Galeria by roc3s - UP
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Galeria by roc3s - UP
Technicznie wszystko bardzo fajne, natomiast kolorystyka - rzecz gustu. Myślę, że to nie tyle sprawa koloru - co czystości malowania. Gdyby - nawet w takich kolorach - regiment byłby brudny, malowany nie tak czysto, nie wzbudzałby tylu kontrowersji Ale wiadomo - nasz klient , nasz pan.
U maga bardzo podoba mi się ostrze kosy, zarówno kolorystycznie, jak i technicznie, żebym ja tak umiał . Natomiast na dużych różach dałbym jeszcze gdzieniegdzie dodatkowe rozjaśnienia.
U maga bardzo podoba mi się ostrze kosy, zarówno kolorystycznie, jak i technicznie, żebym ja tak umiał . Natomiast na dużych różach dałbym jeszcze gdzieniegdzie dodatkowe rozjaśnienia.
W sumie gdyby moja narzeczona nie wymysliła sobie, że moja druga armia ma być różowa to podejrzewam, że nie zbierałbym HE. Jednak w ogólnym rozrachunku jestem zadowolony z decyzji i elfiątka w tej kolorystyce według mnie są idealne. W końcu gejowska armia szkoda tylko, że nie ma różowych kostek heheh
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Poszukaj fioletowych, coś a'la Twiny Winky .Mormo pisze: szkoda tylko, że nie ma różowych kostek heheh
Mormo pisze: szkoda tylko, że nie ma różowych kostek heheh
Otóż niestety są :/
http://www.awesomedice.com/dice-by-colo ... aming-dice
Świat jest nad przepaścią i szybkim tempem zmierza do przodu
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Bry wieczór
Po długich remontach i cudowania z mieszkaniem wreszcie można zapaćkać coś mniejszego i bardziej wymagającego niż ściana Postanowiłem nieco odkopać moja galeryjkę i zamieścić póki co jedno zdjęcie, jeszcze nie do końca malowanego figsa.
Na celowniku Skulltaker mojej Lubej
Pierwsza przygoda z finecast'em i po raz pierwszy spróbowałem NMM, efekt nie do końca zadowalający. Ciągle jeszcze mam problem z rozplanowaniem odbić itd.
Więcej zdjęć zamieszczę po skończeniu tego stwora.
Po długich remontach i cudowania z mieszkaniem wreszcie można zapaćkać coś mniejszego i bardziej wymagającego niż ściana Postanowiłem nieco odkopać moja galeryjkę i zamieścić póki co jedno zdjęcie, jeszcze nie do końca malowanego figsa.
Na celowniku Skulltaker mojej Lubej
Pierwsza przygoda z finecast'em i po raz pierwszy spróbowałem NMM, efekt nie do końca zadowalający. Ciągle jeszcze mam problem z rozplanowaniem odbić itd.
Więcej zdjęć zamieszczę po skończeniu tego stwora.
jedyne do czego mógłbym się przyczepić tutaj to troche nidopracowane czaszki. Widać ze potraktowałes je po macoszemu. Cała reszta na szcześci ok.
O, fajny chopek!
Jak chcesz się pobawić w NMM to pamiętaj żeby mieć dobry kontrast wystarczy się trzymać zasady
[czarny -> jakiś kolor -> biały]
wtedy będziesz miał dobry kontrast i NMM zacznie "świecić". Z grubsza na tym to polega, żeby zrobić kontrast na maksa.
Jak chcesz się pobawić w NMM to pamiętaj żeby mieć dobry kontrast wystarczy się trzymać zasady
[czarny -> jakiś kolor -> biały]
wtedy będziesz miał dobry kontrast i NMM zacznie "świecić". Z grubsza na tym to polega, żeby zrobić kontrast na maksa.
Czyli jednak przedobrzyłem z doborem kolorów do złotego ^^ jednakże przy malowaniu 3 kolorami wydawało mi się to zbyt zbliżone do koloru kości czy czegoś podobnego. Spróbuję jeszcze "domazać" do białego, bo kończy się b.bone.
Wezmę sobie do serca cenne rady i kolejny będzie mam nadzieję lepszy
Dopaćkam dziada do końca i wrzucę jakieś lepsze zdjęcie, z lepszym oświetleniem, bo aktualne żółte jak olera...
