Big Boyz - Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:Ja bym uznał, że ani lektor, ani priest nie są magami. Tak samo nie jest magiem żaden bohater noszący bound spella. Czemu tylko khemri ma mieć takiego bonusa, że wystawia sobie 8 czarujących bohaterów, z czego 3 rzuca po dwie inkantacje? I tak imperium jest przycięte do dwóch czołgów i 3 cannonów - nie powinno być aż tak źle.
.
Chyba zacytuję to co do mnie Shino napisał "widać, że z Imperium nie grałeś"
Powiedzieć, że AL (na ołtarzu zapewne) i WP to nie magowie, to chyba można dopóki sie ich nie spotka za stołem.
Swają drogą Shino przesadził z rozpiską TK. Duża Liczka, 3 małe, 2 TK, 2 Princów i do tego jeszcze Rhinox Rider... To jakieś żarty. 16 leveli magii jak nic. Będąc bardzo miłym - 12-14.
W porónaniu z tym wymagania Robsona rzeczywiście nie są wygórowane.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2007, o 10:04 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Lektor na Altarze jest zdecydowanie mocniej magujący od drugolevelowego maga.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Przemyślałem sprawę dotyczącą wampirów. Otóż pierwszopoziomowy count nie liczy się jako lord-mag. Za lorda-maga może uchodzić master necromancer albo wampir 2 lub 3 poziomu.
Count pierwszego poziomu nie wpływa też w żaden sposób na liczbe 2-poziomowych nekromantów.

Pełny regulamin, uwzględniający już wszystkie poprawki przedstawię w sobotę rano.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Jankiel pisze:Przemyślałem sprawę dotyczącą wampirów. Otóż pierwszopoziomowy count nie liczy się jako lord-mag. Za lorda-maga może uchodzić master necromancer albo wampir 2 lub 3 poziomu.
Count pierwszego poziomu nie wpływa też w żaden sposób na liczbe 2-poziomowych nekromantów.

Pełny regulamin, uwzględniający już wszystkie poprawki przedstawię w sobotę rano.
Pamiętaj żeby realna siła magii była w okolicy 10 leveli.
Góra 8 maszyn.
A z Bretonni dopuszczamy tylko Dębkową. :wink:

No i koniecznie challenge w każdej turze, jak się obaj zgodzą (muszę kolejkę rozładować). :P

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

A mozna uzywac dzialek DoW?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Malal pisze:A mozna uzywac dzialek DoW?
W armii DOW? Oczywiście.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie róbmy zbyt zawiłego regulaminu, bo zaraz kazdy zacznie wyrywać coś dla swojej armii.
Warrior priestów na pewno nie traktowałbym jako magów. Arcylektor na ołtarzu - niech będzie, niech udaje maga-lorda. W przeciwnym wypadku trzeba będzie zacząć przycinać princów u Khemri, zabierać się za wyliczanie ile kto może mieć bound spelli etc. I zaczną się niekończące się dyskusje o realnym potencjale magicznym danego bohatera.
Armatki DoW - pisałem wcześniej:
Co do dział DoW - ja bym nie obcinał - w końcu można wziąc tylko dwa.
Co do maszyn - imo max 8 sztuk. To i tak dużo - 2 organki, 2 klopy, 2 działa i 2 bolty.
Armie z jedną maszyna, jak Khemri, Bretonia, HE, DE bedą mogły jakoś zrównoważyć ilość maszyn wroga. Dwarfy czy Imperium i tak mają w czym wybierać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Jankiel pisze:
Nie róbmy zbyt zawiłego regulaminu, bo zaraz kazdy zacznie wyrywać coś dla swojej armii.
Warrior priestów na pewno nie traktowałbym jako magów. Arcylektor na ołtarzu - niech będzie, niech udaje maga-lorda. W przeciwnym wypadku trzeba będzie zacząć przycinać princów u Khemri, zabierać się za wyliczanie ile kto może mieć bound spelli etc. I zaczną się niekończące się dyskusje o realnym potencjale magicznym danego bohatera.
Armatki DoW - pisałem wcześniej:
Co do dział DoW - ja bym nie obcinał - w końcu można wziąc tylko dwa.
Co do maszyn - imo max 8 sztuk. To i tak dużo - 2 organki, 2 klopy, 2 działa i 2 bolty.
Armie z jedną maszyna, jak Khemri, Bretonia, HE, DE bedą mogły jakoś zrównoważyć ilość maszyn wroga. Dwarfy czy Imperium i tak mają w czym wybierać.
Nie będzie żadnych niekończących się dyskusji.
Widac gołym okiem kiedy ktoś przesadza.
Taka jest rozpa Shino. Mamy ze sobą grać, a nie cwaniaczyć, wyskakując nagle z 16 poziomami magii. Ja z tym nie zamierzam grać.
Pozwalanie na działka DOW jest po prostu niesmaczne. Już widzę ten błysk radościu w oku WE, że sobie armatkę sprawi. Ha, ha.
Bidne TK, "tylko z dwoma katapultami" .........
Ale ponieważ realnie będą to pojedyńcze armatki (może z wyjątkiem VC), niczego w grywalności nie zdołąją zepsuć.

Ludzie są gotowi na wiele, żeby tylko rozpiska była jak najsilniejsza.
Raczej myślałem, że spotkać się mają DUŻE armie. NIe warzywne, ale nie wymaksowane. Co komu sprawia przyjemność.
Ale szkodników bym nie wpuszczał, bo to "psuje" są i tyle..

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Ma ktoś pożyczyć 50 dwarickich (albo chaosdwarfickich :P) warriorów? Brakuje mi właściwie tylko ich na turniej.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Problem krasnoludow jest ten sam i u mnie :wink: zwlaszcza ze 200 modeli krasnoludow to rzadkosc :D

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Beam me up, Scotty :)

ale zastrzegam ze z uwagi na obecna sytuacje zyciowa mozliwe jest ze pojade na mini games...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Zaktualizowany regulamin. Prawdopodobnie to ostateczna wersja

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

wszystko piękne
ale prosiłbym o ustosunkowanie się w kwestii SoC

chodzi mi o Eshin na trzech Master Assasinach

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Możesz.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

ponawiam apel o 2x25 dwarfów

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Ja nie qmam tego z magami: jak to jest? moge 3 lordow magow i 3 herosow magow?

I co to z tym powtarzaniem? np. rare: "5 slotów rare, z czego maksymalnie 2 mogą się powtarzać" czyli biore dwa giganty i te dwa sloty moge sie powtorzyc, czyli kolejne 2 sloty gigantow. W takim wypadku kazde dwa sloty gigantow sie powtarzaja - czyz to nie logiczne? :)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Jakas lista zgłoszonych jest ? Mozna ją gdzies zobaczyc ?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Karol J pisze:Jakas lista zgłoszonych jest ? Mozna ją gdzies zobaczyc ?
Do Jankiela z tym - Ja turniejów nie robię.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Proszę zatem o przesyłanie rozpisek na adres addicted@poczta.onet.pl

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

o ktorej chcecie zaczac pierwsza bitwe

ODPOWIEDZ