Przegląd nieudaczników na szczycie.

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

W tym wszystkim najlepsze jest to ze Eltharion po torturach i zlamaniu ducha stal sie jeszcze silniejszy niz przedtem... :lol2:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Taki Tyrion też nie jest wiele lepszy, większość poważnych walk (jak chociażby z Urianem Poisonblade'm czy z Kouranem) wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję

swoją drogą ciekawi mnie czy któryś z Asurów przejdzie na Ciemną Stronę Mocy, jak narazie predyspozycje do tego wykazują Eltharion i Teclis.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Artein pisze:... wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję
no proszę... a Teclis dlatego, że ma superpałę?! a Przekleństwo Aenariona?!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Taki Tyrion też nie jest wiele lepszy, większość poważnych walk (jak chociażby z Urianem Poisonblade'm czy z Kouranem) wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję
Ma super zbroje... To czemu te Delfy ktore sie z nim pojedynkuja nie zakladaja zbroji... Nie stac ich... a moze wujek Malekith nie chce dac pieniazkow... :wink:
swoją drogą ciekawi mnie czy któryś z Asurów przejdzie na Ciemną Stronę Mocy, jak narazie predyspozycje do tego wykazują Eltharion i Teclis.
Teclis to niby z jakiej paki...? A co do Elthariona to nie wydaje mi sie... On nienawidzi Malekitha za to co mu zrobil i nie widze opcji zeby ten sie do niego przylaczyl...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

A kto Mówi o przyłączaniu się jeżeli Eltharion przeszedłby na stronę Druchii to pewnie chciałby zająć miejsce Malekitha

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

a to byłby numer :? ale miejsce Malekitha ma zająć jakiś czarnoksiężnik
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Nie koniecznie zająć miejsce. Przepowiednia mówi tylko, że czarnoksiężnik ma go zabić.
Swoją drogą, dobrze by było, gdyby rozwiązanie tego problemu nastąpiło przy okazji następnego army booka. Wprawdzie lubię Malekitha, ale z drugiej strony wypadałoby trochę popchnąć świat do przodu. Wiem, że to złudna nadzieja, bo GW od jakiegoś czasu siedzi w fabularnym dołku, ale może jednak...
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Nilgar pisze:
Artein pisze:... wygrywa tylko dlatego bo ma super zbroję
no proszę... a Teclis dlatego, że ma superpałę?! a Przekleństwo Aenariona?!
"Zabójca Gigantów" Williama Kinga, jednym z bohaterów jest tam właśnie Teclis i ma on jakąś wizję siebie władającego mroczną magią i dowodzącego jakąś tam wielką armią czy jakoś tak....

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Ice-T pisze:Sorki ale wasz melkit został raniony przez ŚLEPCA dosłownie trza być frajerem Eltharion to jedyna osoba która mieczem sięgła Melkitha :P
Eltharion to chyba postać z najgłupszym fluffem w całym WFB. Po pierwsze, sam Malekith kazał go torturować, po czymś takim to on mógłby co najwyżej cichutko ślinić się w kąciku, czekając niecierpliwie na łaskawą śmierć - a tu proszę - śmiga z mieczem jak szaleniec i naparza Wiedźmiego Króla. Gdyby po torturach w Naggaroth ktoś mógłby zostać takim szermierzem, to Ulthuan dobrowolnie wysyłałby tam corocznie cały kontyngent żołnierzy. Po drugie, jak jakiś bohater w warhamcu jest ślepy, to powienien się poruszać w kierunku wylosowanym kością rozrzutu. Po trzecie, postać niewątpliwie powstała pod wpływem inspiracji biednym filmem "Ślepa furia", z tym, że film jeszcze można przełknąć, bo Rutger Hauer jest fajny, ale Eltharion już nie :D
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

hehe, widziałem ten film.... jeszcze nie dawno był inny o ślepym japończyku czy innym kitajcu ale pod koniec okazało się że nie był ślepy tylko nie używał wzroku żeby wyostrzyć sobie inne zmysły.... ;/
poronione

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Duderson pisze:
Ice-T pisze:Sorki ale wasz melkit został raniony przez ŚLEPCA dosłownie trza być frajerem Eltharion to jedyna osoba która mieczem sięgła Melkitha :P
Eltharion to chyba postać z najgłupszym fluffem w całym WFB. Po pierwsze, sam Malekith kazał go torturować, po czymś takim to on mógłby co najwyżej cichutko ślinić się w kąciku, czekając niecierpliwie na łaskawą śmierć - a tu proszę - śmiga z mieczem jak szaleniec i naparza Wiedźmiego Króla. Gdyby po torturach w Naggaroth ktoś mógłby zostać takim szermierzem, to Ulthuan dobrowolnie wysyłałby tam corocznie cały kontyngent żołnierzy. Po drugie, jak jakiś bohater w warhamcu jest ślepy, to powienien się poruszać w kierunku wylosowanym kością rozrzutu. Po trzecie, postać niewątpliwie powstała pod wpływem inspiracji biednym filmem "Ślepa furia", z tym, że film jeszcze można przełknąć, bo Rutger Hauer jest fajny, ale Eltharion już nie :D

jeju, Eltharion to po prostu jedi :p on nie potrzebuje wzroku... a co do tortur, Elt to nie do konca juz zywy elf, on balansuje pomiędzy światem żywych a cieni... ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

uuuuuuuuuuuuuufffff.... Znalazłem ten temat (nie wiem jak) i przeczytałem cały. Podsumowując. Eltharion to jest taki jakby fanatyk. Coprawda gram DE i uważam że są super, ale zacytuje z podrecznika:

