Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: smiejagreg »

Infernal Puppet pisze:Książka o czempionach nie ma w ogóle zdjęć modeli, opisywała tylko bohaterów specjalnych ( Archona, Arbaala, Akedona i td. ). A ta pierwsza to po prostu nasz poprzedni AB :mrgreen: . Boże, jakie te nasze model bywały czasami brzydkie w porównaniu z obecnymi ( na odwrót niestety też ).
Nie zgodzę się z Tobą. W większości stare modele WoChu są świetne. Zbieram już od jakiegoś czasu stary WoCh, mam trochę modeli i wg mnie wyglądają świetnie. Każdy z nich jest inny, nie ma klonów. Co prawda do niektórych regimentów trzeba jednak zbierać po kilka tych samych modeli, ale i tak wygląda to lepiej, niż wiele obecnych. Jedynie większość modeli kawaleryjskich wygląda gorzej... Generalnie często się widzi stare modele WoChu zapaćkane obrzydliwie farbą i może stąd bierze się mit o brzydkich starych figsach. Szkoda jedynie, że wierzchowce są kompletnie z dupy, oprócz kilku modeli. W początkowym okresie też bardziej podobał mi się nowy WoCh. Fajni są nowi knighci, choseni ( najlepsze figsy imho), bohaterowie (oprócz ostatnich potworków niektórych :mrgreen: ). Radzę jednak zainteresować się np starymi warriorami, thugami czy maruderami... Polecam wszystkim, może ktoś się jednak przekona też do starych figsów :wink: .

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Mieszanie armii chaotycznych (Wojownicy, Demony i Zwierzoludzie + krasnale Chaosu) jest możliwe wg zasad zamieszczonych w Tamurkhanie (takim dodatku wydawnictwa Forge'a).

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Zdecydowanym plusem Hord była możliwość niestandardowych rozpisek,woch niestety w większości rozpisek jest praktycznie taki sam zmieniają się przeważnie tylko itemki domeny magi i piętna,ale na żadne z nich nie narzekam:)
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
jamoz
Pseudoklimaciarz

Post autor: jamoz »

Czy figurka TAMURKHAN ON TOAD DRAGON była u nas normalnie dostępna w sprzedaży?
I w ogóle da się gdzieś kupic te produkty oprócz strony forga?
Nie widzę ani na ebayu ani na amazonie ani na allegro, a na oficjalnej stronie jakies zaporowe ceny Oo
Chętnie bym przeczytał TAMURKHAN THE THRONE OF CHAOS i MONSTROUS ARCANUM, a sama wspomniana figurka też jest świetna.

EDIT: przeglądam dalej te figurki na stronie forga, niesamowite są niektóre =]
"Po dniu harówki mam chęć na parówki"

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Czołem.

Wczoraj miałem kminę po bitwie. Co się stanie jeżeli zjedzie się do zera siłę modeli wieloczęściowych, typu zjechanie siły spirithordzie w coven throne, koniurom w kawalerii itp. Giną wtedy całe modele?

Jeszcze drugie pytanie dość istotne.
Co się stanie jeżeli zarzucę z magii śmierci obniżenie -1S i -1T + klątwę nurgla. Założmy, że czar nie został rozproszony i w turze przeciwnika i zostały obydwa. 3ka z deatha trwa/kończy się na początku mojej fazy magii, ale klątwa działa dokładnie w tym samym momęcie i obniża statystykę do 0? Jaka będzie kolejność 3ka z deatha zdąży klapnąć przed zadziałaniem klątwy, czy klątwa daje radę dziabnąć odział?

Pozdro.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Czy figurka TAMURKHAN ON TOAD DRAGON była u nas normalnie dostępna w sprzedaży?
Nie .
Z drugiej ręki.
Niesamowite to są ich ceny, choć trzeba przyznać, ze FW w przeciwieństwie do Gw nie robi bezpodstawnych podwyżek cen. Z takimi marżami to sobie mogą pofolgować :mrgreen: .
Wczoraj miałem kminę po bitwie. Co się stanie jeżeli zjedzie się do zera siłę modeli wieloczęściowych, typu zjechanie siły spirithordzie w coven throne, koniurom w kawalerii itp. Giną wtedy całe modele?
Jeśli model jest nierozdzielny, to ginie cały.
Jeszcze drugie pytanie dość istotne.
Co się stanie jeżeli zarzucę z magii śmierci obniżenie -1S i -1T + klątwę nurgla. Założmy, że czar nie został rozproszony i w turze przeciwnika i zostały obydwa. 3ka z deatha trwa/kończy się na początku mojej fazy magii, ale klątwa działa dokładnie w tym samym momencie i obniża statystykę do 0? Jaka będzie kolejność 3ka z deatha zdąży klapnąć przed zadziałaniem klątwy, czy klątwa daje radę dziabnąć odział?
Ten, kogo tura decyduje o kolejności.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Grałem ostatnio Woch vs Woch,nasuneło mi się jedno pytanie czyja marionetka ma pierwszeństwo moja czy przeciwnika?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kedo pisze:Grałem ostatnio Woch vs Woch,nasuneło mi się jedno pytanie czyja marionetka ma pierwszeństwo moja czy przeciwnika?
Ten którego jest tura decyduje.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

