Vanaheim 1600 07.07.2012 - Kraków

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Vanaheim 1600 07.07.2012 - Kraków

Post autor: PiotrB »

może i dibo jest radośnie biegającą kózką ale ze mną pierwszą turę zagrał tak ,że myślałem ,że przegram...nie jest to zły gracz aczkolwiek w jego armii trzeba mieć sporo szczęścia... a ja i tak uważam ,że jak na to ile magowie kosztują - przy obecnych ograniczeniach szkoda na nich punktów... :) Maga to se może takie Imperium wystawić gdzie kosztuje 65 pkt...tymczasem laska de kosztuje 100 i ma 4 lory do wyboru...skandal! :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ach ! tyle komplementów dzisiaj widzę i słyszę że aż sie rumienie :oops:
Batl to zabawa i jako taką rozrywkę trzeba go traktować! Prędzej zdechane niż zrezygnuje z Moich rozpisek i wymaksuje jakąś !
Wydaje mi sie że w raz z "turniejową" rozpiską idą oczekiwania i ewentulane parcie na sukces czyli sprawdzenie sie tego co człowiek wykmini, to pociąga za sobą niepotrzebne negatywne emocje w momencie hmm kiedy nie idzie jak człowiek zaplanował. Zakładając od początku grę for fun jestem wolny od stresu i pomimo wyniku który jest dla mnie rzeczą trzeciorzędną, czerpie z gry max szczęścia.
Granie na wynik jest nuuudne :evil:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

w takim razie gdybys to Ty rzeczywniscie zebral pod swe kozie kopyta najwieksza armie bestii i najechal imperium to raczej nie bylo by szans na pokonanie pierwszej rolniczej osady chyba :mrgreen: :mrgreen:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Dibo dobrze prawi :)

Poza tym, nie trzeba wygrywać by później wylosować bon Vanaheimu :D

Fajny turniej, dzięki za trzy sympatyczne bitwy. No, może trochę mniejsze dzięki za spektakularną klęskę 0:20, wybacz Kosa, ale jakoś lepiej wspominam dwa pozostałe starcia ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

dla mnie taki turniej i granie jest warte więcej niż nie jedna godzina psychoterapii ;)... luzuje się ,myślę o rzeczach przyjemnych etc... co prawda wqurzył mnie Butan jak w dosyć kluczowym momencie powiedział ,że nie mogę zionąć Hydrą bo rzuciłem już kostkami na zwykłe ataki i że właśnie liczył na to ,że zapomnę to powiedzieć... No nie spodziewałem się tego na tak mało znaczącym turnieju i to w dodatku od kolegi z klubu...jak dla mnie masakra. Ja zawsze pozwalam przeciwnikom zrobić coś o czym zapomnieli lub o czym przypomnieli sobie później... trzeba grać Fair-Play a nie jak pajac który musi wygrać za wszelką cenę... Tak więc u mnie Butanku straciłeś cały szacunek za to zagranie i bądź pewny ,że grając ze mną będę Ci się przypieprzał do wszystkiego...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Gratujuję Piotrze zwycięstwa :)
Czekam na pełne wyniki. Ile było osób? Następny turniej 21 lipca - euro, dziś lub jutro zakładam temat.

Ruszamy też z wakacyjną ligą (na normalnych zasadach) na formacie Euro. Zapisy również od dziś/jutra
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Ja zawsze pozwalam przeciwnikom zrobić coś o czym zapomnieli lub o czym przypomnieli sobie później...
Nie pozwoliłes mi kiedys ruszyc vanguardami po rzucie :mrgreen:
Ale z drugiej strony, zianie wykonywane jest po inicjatywie monstera wiec nie wiem czy nie mozna dowolnie sobie deklarowac, przed lub po atakach :) Kwestia sprawdzenia w rulsach.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Deklarujesz uzycie ziania przed, i mówisz czy ziejesz przed czy potem co wiekszego znaczenia chyba nie ma już ;)

Sevi, tłum ludu aż 10, ale 3 nowe twarze były przynajmniej jak dla mnie co jest wielce pozytywne :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Flufy ale mów całą prawdę a nie tylko część :)...Nie pozwoliłem Ci zrobić vanguarda bo wygrałeś rzut na zaczynanie - zaproponowałem Ci wtedy ,że zrobisz Vnguarda ale rzut na zaczynanie powtórzymy...Chyba fair?
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

A tak, zwracam honor, sorry :mrgreen:
[unsuccesfull troll is unsuccesfull]

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Fluffy pisze: [unsuccesfull troll is unsuccesfull]
he?:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nie ma flejma :(
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

turniej był zgłoszony do ligi?:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

co do ziania - ma to znaczenie bo wiesz jaki skutek odniosły ataki...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie prawda :) zianie deklarujesz przed atakami a możesz je wykonać po lub przed... sytuacja była taka ,że było wiadome ,że będę ział (Hydra nie dostała żadnej rany)..szczerze powiem ,że utkwił mi w pamięci zapis ,że zianie jest po inicjatywie monstera - więc myślałem ,że mogę w każdej chwili powiedzieć "zionę". Nie zmienia to faktu zachowania kolegi Butana w gównianym turnieju...prawda jest taka ,że źle zagrał...zaszarżował Hydre regimentem za 380 pkt - nie zadał ,żadnej rany i wystawił się na szarzę z 3 stron.... genialne! :mrgreen: zaczął więc próbować ratować sytuacje wyprowadzając mnie z równowagi i grać nie Fair.. zresztą niech każdy wnioski wyciągnie sam z takiej postawy...
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

@PiotrB
Czy zadeklarowałeś chęć zionięcia przed wykonaniem i rozpatrzeniem ataków hydry?

Nie zadeklarowałeś.
Ostatnio zmieniony 9 lip 2012, o 14:17 przez c4h10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie chce mi się z Tobą gadać...mistrzu! Ty naprawdę nie rozumiesz co zrobiłeś?
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Tak albowiem nie zamierzam grać na turniejach z ludźmi Twojego pokroju... Mimo chęci wygrania - gram dla przyjemności a Ty mi tą przyjemność zepsułeś wykorzystując drobny błąd merytoryczny... w dodatku przyznając się ,że WŁAŚNIE NA TO LICZYŁEŚ (gratuluję startegi)... miałem o Tobie dobre zdanie , teraz się to zmieniło...a opisałem to wszystko na forum po to by inni uważali na Ciebie i Twoje jakże "przyjacielskie" zachowanie...
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

PiotrB pisze:Tak albowiem nie zamierzam grać na turniejach z ludźmi Twojego pokroju...
Widzę, że lista Ci się powiększa. Na Arenie 2011 obraziłeś się i schowałeś zabawki bo musiałeś drugi raz z rzędu grać mirrora :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dodaj jeszcze ,że z tą samą osobą (kosą) i wynikało to między innymi z Twojej niekompetencji...oraz dodaj jeszcze ,jak prosiliście ludzi z Krakowa ,żeby zagrali tylko po to ,żeby była frekwencja... przyszedłem więc i zapłaciłem wejściówkę - żeby arena się odbyła - teraz słyszę ładne dziękuję...ale czegoż można by się spodziewać po takim człowieku jak Ty?
Obrazek

ODPOWIEDZ