dużo więcej niż każdy z Was z osobna i szczerze ta sytuacja mnie nie dziwi. Płacić malarzowi wcześniej? No fukin łej, nie robi się tak ( a przynajmniej ja w życiu nie biore kasy wczesniej za zlecenia). Smok za 150zł? U mnie na TT z klejeniem i malowaniem to ceny od 200zł/250zł wiec też się nie dziwię że nie udało mu się go pomalować. Próbowałem go dla Was namierzyć, ale niestety moim znajomym też zniknął z radaru, jak coś się dowiem nowego to wam przekażę info.
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
w związku z małą frekwencją zagram sobie for fun...czyli mocna eksperymentalną armią którą normalnie bym nie zagrał
KOZA! CHALENGE! Będę mroczny władcą na raptorze! A Ty kim będziesz?
...Skaven ma racje zachowaliśmy się jak kretyni dając mu kasę wcześniej...na swoje usprawiedliwienie powiem ,że ja po prostu chcę wierzyć ludziom - zwłaszcza takim z którymi łączy mnie hobby (bądź co bądź nie ma ich tak dużo i wszyscy musimy trzymać się razem a na pewno nie okradać czy okłamywać)
KOZA! CHALENGE! Będę mroczny władcą na raptorze! A Ty kim będziesz?
...Skaven ma racje zachowaliśmy się jak kretyni dając mu kasę wcześniej...na swoje usprawiedliwienie powiem ,że ja po prostu chcę wierzyć ludziom - zwłaszcza takim z którymi łączy mnie hobby (bądź co bądź nie ma ich tak dużo i wszyscy musimy trzymać się razem a na pewno nie okradać czy okłamywać)
Znaczy zgadzasz się czy nie bo nie zakumałem ...?Dibo pisze:Ja będę mała mecząca kózką na kopytkach !
Co do zasady przyjmuje czeledże z automatu z osobami z którymi nigdy nie grałem, ale dla ciebie zrobię wyjątek.
Skoro będziesz małą kózką to może poświecę Cię w ofierze a potem zjem?
Jestem na urlopie i nie mam w domu drukarki - mógłby ktoś mi to druknąć? PLS!
1600 Pts - Dark Elves Roster
Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Death Hag, 200 pts (Beserk Rage; General; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
1 Cauldron of Blood (Altar of Khaine; Attendents; Beserk Rage; Blessings of Khaine; Khainite; War Machine; Causes Terror; Eternal Hatred; Frenzy; Magic Resistance (1))
2 Hags (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
Noble (1#, 175 pts)
1 Master (Battle Standard Bearer), 175 pts (Hand Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Soulrender (Always Strikes Last; Great Weapon)
1 Pendant of Khaeleth
Corsairs (27#, 320 pts)
26 Black Ark Corsairs, 320 pts (Slaver; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
1 Sea Serpent Standard (Beserk Rage; Frenzy)
1 Reaver (Slaver; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
Harpy Coven (5#, 55 pts)
5 Harpies, 55 pts (Beasts; Flyer)
Harpy Coven (5#, 55 pts)
5 Harpies, 55 pts (Beasts; Flyer)
Cold One Knights (10#, 335 pts)
9 Cold One Knights, 335 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Lance; Heavy Armour; Shield; Eternal Hatred)
1 Dread Knight (Hand Weapon; Lance; Heavy Armour; Shield; Eternal Hatred)
1 Whip of Agony
10 Cold One (Thick-skinned; Causes Fear; Immune to Psychology; Stupid)
War Hydra (3#, 175 pts)
1 War Hydra, 175 pts (Fiery Breath; Monsters and Handlers; Causes Terror; Eternal Hatred; Large Target; Regenerate; Scaly Skin; Thunder Stomp)
2 Beastmaster (Hand Weapon; Eternal Hatred)
1 Beastmasters Scourge
Cold One Chariot (1#, 100 pts)
1 Cold One Chariot, 100 pts (Chariot; Scythed Wheels)
2 Crew (Repeater Crossbow; Spear; Eternal Hatred)
2 Cold One (Thick-skinned; Causes Fear; Immune to Psychology; Stupid)
Cold One Chariot (1#, 100 pts)
1 Cold One Chariot, 100 pts (Chariot; Scythed Wheels)
2 Crew (Repeater Crossbow; Spear; Eternal Hatred)
2 Cold One (Thick-skinned; Causes Fear; Immune to Psychology; Stupid)
Dark Riders (5#, 85 pts)
5 Dark Riders, 85 pts (Hand Weapon; Spear; Light Armour; Eternal Hatred; Fast Cavalry)
5 Dark Steed
Validation Report:
Army Subtype: Dark Elf Army; Edition: 8th Edition; Game Type: Normal Game; Special Rules: Forbid Special Characters, Forbid Regiments of Renown, Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules
Composition Report:
Points of Lords: 0 (0 - 400)
Points of Heroes: 375 (0 - 400)
Points of Core: 405 (400 - Unlimited)
Points of Special: 535 (0 - 800)
Points of Rare: 175 (0 - 400)
Total Roster Cost: 1600
Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com
Mnie również nie będzie - utknąłem w pracy... a miał być dzień "wolny"... . Na turnieju na te okolicznośc równiez nie zagoszczę. Next Time, kurcze a mialem taka fajna rozpiske. Powodzenia i miłej zabawy.
xYz