Wezmę sobie do serca cenne rady i kolejny będzie mam nadzieję lepszy
Dopaćkam dziada do końca i wrzucę jakieś lepsze zdjęcie, z lepszym oświetleniem, bo aktualne żółte jak olera...
kolor masz dobry,
jednak chyba najprościej (przynajmniej ja tego uzywam) jest sneakbite leather od GW z mieszankami czerni i bieli tak jak napisal ctan.
pare razy bawilem sie z żółtymi i brązami, ale jednak za przeproszeniem nie ma co rozbijać gówna na atomy skoro można prościej
jednak chyba najprościej (przynajmniej ja tego uzywam) jest sneakbite leather od GW z mieszankami czerni i bieli tak jak napisal ctan.
pare razy bawilem sie z żółtymi i brązami, ale jednak za przeproszeniem nie ma co rozbijać gówna na atomy skoro można prościej
NMM bardzo fajny. Mógłbyś ewentualnie minimalnie rozjaśnić rozbłyski i tyle. Podoba mi się koncepcja miecza, będzie skupiał uwagę na pewno. Czekam na skończony model i widok plerów
Skaven: W/D/L 2/0/1
Późna godzina, trza by pójść spać. Hobby sprawia, że potem w robocie człowiek nie wie co sie dzieje ^^
Wrzucę to co mi się udało dzisiaj zmalować. Kolejny niedokończony hero, kolejne trudy NMM. Tym razem dyskowiec mojej armii, która leży niepomalowana w skrzyni. Najwyższa pora, żeby się za nią zabrać. Nad dyskiem nadal pracuję, sporo do poprawy. Szczególnie rogi
Krytyka oraz porady mile widziane
Pozdrawiam
Obrazek
P.S. Zdjęcia jak zwykle zrobione telefonem, wiec szału ni ma.
Wrzucę to co mi się udało dzisiaj zmalować. Kolejny niedokończony hero, kolejne trudy NMM. Tym razem dyskowiec mojej armii, która leży niepomalowana w skrzyni. Najwyższa pora, żeby się za nią zabrać. Nad dyskiem nadal pracuję, sporo do poprawy. Szczególnie rogi
Krytyka oraz porady mile widziane
Pozdrawiam
Obrazek
P.S. Zdjęcia jak zwykle zrobione telefonem, wiec szału ni ma.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, o 21:01 przez roc3s, łącznie zmieniany 2 razy.
Zbroja nie wygląda jak nmm, ale jak niebieski pancerz (jednak jako takowy wypada bardzo dobrze). Sam lord jest naprawdę fajny. Jeśli chodzi o dysk, to malowidła "są poszarpane" na bokach. Mógłbyś to zniwelować i lepiej je odznaczyć na tle dysku, gdybyś w niektórych miejscach dał trochę ciemniejsze "obwódki" wokół nich. To powinno sprawić, że będą bardziej wyraziste. Jak rozumiem kolce będziesz jeszcze poprawiał, wiec nic o nich nie mówię.
Cała figurka juz teraz bardzo mi się podoba - wielkie
Cała figurka juz teraz bardzo mi się podoba - wielkie
Póki co próby NMM raczej próbuję ze złotym, średnio to jeszcze póki co wygląda, ale powoli i do przodu. Zbroja miała byc niebieska w końcu to hero "Czincza" ^^ Wzorki tak jak słusznie padło stwierdzenie są poszarpane i aż proszą się o poprawienie (faktycznie spróbuję je jakoś podkreślić ciemnym kolorem). Dzisiaj coś z tym zrobiękonri pisze:Zbroja nie wygląda jak nmm, ale jak niebieski pancerz
Cieszę się, że choć trochę się podoba
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No to można powiedzieć, że chłopak skończony
Zachciało mi się podłączyć telefon do kompa i zrzucić kilka fotek malowanych jakiś czas temu VC, jakość zdjęć niestety nie powala, ale może kogoś zainteresuje
Chłopaki na zdjęciu świecą się jak psu jajka Niestety figurki wróciły do właściciela i nie zdążyłem ich uwiecznić na zdjęciach w jakiś cywilizowany sposób, żeby cokolwiek było tam zauważalne....
Zachciało mi się podłączyć telefon do kompa i zrzucić kilka fotek malowanych jakiś czas temu VC, jakość zdjęć niestety nie powala, ale może kogoś zainteresuje
Chłopaki na zdjęciu świecą się jak psu jajka Niestety figurki wróciły do właściciela i nie zdążyłem ich uwiecznić na zdjęciach w jakiś cywilizowany sposób, żeby cokolwiek było tam zauważalne....
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2012, o 14:15 przez roc3s, łącznie zmieniany 2 razy.