Grey Seer spada z dzwonu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Scimitar pisze: Tak tak, dopiszę uściślenie, że WE wygrywają zawsze na 2+. Cóż - mam nadzieję, że to tylko taki żarcik :)
Jakby ci nie było wiadomo to wiele z tego co jest w uściśleniach do WE to w oparciu o moją propozycję swego czasu. Za brakiem S&S u Treemana byłem też. Po prostu głosuję za tym co mi się wydaje ok i w zgodzie z zasadami - łuki na BSBsą legalne w mojej opinii, która w sumie nawet przez część członków LS została poparta. Nie mów mi, że coś pod siebie robię, bo to po prostu żałosne.
jakos nie widzialem ani jednego merytorycznego argumentu za zakazem odlaczania zalogi od helki, teraz widze jasno analogie do VI ed rulebooka i nie widze zadnych przeslanek zeby tego nie uznac

co do luku dyskusja byla dluga i jalowa, dla mnie jesli nie mozna miec zwyklego luku, to niby czemu mozna miec magiczny skoro to ten sam typ przedmiotu... ale o luku nie dyskutujmy

czekam na merytoryczne argumenty na temat helki, a nie.. 'jest przegiete i nie fair i zasluguje na WP'

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Czyżbyś Thurion helkę polubił i planował jej wystawianie? :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

IMO można odłączyć załoge od helki ale nie można jej spowrotem dołączyć gdyż brak jej unbreakable. (poza tym najczęściej helka w tą załoge z M3 zaszarżuje i tak). Dla mnie zagranie legalne i w dodatku kosztowne bo pół helki sie idzie walić po wyjściu załogi.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a dla mnie równie miłe co wystawianie krasnali w lini...przeciez to wpełni legalne..thurion skoncz juz ok? Jak ci bardzo zalezy to napisz do Barba aby to uscislili ;) nie ma sensu dalsza dyskusja na ten temat, kazdy juz powiedzial co mial do powiedzenia

Seer otrzymuje hita! Młody ty wałkarzu :P hihi

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Shakin' Dudi pisze:przeciez to wpełni legalne..
dokladnie :D
Shakin' Dudi pisze: thurion skoncz juz ok?
skoncze skoncze, bo i tak do niektorych nic nie dojdzie...
Shakin' Dudi pisze: Jak ci bardzo zalezy to napisz do Barba aby to uscislili ;)
LS to niestety wiecej osob niz tylko Barb...
Shakin' Dudi pisze: nie ma sensu dalsza dyskusja na ten temat, kazdy juz powiedzial co mial do powiedzenia
mnie nie usatysfakcjonowala ani jedna wypowiedz na temat nielegalnosci zagranai helka, jezeli to jest wszsytko co przeciwnicy ow zagrania maja do powiedzenia to IMO nie powinni zasiadac tam gdzie zasiadaja, bo merytorycznosc ich wypowiedzi w tym wypadku jest po prostu zenujaca, i zeby nie bylo nie pije tylko do Scimeigo, czytam forum LS dosc regularnie...
Shakin' Dudi pisze:
a krowy latają...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

thurion pisze:
Shakin' Dudi pisze:przeciez to wpełni legalne..
dokladnie :D
Shakin' Dudi pisze: thurion skoncz juz ok?
skoncze skoncze, bo i tak do niektorych nic nie dojdzie...
Shakin' Dudi pisze: Jak ci bardzo zalezy to napisz do Barba aby to uscislili ;)
LS to niestety wiecej osob niz tylko Barb...
Shakin' Dudi pisze: nie ma sensu dalsza dyskusja na ten temat, kazdy juz powiedzial co mial do powiedzenia
mnie nie usatysfakcjonowala ani jedna wypowiedz na temat nielegalnosci zagranai helka, jezeli to jest wszsytko co przeciwnicy ow zagrania maja do powiedzenia to IMO nie powinni zasiadac tam gdzie zasiadaja, bo merytorycznosc ich wypowiedzi w tym wypadku jest po prostu zenujaca, i zeby nie bylo nie pije tylko do Scimeigo, czytam forum LS dosc regularnie...
Shakin' Dudi pisze:
a krowy latają...
od końca...seer otrzymuje hita bo pisze wyraźnie że otrzymuje. To nie jest odwołanie sie do konkretnego rulesa ze str takiej i takiej. Jest napisane, że otrzymuje hita in normal way.. czyli dosłownie: Grey Seero otrzymuje także normalne uderzenie z siłą 5, w odnieseniu do tego że ,,jego rydwan'' został zniszczony. To jest moje zdanie mozesz miec inne ;)

Thurion dałem Barba jako przykład....sam powiem szczerze mam większe zaufanie co do Shina jeżeli chodzi o zasady (chodz i go trzeba od czasu do czasu nakręcić) .
Jak będziesz ze mną grał i uznam, że jesteś spoko to ci na to zagranie pozwole ok...mi naprawde nie chodzi o to aby robić komuś na przekór, nie chce ci udupiać twojego chaosu, powiedziałem co mysle o tym zagraniu...

