DMP - Polcon 2007, 1-2.09.2007, Warszawa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

Narożny pisze:Oj chlopaki, zarwiecei noc dwie i bedzie git, dacie rade, zamiast siedziec na forum do roboty :wink:
Specjalnie dla twojej informacji właśnie siedzimy i malujemy oddziały aby były wykończone... a podstawek nie zrobimy bo najzwyczajniej nie mamy pomysłu jakie chcemy żeby były...

I znów dziekujemy za złotą myśl o którą prosilismy aby się nie pojawiały ;)

A teraz pytanie do sędziów z turnieju...
Czy za brak pomalowanych podstawek bedzie dyskfalifikacja na koniec czy poprostu armie nie zostana dopuszczone na poczatku?
Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych

Kiss my shiny metal ass !!!

Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja mysle ze jak bedziecie mieli pomalowane, pomalowane.. tj nie zafafrane na 3 kolory, to brak podstawek nie bedzie stanowil problemu.. ot armia walczaca na czarnym obsidianie... ale oczywiscie nie jestem sedzia i prosze sie nie sugerowac 8)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Macie jeszcze 2 tygodnie. Przez ten czas naprawdę można wykombinować jakiś fajny schemat i zrobić podstawki.
Szczególnie jeśli używacie spray'ów to, piasek walicie przed podładowaniem i połowę roboty macie z głowy.....

Nie maruźcie, że nie dacie rady.
Zresztą jak ich i tak nie zrobicie to chyba was nie zdyskwalifikują....

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Bladeweaver pisze:
Czy za brak pomalowanych podstawek bedzie dyskfalifikacja na koniec czy poprostu armie nie zostana dopuszczone na poczatku?

To jest turniej klasy master... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Hrabia Duuku pisze:
Bladeweaver pisze:

To jest turniej klasy master... :wink:
Tak jasne dlatego zadałem pytanie... natomiast jest to pierwszy turniej klasy master który wymaga pomalowanych podstawek zawsze była to tylko opcja dodatkowa za która dostawało sie wiecej pkt a nie uniemozliwaiło branie udziału w danym turnieju...

Obrazek

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

czy mówi wam coś ta nazwa: YOUNG BLOOD GANG?? my młodziaki z pomalowanymi armiami chcemy się zmierzyć z ludźmi z całej Polski, malujemy juz od dawna i zarywamy noce bejcójąc moje ogry;) a zrobienie podstawek dla niektórych to jest katorga i nie ma im kto pomóc....jestemza zniesieniem tego zapisu...choć sam będę się starał je zrobic nie obiecuje że zdąże...

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Nie wywalimy was z turnieju za podstawki...
Aż tacy nie jesteśmy w Warszawie
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Mlodziaki sie maja spinac bo wujkowi Szmaji sie poskarze, poza tym nie sa pierwszy raz na DMP :)

A Ty duke, nie rozprezaj atmosfery tylko sam sprawdz czy nie masz w pokoju jakichs podstawek do zrobienia :D
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Hrabia Duuku pisze:Nie wywalimy was z turnieju za podstawki...
Aż tacy nie jesteśmy w Warszawie
W Warszawie - nie. Po prostu zostniecie zatrzymani na rogatkach przed wjazdem do Warszawy. :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

hahah :D:D nie pierwszy i nie ostatni!!ale IMO nie powino byc na tym akurat turnieju takiego wymogu:D dajcie się wyspać chociaż w pociągu!!:D

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Wymagana w pełni pomalowana armia, bez proksów.
W pełni pomalowana oznacza ze każdy model musi mieć nałożone podstawowe i odpowiednie kolory na każdą rozróżnialna powierzchnię (detale jak kryształki, klamerki czy oczy mogą zostać pominięte) nie może na wierzch przebijać podkład i mięć fakturowaną podstawkę (trawka, malowany piasek itp..)
Hmmm jeśli tak jest napisane w regulaminie to po co to kwestionować ?? To jest turniej rangi master..i chyba zrobiona podstawka jak i pomalowanie całego modelu jest i powinno być obowiązkowe, bo jak sie wam ustąpi to zaraz wyskoczy kilka teamów że nie mają pomalowanych armii a chcieli by zagrać a na turnieju ale i tak nie wyrobią...bo przecież po co?? malować albo robić podstawki jak nie ma oceny malowania...a tak w ogóle to macie jeszcze dwa tygodnie i możecie je na luzach zrobić :wink: a jak nie wymyśliliście schematu to przyklejcie piasek i go spodkładujcie ... Pozdro

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

quas pisze: ok to inaczej:
A)mam oddzial orc boyz big uns z wloczniami...jezeli mam tylko 1 oddzial big uns i nie mam wloczni to przejdzie?

