fajnie słyszeć-Qc- pisze:działa ^^ usćiślenia miota system.

Moderator: Dibo
fajnie słyszeć-Qc- pisze:działa ^^ usćiślenia miota system.
Co za dużo to nie zdrowowtedy masz 5 szamanow i jest jazda ^^
Hmm... A próbowałeś kiedyś dzidą albo flockiem utłuc maga w oddziale? Albo potraktować Spearem kowboja AR 1+ w oddziale?Dibo pisze:Wokrze aż mnie zatkało jak czytałem o magii. Death w bestaich to syf i padaka (poza -1T-1S) a jak chodzi i ściąganie maszyn ... Toż to przecież nie ma lepszego lora na maszyny jak właśnie Beast (dzida i duży pocisk)
100% poparciaDibo pisze:Wild ma sens tylko jak nie stoimy w miejscu przy Kamieniu tylko ciśniemy do przodu jak Przemciowy Mag, z tym ze granie na wildzie bez fetysza mija sie z celem.
Mantle boli, ale cały czas czekam co powiedzą, że można rzucać na samego siebie (to zawsze można było do CCDibo pisze:Dziwi mnie natomiast hurra optymizm niektórych z was zwłaszcza że wild ma w plecy przez zakaz rzucania czarów do combatu![]()
3 x Wyssan’s to fajna rzecz. Aranheir to jeden z genialniejszych czarów antyhordowych, ale dalej bolą kowboje i magowie... Problem jest też, że z czarów innych niż boosty masz za małą replikację innych czarów i łatwo przez to zbić to co potrzebne w danej chwili (np.: masz tylko jednego speara, nie jestem z Tobą w CC, więc zbijam ten jeden czar żeby chronić smoka)Dibo pisze:bla bla bla .. jednym zdaniem: Jak sie nie gra na spamie miasm to jedyny sens widzę w Beast który nie ma słabych czarów (poza +3T)
Sporo racji. Z 3 magami przy herdstonie masz przeciętnie 9,7 PD vs 4,5 DD (bez channeli). Mówimy oczywiście o ogranicznieach Euro (bo normalnie można trzymać więcej magów przy herdstonie i jeszcze channelować).buniek pisze:Co za dużo to nie zdrowowtedy masz 5 szamanow i jest jazda ^^![]()
Ile speli rzucisz z 5 szamanów? Wątpliwym jest, byś mógł posiadać w 12 kości mocy/tura. A nawet jeżeli to ile czarów możesz rzucić z 12 kości przy użyciu 5 szamanów? Średnio jakieś 0.75/szaman, czyli jeden jest bezużyteczny.
A tu się nie zgadzam - po to są różne spelle żeby móc uzyć ich w różnych sytuacjach. Co Ci da Wyssan's jak przeciwnik wali w Cibie z 13tki Szczurów? Krasnoludzkiej klopie też aż takiej różnicy to nie robi (zwłaszcza, że może walić w inny oddział). A co da Curse of Aranheir jeżeli przeciwnik gra MSU i nie zamierza wcale walczyć? Same zmasowane pociski też nie grają... (bo w cc wiele nie robią)buniek pisze:Co więcej rzucanie jednego spella z lv4 to imo marnowanie 300pkt, on nie po to zna 4 spele, żeby ich nie używać.
Ja jak coś wystawiam, to po to, żeby wykorzystać jak największą część jego potencjału. A wystawianie szamana, który nic nie zrobi przez pół gry nie ma sensu, szczególnie, że zamiast tego mogę dać beastlorda z CoC i ld9.A tu się nie zgadzam - po to są różne spelle żeby móc uzyć ich w różnych sytuacjach. Co Ci da Wyssan's jak przeciwnik wali w Cibie z 13tki Szczurów? Krasnoludzkiej klopie też aż takiej różnicy to nie robi (zwłaszcza, że może walić w inny oddział). A co da Curse of Aranheir jeżeli przeciwnik gra MSU i nie zamierza wcale walczyć? Same zmasowane pociski też nie grają... (bo w cc wiele nie robią)
Tu chodziło o beast lorabuniek pisze:A jak leci we mnie szczurza 13tka, to się modlę, żeby gość kulnął na ilość zabitych 5 jedynek... A jak nie ma ifki to rozprasza i nie za bardzo wiem co ma z tym wspólnego drugi szaman...
No i co, że ma 4+ warda? Masz po to 3 snajperkiPrzemcio pisze:wiesz tylko potem gość ma 4+ warda od magi na oddziale akurat to słaba kmina:) a no i nie zapominając o ew. save na unicie.