Co ciekawego z Rydwanami wymyśliłeś?Kosa pisze: Ogólnie ja zostawiam chyba narazie smoka w spokoju, czas na zmiany, gram na Arcym i rydwanch, dziś 20:0 na ograch
rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Po małych zmianach:
Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Annulian Crystal [40.0]
Loremasters Cloak [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Noble @ 174.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
1 Mage @ 140.0 Pts
Magic Level 1
Sigil of Asuryan [40.0]
24 First Archers @ 315.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
10 Archers @ 110.0 Pts
10 Archers @ 110.0 Pts
10 Spear Elves @ 90.0 Pts
26 White Lions @ 435.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
Talisman of Loec [10.0]
26 White Lions @ 423.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician
Amulet of Light [15.0]
1 Tiranoc Chariot @ 85.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 109
Total Army Cost: 2497.0
Bo pierwozór był taki:
nie było małego maga, i WL było po 27 i nie było na nich szmatki i czwarty rydwan więcej oraz 3 orzeł więcej.
Zastanawiam się czy lepsza antymagia czy 4 rydwany i 3 orły i szczerze nie wiem co wybrać.
I rozmyślam jeszcze nad lorem na małym magu, opcje mam 3 a nawet 4:
1). light, baniszment S5 kusi
2). death, snajperka z LD9 to zawsze przykra sprawa dla przeciwnika
3). high, niski CV każdego czaru, Drain magic i faza magi wroga siada na amen, ward na 5+ zawsze się przyda
4). heaven, kolejne -1 to hit.
Unnamed2500 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Annulian Crystal [40.0]
Loremasters Cloak [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Noble @ 174.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
1 Mage @ 140.0 Pts
Magic Level 1
Sigil of Asuryan [40.0]
24 First Archers @ 315.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
10 Archers @ 110.0 Pts
10 Archers @ 110.0 Pts
10 Spear Elves @ 90.0 Pts
26 White Lions @ 435.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
Talisman of Loec [10.0]
26 White Lions @ 423.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 109
Total Army Cost: 2497.0
Bo pierwozór był taki:
nie było małego maga, i WL było po 27 i nie było na nich szmatki i czwarty rydwan więcej oraz 3 orzeł więcej.
Zastanawiam się czy lepsza antymagia czy 4 rydwany i 3 orły i szczerze nie wiem co wybrać.
I rozmyślam jeszcze nad lorem na małym magu, opcje mam 3 a nawet 4:
1). light, baniszment S5 kusi
2). death, snajperka z LD9 to zawsze przykra sprawa dla przeciwnika
3). high, niski CV każdego czaru, Drain magic i faza magi wroga siada na amen, ward na 5+ zawsze się przyda
4). heaven, kolejne -1 to hit.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Generalnie bardzo lubię modele rydwanów w HE i zastanawiam się, czy jest jakaś ilość Lion Chariotów i Tiranoc Chariotów, której nie należy przekraczać przy zakupach, bo i tak w życiu się nie przydadzą. Potrafisz doradzić? Warto mieć np. w sumie 12 Rydwanów?
Myślę, że nie, 4 to chyba maks
HE rydwany są dziwne
Lion Chariot ogromnie przeszacowany co go kompletnie dyskfalifikuje z jakichkolwiek rozważań.
Tiranoci dobre ale raczej w sporej liczbie co wymaga punktów na nich, ale oprócz przywalenia w ostateczności odginajka, kosztują tyle co fast więc taniocha jak na elfickie warunki
No i rydwany dają niezłego kopa w mirorze
HE rydwany są dziwne
Lion Chariot ogromnie przeszacowany co go kompletnie dyskfalifikuje z jakichkolwiek rozważań.
Tiranoci dobre ale raczej w sporej liczbie co wymaga punktów na nich, ale oprócz przywalenia w ostateczności odginajka, kosztują tyle co fast więc taniocha jak na elfickie warunki
No i rydwany dają niezłego kopa w mirorze
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Noo, może popróbuje z Rydwanami, bo ostatnio eksperymentuję sporo. Ostatnio na lokalu zdecydowałem się przełamać (po tym jak GW zepsuło Power Scrolla) i wypróbowałem Maga z 1lvl oraz Seerstaffem wybierającym Transformację Kadona z Beasta i turlającego ten czar z maksymalnej ilości kości. Oczywiście turniej był na 1200pkt, więc tylko dlatego mógł przeważyć, ale w 2 na 3 gry odegrał dość kluczową rolę i wyszło na to, że wygrałem tego lokala. Czy ktoś z was próbował takiego patentu również i także miał pozytywne rezultaty, bo zastanawiam się, czy nie umieszczać czegoś takiego częściej w rozpiskach, może także na większe punkty?
na jakieś mikro punkty dość ciekawe na większe to chyba 130 pkt wyrzucone w błoto, przynajmniej mi się tak zdaje, szczególnie, że jak masz 2 magów to inwestowałbym za wszelką ceną w annuliana plus sigil/scroll.
