Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
na turnieju wypróbowałem dzisiaj grę na dwóch lordach.
Tyrant ze słomką i preserwatywą oraz Slaughtermaster z greedy + death.
ogólnie z Tyranta jestem mega zadowolony, co do Slaughtermastera chyba jednak wolę zmienić mu lore na nasz własny.
Mam wtedy tylko dylemat jaki lore dać małemu magowi. sensowny jest każdy prócz dublowania naszego
Tyrant ze słomką i preserwatywą oraz Slaughtermaster z greedy + death.
ogólnie z Tyranta jestem mega zadowolony, co do Slaughtermastera chyba jednak wolę zmienić mu lore na nasz własny.
Mam wtedy tylko dylemat jaki lore dać małemu magowi. sensowny jest każdy prócz dublowania naszego
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
No nie wiem, mnie jak grałem na FB to 1 lvl wystarczał. Owszem sword of ruin jest spoko ale poza fireballem to 2 jedyne czary które warto znać.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Klatka jest na 11+. Szkoda by mi było 3 kości na około 60% udanego rzucenia czaru który nie dość, że łatwo może zostać rozproszony, to i gamebreakerem nie jest ... A za 3 kości to z deatha masz conajmniej 3 gamebreakery
Z fire jest zajebista 1, 2k6 s4 na koniec fazy magii, ja używam oprawcy 4 lv great maw + firebelly 2 lv i jestem bardzo zadowolony
Wisła Kraków.
Rozpa na zbliżacjący sie turniej:
Masta Czcibor Blasta - 1800pkt
1 * Slaughtermaster @ 373.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4; Iron Fist
Armour of Destiny [50.0]
Fencer's Blades [35.0]
1 Bruiser @ 179.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
8+1 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
5+1 Ogres @ 221.0 Pts
Look-Out Gnoblar; 2ndWeapon; Light Armour; Standard; Musician
5 Mournfang Cavalry @ 420.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Dragonhide Banner [50.0]
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
Models in Army: 23
Total Army Cost: 1800.0
Co o tym myślicie?
Pozdro Cz.
Masta Czcibor Blasta - 1800pkt
1 * Slaughtermaster @ 373.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4; Iron Fist
Armour of Destiny [50.0]
Fencer's Blades [35.0]
1 Bruiser @ 179.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
8+1 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
5+1 Ogres @ 221.0 Pts
Look-Out Gnoblar; 2ndWeapon; Light Armour; Standard; Musician
5 Mournfang Cavalry @ 420.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Dragonhide Banner [50.0]
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
Models in Army: 23
Total Army Cost: 1800.0
Co o tym myślicie?
Pozdro Cz.
Zależy jakie zadania przed nimi stawiasz. Ja gdy wystawiam oddział 6 to daję im iron fisty. Przy oddziale złożonym z 6 ogrów AHW daje tylko 3 dodatkowe ataki.Czcibor pisze:
Edit. Zastanawiam się jeszcze co lepsze na ograch IFisty czy ADHW.
Co do rozpy to ja bym wogóle wywalił tą 6 ogrów i lepiej zainwestował te punkty.
Wisła Kraków.
Mi tam daje + 6 atakow, generalnie nie bardzo rozumiem to złożenie iron fist + light armour + fcg, w formacji 3x2 i tak nic nie przepchnie stuborna tez nigdy nie bedzie mieć Sevi do czego Ty uzywasz takiego unitu ?Sevi pisze:Zależy jakie zadania przed nimi stawiasz. Ja gdy wystawiam oddział 6 to daję im iron fisty. Przy oddziale złożonym z 6 ogrów AHW daje tylko 3 dodatkowe ataki.Czcibor pisze:
Edit. Zastanawiam się jeszcze co lepsze na ograch IFisty czy ADHW.
Co do rozpy to ja bym wogóle wywalił tą 6 ogrów i lepiej zainwestował te punkty.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, o 12:22 przez r@fix, łącznie zmieniany 1 raz.
To będą potrzebne jeszcze 13 pkt w corach
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Mournfangi, ile wlezie. A do corów wpakuj 10 gnoblarówCzcibor pisze: How?
Do walki. Lepiej mi się sprawdzają niż 2x3 - odginać wolę kotkami. Są w stanie powalczyć z jakimiś słabszymi klockami - mówię tu o klockach 20 figurkowych. Taka 6 w szarży w dwie tury combatu rozkręciła 20 górników, zginęły dwa ogry, fakt - przeciwnik miał słabe rzuty.Sevi do czego Ty uzywasz takiego unitu ?
Nie mam w nim FCG, tylko sam muzyk.
Skąd?Mi tam daje + 6 atakow
Wisła Kraków.