Przegląd nieudaczników na szczycie.
Moderator: Yudokuno
W tym wszystkim najlepsze jest to ze Eltharion po torturach i zlamaniu ducha stal sie jeszcze silniejszy niz przedtem... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Taki Tyrion też nie jest wiele lepszy, większość poważnych walk (jak chociażby z Urianem Poisonblade'm czy z Kouranem) wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję
swoją drogą ciekawi mnie czy któryś z Asurów przejdzie na Ciemną Stronę Mocy, jak narazie predyspozycje do tego wykazują Eltharion i Teclis.
swoją drogą ciekawi mnie czy któryś z Asurów przejdzie na Ciemną Stronę Mocy, jak narazie predyspozycje do tego wykazują Eltharion i Teclis.
Ma super zbroje... To czemu te Delfy ktore sie z nim pojedynkuja nie zakladaja zbroji... Nie stac ich... a moze wujek Malekith nie chce dac pieniazkow...Taki Tyrion też nie jest wiele lepszy, większość poważnych walk (jak chociażby z Urianem Poisonblade'm czy z Kouranem) wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję

Teclis to niby z jakiej paki...? A co do Elthariona to nie wydaje mi sie... On nienawidzi Malekitha za to co mu zrobil i nie widze opcji zeby ten sie do niego przylaczyl...swoją drogą ciekawi mnie czy któryś z Asurów przejdzie na Ciemną Stronę Mocy, jak narazie predyspozycje do tego wykazują Eltharion i Teclis.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Nie koniecznie zająć miejsce. Przepowiednia mówi tylko, że czarnoksiężnik ma go zabić.
Swoją drogą, dobrze by było, gdyby rozwiązanie tego problemu nastąpiło przy okazji następnego army booka. Wprawdzie lubię Malekitha, ale z drugiej strony wypadałoby trochę popchnąć świat do przodu. Wiem, że to złudna nadzieja, bo GW od jakiegoś czasu siedzi w fabularnym dołku, ale może jednak...
Swoją drogą, dobrze by było, gdyby rozwiązanie tego problemu nastąpiło przy okazji następnego army booka. Wprawdzie lubię Malekitha, ale z drugiej strony wypadałoby trochę popchnąć świat do przodu. Wiem, że to złudna nadzieja, bo GW od jakiegoś czasu siedzi w fabularnym dołku, ale może jednak...
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
"Zabójca Gigantów" Williama Kinga, jednym z bohaterów jest tam właśnie Teclis i ma on jakąś wizję siebie władającego mroczną magią i dowodzącego jakąś tam wielką armią czy jakoś tak....Nilgar pisze:no proszę... a Teclis dlatego, że ma superpałę?! a Przekleństwo Aenariona?!Artein pisze:... wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję
Eltharion to chyba postać z najgłupszym fluffem w całym WFB. Po pierwsze, sam Malekith kazał go torturować, po czymś takim to on mógłby co najwyżej cichutko ślinić się w kąciku, czekając niecierpliwie na łaskawą śmierć - a tu proszę - śmiga z mieczem jak szaleniec i naparza Wiedźmiego Króla. Gdyby po torturach w Naggaroth ktoś mógłby zostać takim szermierzem, to Ulthuan dobrowolnie wysyłałby tam corocznie cały kontyngent żołnierzy. Po drugie, jak jakiś bohater w warhamcu jest ślepy, to powienien się poruszać w kierunku wylosowanym kością rozrzutu. Po trzecie, postać niewątpliwie powstała pod wpływem inspiracji biednym filmem "Ślepa furia", z tym, że film jeszcze można przełknąć, bo Rutger Hauer jest fajny, ale Eltharion już nieIce-T pisze:Sorki ale wasz melkit został raniony przez ŚLEPCA dosłownie trza być frajerem Eltharion to jedyna osoba która mieczem sięgła Melkitha

Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Duderson pisze:Eltharion to chyba postać z najgłupszym fluffem w całym WFB. Po pierwsze, sam Malekith kazał go torturować, po czymś takim to on mógłby co najwyżej cichutko ślinić się w kąciku, czekając niecierpliwie na łaskawą śmierć - a tu proszę - śmiga z mieczem jak szaleniec i naparza Wiedźmiego Króla. Gdyby po torturach w Naggaroth ktoś mógłby zostać takim szermierzem, to Ulthuan dobrowolnie wysyłałby tam corocznie cały kontyngent żołnierzy. Po drugie, jak jakiś bohater w warhamcu jest ślepy, to powienien się poruszać w kierunku wylosowanym kością rozrzutu. Po trzecie, postać niewątpliwie powstała pod wpływem inspiracji biednym filmem "Ślepa furia", z tym, że film jeszcze można przełknąć, bo Rutger Hauer jest fajny, ale Eltharion już nieIce-T pisze:Sorki ale wasz melkit został raniony przez ŚLEPCA dosłownie trza być frajerem Eltharion to jedyna osoba która mieczem sięgła Melkitha
jeju, Eltharion to po prostu jedi :p on nie potrzebuje wzroku... a co do tortur, Elt to nie do konca juz zywy elf, on balansuje pomiędzy światem żywych a cieni...

uuuuuuuuuuuuuufffff.... Znalazłem ten temat (nie wiem jak) i przeczytałem cały. Podsumowując. Eltharion to jest taki jakby fanatyk. Coprawda gram DE i uważam że są super, ale zacytuje z podrecznika:
"przyjdzie dzień, że będzie znowu nasze (tor anlec bodajrze) a wted nikt nie zliczy ofiar złożonych(...)o khainie twoja tobędzie uczta"(to mi się podoba
)
"przyjeliśmy wyżądzone nam zło i poprzysięgliśmy zemste"
i jeszcze coś takiego, że nie będziemy im pobłażać itp.Są to troche puste słowa, ale i tak często robiliśmy wielką masakre. kolejna sprawa to ta że prze tysiące lat żadzi u nas malekith niepodzielnie. on nie myśli ośmierci, a helficcy królowie (bodajże 3) popełnili samobójstwo. Przez pare wieków ulthuan był pod władzą wiedźmiego króla. co do lepszej polityki zagranicznej. kiedyś helfy paktowały z dwafami, a potem co? gucio! bezsilna wojna! no sami pomyślcie, kto jest lepszy>
"przyjdzie dzień, że będzie znowu nasze (tor anlec bodajrze) a wted nikt nie zliczy ofiar złożonych(...)o khainie twoja tobędzie uczta"(to mi się podoba

"przyjeliśmy wyżądzone nam zło i poprzysięgliśmy zemste"
i jeszcze coś takiego, że nie będziemy im pobłażać itp.Są to troche puste słowa, ale i tak często robiliśmy wielką masakre. kolejna sprawa to ta że prze tysiące lat żadzi u nas malekith niepodzielnie. on nie myśli ośmierci, a helficcy królowie (bodajże 3) popełnili samobójstwo. Przez pare wieków ulthuan był pod władzą wiedźmiego króla. co do lepszej polityki zagranicznej. kiedyś helfy paktowały z dwafami, a potem co? gucio! bezsilna wojna! no sami pomyślcie, kto jest lepszy>
hej znalazłem ten temat i bardzo się ciesze - trzeba się czasem troche pokłucić
a więc tak
- polityka zagrniczna...
HE
okej jeden błąd - Wojna o Brodę (Caledor II był naprwdę walnięty ale co tam..)
DE ekhem - nie wiem co napisać
przecież DE są takie dyplomatyczne te wspaniałe stosunki ze starym światem, tyle gości z tamtąd przebywa w Nagarotth
po za tym denerwują mnie teksty o samobójstwach Phoenix Kingów
2 popełniło samobójstwo !
1. Caledor I - poczuł nieodpartą chęć kąpieli - zdaża się
2. Moravel - rytułalne samobójstwo
i pamiętajcie Bel Shaanar został otruty!!!!! (przez Malekitha)
aha i oczywiscie HE rulez

