Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Wielkie dzięki za odpowiedz . Właśnie tak myślałem by dwa bataliony kupić na początek, ale to powoli. Za dużo tych modeli na raz . A jak sprawa wygląda z bohaterami. Ilu ich trzeba by to wszystko trzymało się kupy.
Tak sie składa ze bedę miał przyjemność pograć przeciwko HElfom i Lizakom w sojuszu na skaveny z bestiami. i mam pytanie co opłaca sie brać. Gramy po 2000 na gracza przyczym wiem ze u lizaków nie bedzie slanna ani kameleonów, a u Helfów będzie na 99% smok. Proszę o wszelkie porady
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Star Dragon może nie, ale tam są jeszcze dwa inne smoki dla lorda i nawet jeden heros ma smoka wbudowanego.Breslauer pisze: Smok na 2000pkt u HE się chyba nie mieści...
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
-
- Wałkarz
czy np. skinki stojące obok stormów z dzwonem mogą targetować sam dzwon z seerem i walić do niego z posonów?
Cześć zarzuciłem battla ze 2 lata temu (tuż po wyjściu nowej edycji do Skavenów). Chciałbym wrócić do grania po troszkę długim czasie. I tutaj nasuwa się moje pytanie: jak bardzo zmieniły się standardy grania, w sensie co by się przydało dokupić, żeby pograć na w miarę dobrym poziomie rozpiskowym? Lista rzeczy, które mam:
80 Clanrat (nowi)
120 Clanrat (starzy, mogą służyć jako slavesi)
60 Plague Mons
30 Storm Vermin (starzy)
kupka Censerów, Jezzaili, PWG, GRatów, NR, Guttersi
dzwonek, furmanka, latarka, kółko, kupka herosów (cheftaini, elektrycy, assassini, seer), stare weapon teamy (z nowych mam tylko mortary)
jedyne czego mi się nie udało zakupić a wiem, że jest potrzebna to Abomka
z góry dzięki za pomoc, szczurzy bracia
80 Clanrat (nowi)
120 Clanrat (starzy, mogą służyć jako slavesi)
60 Plague Mons
30 Storm Vermin (starzy)
kupka Censerów, Jezzaili, PWG, GRatów, NR, Guttersi
dzwonek, furmanka, latarka, kółko, kupka herosów (cheftaini, elektrycy, assassini, seer), stare weapon teamy (z nowych mam tylko mortary)
jedyne czego mi się nie udało zakupić a wiem, że jest potrzebna to Abomka
z góry dzięki za pomoc, szczurzy bracia
Mam dwa pytania.
Chodzi mi o Chieftaina czy można go gdzieś kupić jako model BSB.Ewentualnie jakaś konwersja innego modelu.
Jaką podstawkę ma Latarka i katapa skaveńska.Nie mam modelu a muszę proxa zrobić.
Chodzi mi o Chieftaina czy można go gdzieś kupić jako model BSB.Ewentualnie jakaś konwersja innego modelu.
Jaką podstawkę ma Latarka i katapa skaveńska.Nie mam modelu a muszę proxa zrobić.
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Kojarzę jeden taki model, ale jest on limitowany, dodawany do army deala, czyli oczko trudniej dostępny.Deska pisze:Chodzi mi o Chieftaina czy można go gdzieś kupić jako model BSB.
http://www.ebay.co.uk/itm/Limited-Editi ... 0736105662
Lekko skonwwertowany:
Model proponowany Afro bardzo fajnie się nadaje, a masa ludzi przerabia warlorda z IoB - też ma potencjał.Deska pisze:Ewentualnie jakaś konwersja innego modelu.
Naprawde ma on wielki sztandar bitewny heh myślałem że skavy mają coś fajniejszego.
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
O co chodzi z tym army dealem, bo pierwszo słyszę, i nie wiem co toKojarzę jeden taki model, ale jest on limitowany, dodawany do army deala, czyli oczko trudniej dostępny.
http://www.ebay.co.uk/itm/Limited-Editi ... 0736105662
To był taki większy battalion do którego dodawali unikalny model BSB, dostępny tylko w tym zestawie.