"przyjdzie dzień, że będzie znowu nasze (tor anlec bodajrze) a wted nikt nie zliczy ofiar złożonych(...)o khainie twoja tobędzie uczta"(to mi się podoba :twisted: )

"przyjeliśmy wyżądzone nam zło i poprzysięgliśmy zemste"

i jeszcze coś takiego, że nie będziemy im pobłażać itp.Są to troche puste słowa, ale i tak często robiliśmy wielką masakre. kolejna sprawa to ta że prze tysiące lat żadzi u nas malekith niepodzielnie. on nie myśli ośmierci, a helficcy królowie (bodajże 3) popełnili samobójstwo. Przez pare wieków ulthuan był pod władzą wiedźmiego króla. co do lepszej polityki zagranicznej. kiedyś helfy paktowały z dwafami, a potem co? gucio! bezsilna wojna! no sami pomyślcie, kto jest lepszy>
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

będę się czepiał ale co to znaczy "bezsilna wojna"?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

no taka bez efektów. coś w stylu I wojny światowej. niby dużo poległych, ale prze 4 lata siedzieli w okopach. przede wszstkim chodzi oto, że helfy nie mogły szbko uporać się z wrogie,m
Obrazek

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Post autor: Caledor »

hej znalazłem ten temat i bardzo się ciesze - trzeba się czasem troche pokłucić :twisted: a więc tak

- polityka zagrniczna...
HE
okej jeden błąd - Wojna o Brodę (Caledor II był naprwdę walnięty ale co tam..)

DE ekhem - nie wiem co napisać :P przecież DE są takie dyplomatyczne te wspaniałe stosunki ze starym światem, tyle gości z tamtąd przebywa w Nagarotth :P

po za tym denerwują mnie teksty o samobójstwach Phoenix Kingów

2 popełniło samobójstwo !

1. Caledor I - poczuł nieodpartą chęć kąpieli - zdaża się
2. Moravel - rytułalne samobójstwo

i pamiętajcie Bel Shaanar został otruty!!!!! (przez Malekitha)

aha i oczywiscie HE rulez 8)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Taki jesteś cwany? może w ab helfów jest inaczej, ale malekith tylko pokazał jak wielki błąd popełnił ben i dał mu wybór między miksturą a czymś tam. z własnej woli wypił truciznę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Bel Shanar sam się otruł ;)

Malekith sprowadził go do komnaty proroct i pokazal kamień z proroctwem który głośił że Elfia rasa upadnie z powodu błędu Bel-Shanara. Wtedy nasz Benio otrół się i proroctwo stało się faktem. Tchórz.

Wszystko inne to propaganda mediów nieprzychylnych wspaniałemu Mamekithowi. I Szeroki front w którym działa między innymi Tyrion odpowiedzialny za zabójstwo ks. Pop.. przepraszam Uriana Poisonblada. Wściekłe ataki wciąż prowadzi propaganda fałszywych królów feniksów a ciemny lud ulthuański to kupuje niestety. ;)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ciemny lud kupi wszystko :D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Post autor: Caledor »

to prawda że w podręczniku DE (w opisie Malekitcha bodajże) jest wzmianka o otruciu się Bel Shannara natomiast już w jakiejś tam historii - jak powstały DE jest (prawie na pewno) napisane że Malekitch go otruł :twisted: ale podręczniki naszych ras są jednak rózne ale ha ha nie możesz się doczepic do polityki haha tu mam racje 8)

aha i nowy argument Malekicth nie jest prawowitym władcą Ultuanu (nie wiem kto to sobie ubzdurał) to jest złożone i logiczne ale da się to zrozumieć
po prostu na Ultuanie sposób wyboru króla jest elekcyjny a nie dziedziczny więc nawet jakby Aenarion miał niewiadomo ile dzieci które by się tronu domagały to rada mogłaby wybrać kogoś innego po za tym sam Malekitch zaakceptował wybór ha ha ha :twisted:

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

druchii po prostu nie zginają się przed wszystkimi w pas i nie prowadzą polityki z pozycji klęczącej ;)

A co do Bel Shannara - fakt iż się otruł nie oznacza iż Malekitch go nie otruł. Jedno nie wyklucza drugiego. Bo Bel Shannar popełnił samobójstwo ponieważ był tylko słabą marionetką w rękach Malekitcha, który pociągał za odpowiednie sznurki - czyli w tym momencie można to samobójstwo już jako zabójstwo przypisać także Wiedźmiemu Królowi :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

ODPOWIEDZ