LS też czytam dosyć regularnie...pare osób bym z tamtąd wywalił...ale już wybraliśmy ich to nie będe ich konkretnie kwestionował aż do następnych wyborów ;)

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

Dudi, nie udawaj ograniczonego psychicznie, wiem ze nie jestes :)
wydaje mi sie ze chcesz sie tylko podroczyc z Thurionem...
czy do wszystkiego potrzebne sa odnosniki ? w tamtej edycji charakter dostawal hita spadajac z rydwanu, w tej nie. uwazam ze to zdanie jest dopisane aby wyklarowac ze hity z trebla na dzwonku NIE zastepuja hita z sila 5. mam nadzieje ze sedziowie na turniejach bheda myslec logicznie.
pzdr

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

thurion pisze:mnie nie usatysfakcjonowala ani jedna wypowiedz na temat nielegalnosci zagranai helka, jezeli to jest wszsytko co przeciwnicy ow zagrania maja do powiedzenia to IMO nie powinni zasiadac tam gdzie zasiadaja, bo merytorycznosc ich wypowiedzi w tym wypadku jest po prostu zenujaca, i zeby nie bylo nie pije tylko do Scimeigo, czytam forum LS dosc regularnie...
A czy ja mówię, że to nielegalne ?? Ja tylko mówię, że to takie zagranie pod WP i tyle. Na równi z tymi co tam są.

Ja najchętniej bym wywalił cały ten dział WP w uściśleniach bo jest psu na budę - jak coś jest legalne to jest, a jak nie, to nie. Ot to.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

To mam sobie zadawac tego hita czy nie ?. I tak dzwon ginie mi raz na ruski rok ( czemu akurat z włochem :cry: ), ale nie chcę tego szczęściarza co to mi rozwali dzwon ( tzn sam sobie go rozwalę ) zwałować.

Najlepsze jest to :
Triplet - hit S5 + d6 hitow s4
Siła 7 rozwala dzwon- grey seer ląduje na poduszkach ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nic sobie nie zadawaj w 7 edycji hita z siła 5 nie dostaje sie za spadanie z rydwanu podobnie jak np dzwon nie działa na czołg. Nie ma o czym tu dyskutować.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

a ja bym poprosil o oficjalne stanowisko LS w tej i paru innych poruszonych w temacie sprawach.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Młody pisze:Najlepsze jest to :
Triplet - hit S5 + d6 hitow s4
Siła 7 rozwala dzwon- grey seer ląduje na poduszkach ;)
Muahahaha, naprawdę niezłe!
Jak nam uściślą, że niby dostaje te hity przy tryplecie a nie dostaje przy s7, to będzie jak z kilkoma rodzajami furii... :lol2:

Idąc takim tropem myślenia (troszkę złośliwie i może na wyrost) to czy np. przy strzelaniu do ratlinga w 3'" od jednostki jest -1 do hita? Bo tak stoi w książce, że są "limitations for shooting single characters on foot". Dotychczas uznawałem, że chodzi li tylko i wyłacznie o proximity, ale jak tak się jedzie po bandzie, to jestem bliski interpretacji Cosma z Zabrza. ;)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

KrzysiekW pisze: Idąc takim tropem myślenia (troszkę złośliwie i może na wyrost) to czy np. przy strzelaniu do ratlinga w 3'" od jednostki jest -1 do hita? Bo tak stoi w książce, że są "limitations for shooting single characters on foot". Dotychczas uznawałem, że chodzi li tylko i wyłacznie o proximity, ale jak tak się jedzie po bandzie, to jestem bliski interpretacji Cosma z Zabrza. ;)
dobre!!! szkoda ze nie ja na to wpadlem :lol2:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Scimitar pisze:
Ja najchętniej bym wywalił cały ten dział WP w uściśleniach bo jest psu na budę - jak coś jest legalne to jest, a jak nie, to nie. Ot to.
Mimo, że kwestia o której mówi zapis w WP (chodzi oczywiście o łuk na BSB), żywiołowo mnie interesuje, to w tym zdaniu sie Scimi z Toba w 100% zgadzam.
Albo rybka albo pipka. Uściślenia są po to żeby uścislać, klarować i podawać gotowe rozwiązania. Taka furtka ("niech decuduja roganizatorzy") jest w bez sensu w przypadku uścisleń.

ODPOWIEDZ