kilka pytań o Chaos Dwarfy

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy

Post autor: Barth »

teraz sie konczą aukcje z hobami na wilkach, podręcznikiem i jakimś cmg do warriorów, pilnujecie sobie? ;)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Spoko, jakbym tego gnoja, a raczej jego program dorwał to bym mu coś urwał, bo pare rzeczy wyleciało mi w ostatnich 20 sekundach aukcji :evil: Coś kupie jeszcze z 5 edycji, ale pozostałem rzeczy (jak Lammasu, czy Taurus, oraz nowe maszyny i piechotę), to się będzie kupowało chyba latami, takie ceny mamy z FW ehh. Myślałeś o modelach od Ścibora jako piechocie, normalnej i tej z FG??

@ Barth

Hobby na wilkach mam z moich najemników, jedynie command wart uwagi.

PS. Bulle to w końcu jakie mają podstawki (50x75 czy dalej 50x50)?

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Jest jakis program do licytowania na allegro??

Bullcentaury wg FAQ mają cały czas podstawki 50x50, ale patrząc na nowe modele pewnie w nastepnym to zmienią 8)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Jest. Uświadomiła mnie koleżanka, jak wygrałem tylko jedną aukcje z 7 które licytowałem od tego gościa, jak się pierwsze wysypał na alledrogo. Nazywa się chyba strzelec, czy jakoś tak.

edit: Program nazywa się Snajper :evil:

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Znalazłem. Faktycznie jest coś takiego. Przyznać się używa ktoś tego? Ma to większy sens niż licytacja "ręczna"?

btw za dobre ceny poszły te modele #-o dwóch ludzików z cmg za ponad 60zł :shock:

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Wiem. Widziałem to i powiem, że chyba znowu ktoś odpalił ten program. Ehh, szkoda słów. Takie sztuczne zawyżanie wartości modeli hobbosów, jest śmieszne, tym bardziej ze za niedługo będziemy mieli tanie zamienniki z Mantica.

Ja przyznaje że takie licytowanie przy pomocy programu, jest trochę nie fair, ale cóż takie prawidła rynku :evil:

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Offtop:

Generalnie udało mi się kiedyś kupić kilka bardzo ciekawych rzeczy na allegro dzięki temu programowi za prawie bezcen - problem się robi jak dwie osoby to mają i obie chcą kupic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Po aukcjach które miały miejsce ostatnio, stwierdzam że nie dwie lecz co najmniej 3 używały tego programu. Figsy nie poszły za bezcen, bo ceny na naszym tanim portalu aukcyjnym dobiły do tych kup teraz z aukcji z chadecją na ebayu, a wszyscy wiemy że nasz naród do najbogatszych nie należy.
Ponowie pytanie: ma ktoś modele od Ścibora (strzelców i piechotę)? I jak się oni komponują z 5 edycją?? A model chaos dwarfa z polskiego systemu Warcanto??

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

E tam, ja zwykle nim zalicytuje wyznaczam sobie górną granicę. Sam celuje jakieś 20 s przed końcem aukcji, nie potrzeba mi żadnych snajperów i innych cudawianek. Jak ktoś mnie na koniec przebija to i tak w moim odczuciu przepłacił i tyle :P

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Ja wole licytować wcześniej i ustalić górną granice, a w ostatnich sekundach kontrolować sytuacje, ale nie ma bata, żeby mieć tak szybkie odświeżanie jak ten program :evil: Wiesz, ja jestem cholernie upartą osobą i jak się za coś biorę to nie idę na kompromis (niczym klasyczny chadek) i zwycięstwo musi byc moje :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Denis pisze:ale wyraźnie w FAQ jest napisane że uzywa sie go w dowolnym momencie wiec jaki wałek. ?
gdyz takie rzeczy byly juz uscislone wczesniej.

Rozwnie dobrze mozna by dispelowac 5 z tzeentcha przed zdawaniem save;o na figurce. Lub dispelowac slonce jak scatteruje pozniej na nasze modele (RIPy mozna dispeloac w dowolnym momencie tak samo jak chalice).

Stad tez u nas (i w innych miejscach na świecie od razu dodam, zeby nie bylo) stosuje sie interpretacje, ze anytime to nie jest doslownie anytime tylko w momentach pomiedzy akcjami a nie w ich trakcie

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Jaką podstawkę ma k'daai destroyer?
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Macias pisze:Jaką podstawkę ma k'daai destroyer?
Taką jak Arachnarok.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Shino pisze:
Denis pisze:ale wyraźnie w FAQ jest napisane że uzywa sie go w dowolnym momencie wiec jaki wałek. ?
gdyz takie rzeczy byly juz uscislone wczesniej.

Rozwnie dobrze mozna by dispelowac 5 z tzeentcha przed zdawaniem save;o na figurce. Lub dispelowac slonce jak scatteruje pozniej na nasze modele (RIPy mozna dispeloac w dowolnym momencie tak samo jak chalice).

Stad tez u nas (i w innych miejscach na świecie od razu dodam, zeby nie bylo) stosuje sie interpretacje, ze anytime to nie jest doslownie anytime tylko w momentach pomiedzy akcjami a nie w ich trakcie
W takim razie jak ma się do tego to?
Dargor pisze: "The group at CDO are looking for a rule clarification on the Chaos Dwarf item chalice of blood and darkness. The FAQ states it can be used at any time.... Some people interpret this as it could be used after a CD declares a spell, rolls their power die and uses the chalice before the opponent rolls their dispel dice
Like ·
Forge World That's exactly how it's intended to be used, Chris."
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Azurix pisze: W takim razie jak ma się do tego to?
Dargor pisze: "The group at CDO are looking for a rule clarification on the Chaos Dwarf item chalice of blood and darkness. The FAQ states it can be used at any time.... Some people interpret this as it could be used after a CD declares a spell, rolls their power die and uses the chalice before the opponent rolls their dispel dice
Like ·
Forge World That's exactly how it's intended to be used, Chris."
Jakiś mail nie jest wykładnią zasad.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ale jest nim FAQ, a ten mail do FW tylko potwierdza to co w nim jest. Rozumiem że LS może uściślać pewne rzeczy, ale zaraz na początku Uściśleń Sędziowskich jest napisane, że nie zmieniają one zasad tylko wyjaśniają niejasności, a w tym wypadku jest wszystko klarownie napisane, nie uważasz?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

W FAQ jest, że w dowolnym momencie fazy, a dowolny moment fazy rozumiemy jako czas przed rzuceniem pierwszego zaklęcia lub przed rzuceniem następnego (ale po ewentualnym dispelu poprzedniego), a nie pomiędzy castem a dispelem.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

niewiem ja tylko napisałem co jest napisane nie używam tego przedmiotu i używać niebędę bo mam o wiele lepsze buildy na CHD
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Potrzebuję zrobić Iron Deamona i zamiast ciuchciu chciałbym go zrobić by wyglądał jak czołg. Przeszedłby taki pomysł na turniejach?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Przeszły by te modele za Infernal Guardów: http://www.ninjabread.co.uk/photos/dwar ... erkers.jpg , jeśli dorobić im zbroje i tarcze zamiast drugiej broni? Taka dzikość Berserkerów pasowała by mi do pewnego projektu, tylko potrzebuję mieć Chaos Dwarfy i nie wiem czy będzie dobre, a wy powinniście orientować się we fluffie. Jeśli coś nie tak z nimi jest, to co sugerowalibyście jeszcze dorobić?

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