jamoz pisze:Czy figurka TAMURKHAN ON TOAD DRAGON była u nas normalnie dostępna w sprzedaży?
Nie widzę ani na ebayu ani na amazonie ani na allegro, a na oficjalnej stronie jakies zaporowe ceny Oo
Chętnie bym przeczytał TAMURKHAN THE THRONE OF CHAOS i MONSTROUS ARCANUM, a sama wspomniana figurka też jest świetna.

Czasami organizujemy zbiorowe zamówienia i dzięki temu można taniej zakupić figsy od Forge World. Ja np mam ich już całkiem sporo :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Nie tyle taniej, co "nie tak dziadowsko drogo" :mrgreen: . Za TAMURKHAN-a tak czy inaczej te 125 funciaków wyłożyć było by trzeba :) .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

U mnie go masz za 106 funciaków i darmową przesyłkę :wink: Mam zniżkę mniej więcej 15% od wszystkiego z FW i przesyłkę free :D

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Ładny upust, aż żal bierze, ze FW nie jest na moją kieszeń :) .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
jamoz
Pseudoklimaciarz

Zniżka 15% to całkiem przyzwoicie =] W takim razie jak zdecyduję się na jakieś zamówienie to będę się odzywał, szkoda tylko jak dla mnie, że te figurki nie są metalowe =]

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

No bez przesadyzmu 8) . Pod niektórymi co większymi stworami stół by się chyba załamywał :) .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Ja mam tego dużego Exalted Bloodthirstera i gdyby on był metalowy to ważyłby z 1,5 kilo więc to nie jest najlepszy pomysł, szczególnie że żywica z FW jest całkiem dobrym materiałem, przynajmniej ja nie narzekam :)

Awatar użytkownika
jamoz
Pseudoklimaciarz

Jeśli chodzi o wagę to może i prawda, ale mi by to raczej nie przeszkadzalo. Zdecydowanie łatwiej byłoby mi się rozstać z taką ilością pieniędzy jakbym potem trzymał w ręku metalową ciężką solidną figurkę niż żywicę =] Zresztą mam tak samo nawet z małymi figurkami z gw, ja już się raczej nie przekonam do failcasta, poprostu czuję się przez to jeszcze bardziej obdzierany z kasy =] Nie mam takiej zajawki kiedy wyciągam z pudełka figurkę z żywicy.
(a jeśli chodzi o forgeworld to krwiopijec będzie napewno moim pierwszym zakupem, ten z gw się do niego nie umywa)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli chcesz mieć zwykłego Bloodthirstera to radzę wziąć tego Daemon Princea i dorzucić mu skrzydła, ja tak zrobiłem, możesz zobaczyć w mojej Galerii (link masz niżej w podpisie). Exalted jest zbyt duży na zwykłego Bloodzia.

Awatar użytkownika
jamoz
Pseudoklimaciarz

Obejrzałem całą galerię. Gratulacje, robi wrażenie =] a przede wszystkim motywuje do działania. Brakuje mi tam tylko beastmenow dla dopełnienia całości. Co prawda jestem amatorem totalnym jeśli chodzi o malowanie, dopiero co pomalowałem swojego pierwszego warriora chaosu przy użyciu red gore i zdecydowanie zbyt buraczkowy na wyznawcę khorna chociaz i tak wygląda fajnie =] Odpowiedniejszy będzie khorne red? nie mam jeszcze tej farbki, więc nie wiem jak się prezentuje. Nie będę grywał na turniejach więc dla mnie pewnie nie będzie zbyt duży, to smoki stojące obok będą zbyt małe ;] (ale na to tez cos sie poradzi z czasem)

A te skrzydła dla twojego demonka to skąd wziąłes?

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

jamoz pisze:A te skrzydła dla twojego demonka to skąd wziąłes?
Od Chimery =P~

Awatar użytkownika
jamoz
Pseudoklimaciarz

Od chimery ;] To chyba jeszcze mi trochę brakuje samozaparcia aby kupować cały model dla jednego elementu, ale liczę na to, że czym większa będzie moja armia tym większe chęci na fajne konwersje, oby oby.

ODPOWIEDZ