Ale i tak fajna kmina jednak bardzo niepewna, ja nie lubię takich akcji
Ale i tak fajna kmina jednak bardzo niepewna, ja nie lubię takich akcji
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Jak kiedyś miałem rozpiskę nastawioną na Arcymaga z Beastem, a do tego byłem w stanie wziąć Maga z Power Scrollem, który działał normalnie, to taka zabawa nie była wcale niepewna, no ale teraz faktycznie, może coś się zawsze nie udać, jednakże nastawiłem się na grę kompletnie bez magii na tym turnieju, więc taki gostek za 130pkt, który sobie turlał z 6 kości czar, był fajnym dodatkiem
Tak poza tym, czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem Partyzantki albo MSU w HE? Ostatnio grałem towarzysko z DE posiadając oddziały liczące maksymalnie 10 modeli i brak White Lionów. Skończyło się tak, że wyczyściłem stół w 5 turze tracąc jedynie Orła. Może ma to sens?
Tak poza tym, czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem Partyzantki albo MSU w HE? Ostatnio grałem towarzysko z DE posiadając oddziały liczące maksymalnie 10 modeli i brak White Lionów. Skończyło się tak, że wyczyściłem stół w 5 turze tracąc jedynie Orła. Może ma to sens?
- Heinrich K.
- Mudżahedin
Heavy Armour, shield, helm of fortune. Nie ma pkt na Dragon ArmourSemi pisze:co dales BSB? 2+ z rerollem mozna zlozyc na kilka sposobow ale tylko jeden jest optymalny
Jakoś nie mogę się do tego lighta przekonaćKosa pisze:A light dobrze boostuje smoka oraz WL jeśli cos się przebije, czasem się to udaje
prędzej właśnie do ligtha pasuje taka kombinacja żeby wykorzystać +1S do baniszmentuKosa pisze:radiant i wtedy death ma już szansę powodzenia
Liderka 8 czy 9 i tak nikt sobie nie pozwoli na wpuszczenie snajperki
Do tego podoba mi się soulblight, -3Ld ładnie się łączy z Terrorem smoka, Słonka to nikomu nie trzeba przedstawiać, 3 snajperki - Generalnie Death to bardzo nie doceniany Lore
Tak, a do 4 kości jest przycięty dla żartu.Heinrich K. pisze:Generalnie Death to bardzo nie doceniany Lore
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic.php?f=67&t=35047 - ja po przeczytaniu tego bloga będę testował takie złożenie. Ten facet ma raporty z bitew przeciwko większości armii, więc warto poczytać.Azurix pisze: Tak poza tym, czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem Partyzantki albo MSU w HE?
@ Cory zajmują 25% z 2500
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
Ten koleś ma rozpiskę niezgodną z EURO (przynajmniej najnowsza wersja).wertex pisze:http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic.php?f=67&t=35047 - ja po przeczytaniu tego bloga będę testował takie złożenie. Ten facet ma raporty z bitew przeciwko większości armii, więc warto poczytać.Azurix pisze: Tak poza tym, czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem Partyzantki albo MSU w HE?
Do tego jak grał z krasnoludkami to poddał bitwę w 2 turze
Cokolwiek co ma choć trochę strzelania powinno robić z tej jego armii sieczkę. Nie wierzę w tą koncepcję. Już lepiej IMO się spisują Furionowe strzeleckie HE.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
To że gra obecnie na 2500 oraz to, że jego armia zmieniła rozmiar z 2400 na 2500 mniej więcej w czasie wyjścia drafta EURO dość mocno sugeruje, że turnieje w których bierze udział są na EURO ale trudno znaleźć niezbite dowody.Przecież nigdzie tam nie ma napisane że on gra na euro . I tak mimo to chciałbym to wypróbować
btw. fajne mają te turnieje w tej Australii, 3 dni 8 bitew
by Andrzej Andrzej
chyba tak, Furion już nie chwali się swoimi podbojami na tym forum.wertex pisze:http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic. ... &start=150 to jest to?
Ostatni update jego rozpiski jest tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=792400#p792400
Ogólnie koncept jest taki by wsadzić jak najwięcej strzelania przy okazji nie kalecząc CC ani magii.