B)i druga sytuacja- mam w projekcie rozpy 12 savage boyz(to jedyny oddzial savage w armii),figurki sa z xhw a chce wystawic z wloczniami
przejdzie?

w zasadzie interesuja mnie tylko te 2 w/w opcje
A. Nie rozumiem tego wyrażena "mam tylko". W rospiscze czy w domu. To co masz w domu mało mnie interesi. To jest brak Wyiwygu, więc postaraj się choć kilku modelom dorobić włócznie.

B. Jak w A. Tylko zamień słowa Big'un na Savage.

Mam nadzeje że zasyciłem twą cieawość, chos nie dokońca kapuje o co pytałeś.

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Green Knight proszę o zajęcie pozycji w sprawie tych podstawek... twoja wypowiedz rozwieje wszystkie wątpliwości...

I dalej zapytam się z góry czy jeśli odpowiedz będzie że wszystkie podsatwki maja być zrobione to co zrobicie jeśli nasz team uhonoruje tą decyzje i na turniej nie przyjedzie a jakiś inny to oleje i przyjedzie a wy go dopuścicie... Co wtedy...

Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

bo mam odwrotna kombinacje
bo mam 25big uns z wloczniami(fizycznie)...zaszlosc z poprzedniej edycji-bywa
a wole ich miec jednak w opcji bez wloczni(rozpiska)
a konwersje w te strone sa troche....hmmm...trudne?

no i mam savage orcs z 2 bronmi...ale to mniejszy problem bo o ile dorabiac wlocznie na pomalowanych modelach jest takie troche tricky o tyle mozna pokombinowac by te wlocznie byly widoczne dla przeciwnika :wink:

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Bladeweaver pisze: zawsze była to tylko opcja dodatkowa za która dostawało sie wiecej pkt a nie uniemozliwaiło branie udziału w danym turnieju...
O ile pamiętam to bardzo ostro ocenialiście podstawki w Wejherwie. Jeśli ktoś miał choć 1 nie wymodelowaną podstawke dostawał 0 na 5/6.

Tu też będzie ostro. Jest wymóg wymodelowanych podstawek. Nie będe nikogo wyrzucał czy dyskwalifikował z powodu ich braku, ale zastanowie sie nad karniakami.

Wymodelowanie podstawek w ciągu 2,5 tygodnia to nie jest problem.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

quas pisze:bo mam odwrotna kombinacje
bo mam 25big uns z wloczniami(fizycznie)...zaszlosc z poprzedniej edycji-bywa
a wole ich miec jednak w opcji bez wloczni(rozpiska)
a konwersje w te strone sa troche....hmmm...trudne?

no i mam savage orcs z 2 bronmi...ale to mniejszy problem bo o ile dorabiac wlocznie na pomalowanych modelach jest takie troche tricky o tyle mozna pokombinowac by te wlocznie byly widoczne dla przeciwnika :wink:
Oki rozumiem. Przy bigunach ujdzie. Wiem co to za modele i powiem szczerze, że mi ich byłoby szkoda. Z Savegami pokombinuj. :wink:

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

A podstawka to może być taka prosta: piasek pomalowany i zdyszbrusowany i na to kępki trawki?

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Paku pisze:A podstawka to może być taka prosta: piasek pomalowany i zdyszbrusowany i na to kępki trawki?
Jak najbardziej. Nie musza być to jakieś wypierdziaszcze super-mega podstawki. Żeby roprezentowały jakiś poziom. To jest MASTER.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Paku pisze:A podstawka to może być taka prosta: piasek pomalowany i zdyszbrusowany i na to kępki trawki?
tak

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Pytanie odnośnie rozpisek tajnych.
- Jeśli bierzemy oddział RoR, to podajemy jego nazwę, czy że to są np. Pikemani ?? Albo kusznicy ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Zablokowany