- polityka zagrniczna...
HE
okej jeden błąd - Wojna o Brodę (Caledor II był naprwdę walnięty ale co tam..)
DE ekhem - nie wiem co napisać

po za tym denerwują mnie teksty o samobójstwach Phoenix Kingów
2 popełniło samobójstwo !
1. Caledor I - poczuł nieodpartą chęć kąpieli - zdaża się
2. Moravel - rytułalne samobójstwo
i pamiętajcie Bel Shaanar został otruty!!!!! (przez Malekitha)
aha i oczywiscie HE rulez

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Bel Shanar sam się otruł 
Malekith sprowadził go do komnaty proroct i pokazal kamień z proroctwem który głośił że Elfia rasa upadnie z powodu błędu Bel-Shanara. Wtedy nasz Benio otrół się i proroctwo stało się faktem. Tchórz.
Wszystko inne to propaganda mediów nieprzychylnych wspaniałemu Mamekithowi. I Szeroki front w którym działa między innymi Tyrion odpowiedzialny za zabójstwo ks. Pop.. przepraszam Uriana Poisonblada. Wściekłe ataki wciąż prowadzi propaganda fałszywych królów feniksów a ciemny lud ulthuański to kupuje niestety.

Malekith sprowadził go do komnaty proroct i pokazal kamień z proroctwem który głośił że Elfia rasa upadnie z powodu błędu Bel-Shanara. Wtedy nasz Benio otrół się i proroctwo stało się faktem. Tchórz.
Wszystko inne to propaganda mediów nieprzychylnych wspaniałemu Mamekithowi. I Szeroki front w którym działa między innymi Tyrion odpowiedzialny za zabójstwo ks. Pop.. przepraszam Uriana Poisonblada. Wściekłe ataki wciąż prowadzi propaganda fałszywych królów feniksów a ciemny lud ulthuański to kupuje niestety.

ciemny lud kupi wszystko 

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
to prawda że w podręczniku DE (w opisie Malekitcha bodajże) jest wzmianka o otruciu się Bel Shannara natomiast już w jakiejś tam historii - jak powstały DE jest (prawie na pewno) napisane że Malekitch go otruł
ale podręczniki naszych ras są jednak rózne ale ha ha nie możesz się doczepic do polityki haha tu mam racje 
aha i nowy argument Malekicth nie jest prawowitym władcą Ultuanu (nie wiem kto to sobie ubzdurał) to jest złożone i logiczne ale da się to zrozumieć
po prostu na Ultuanie sposób wyboru króla jest elekcyjny a nie dziedziczny więc nawet jakby Aenarion miał niewiadomo ile dzieci które by się tronu domagały to rada mogłaby wybrać kogoś innego po za tym sam Malekitch zaakceptował wybór ha ha ha

aha i nowy argument Malekicth nie jest prawowitym władcą Ultuanu (nie wiem kto to sobie ubzdurał) to jest złożone i logiczne ale da się to zrozumieć
po prostu na Ultuanie sposób wyboru króla jest elekcyjny a nie dziedziczny więc nawet jakby Aenarion miał niewiadomo ile dzieci które by się tronu domagały to rada mogłaby wybrać kogoś innego po za tym sam Malekitch zaakceptował wybór ha ha ha

druchii po prostu nie zginają się przed wszystkimi w pas i nie prowadzą polityki z pozycji klęczącej
A co do Bel Shannara - fakt iż się otruł nie oznacza iż Malekitch go nie otruł. Jedno nie wyklucza drugiego. Bo Bel Shannar popełnił samobójstwo ponieważ był tylko słabą marionetką w rękach Malekitcha, który pociągał za odpowiednie sznurki - czyli w tym momencie można to samobójstwo już jako zabójstwo przypisać także Wiedźmiemu Królowi

A co do Bel Shannara - fakt iż się otruł nie oznacza iż Malekitch go nie otruł. Jedno nie wyklucza drugiego. Bo Bel Shannar popełnił samobójstwo ponieważ był tylko słabą marionetką w rękach Malekitcha, który pociągał za odpowiednie sznurki - czyli w tym momencie można to samobójstwo już jako zabójstwo przypisać także Wiedźmiemu Królowi

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"