BOHATEROWIE
- GENERAŁ Orc Shaman Lv.2 on Boar, Waagh Paint oraz Horn og Ugrok @166
- BOBB BSB, Heavy Armor, Ironback Boar, Martog's Best Basha @ 164
- Goblin Shaman Lv.2 , DS, CoZ oraz pierścionek @140
CORE
- 2x wolfiarze/5/ z włóczniami i muzykami @ 2x 71
- 2x Savage Boyz /10/ z Bossami, Muzykami oraz extra weaponami
@ 2x 120
SPECIAL
- Dzicy na dzikach, twardziele/5/, FCG oraz Waaahg Banner @ 228
- Squig Herd /4 teamy/ @ 120
- 2x Spear chukki @ 2x 35
RARE
- Doom Diver @ 80
Czymś takim grałem wczoraj na Krakowskim turnieju w Bardzie. Nawet mi się spisało i jestem z tego zadowolony.
Zieloni na 1350
charki:
mozna dlatego, ze BSB ma adnotacje ze nie moze byc generalem
tak samo np slayer-heros ma LD10 i notke ze nie moze byc generalem - wiec na generala idzie thane z LD9
poza takimi sytuacjami najwyzsze LD musi generalowac
mozna dlatego, ze BSB ma adnotacje ze nie moze byc generalem
tak samo np slayer-heros ma LD10 i notke ze nie moze byc generalem - wiec na generala idzie thane z LD9
poza takimi sytuacjami najwyzsze LD musi generalowac
przepraszam, a gdzie ten BSB miałby siedzieć?DaBossa pisze:Taki układ przedmiotów spisuje się w mojej opini znacznie lepiej na BSB niż na generale. No i nie można zapomnieć o plusach posiadania BSB nawet w tak małej armii jak przedstawiona.
w savage'ach na piechote?
w których jak coś wiedzie to zamiecie prawdopodobnie, np. high elfy z battle banner'em/ wardancerzy/ Chaos knight'ci z herosem/ kawaleria z priest'em/ 15 blackknight'ów z vampem i wiele innych rzeczy które jadą to bez mydła
a może w big un'sach na dzikach którzy szybciutko zostaną odciągnięci od reszty armii jakimiś fastami?
nie mówiąc już o animozji na nich i d6 s5 który może ściągnąc 2 lub 3 albo nawet cały odział, nie mówiąc już o tym że nie masz na nich look out'a
No i właśnie moja w tym głowa, żeby był w dobrym miejscu i w dobrym czasie. Oczywiście nie zawsze się to udaje, ale staram się jak mogę:)
I nie zapomnij kolego jaki to jest format punktowy. Aż tak dużo przeciwnik nie będzie miał tych potężnych oddziałów kawalerii.
Przy Bretonni to on może jeżdzić samotnie.
Do tego sam kolega pisał że to mógłby byc generał a nie BSB-ek. A przecież jako generał miał by dokładnie takie same problemy ze swoją lokalizacją.
I nie zapomnij kolego jaki to jest format punktowy. Aż tak dużo przeciwnik nie będzie miał tych potężnych oddziałów kawalerii.
Przy Bretonni to on może jeżdzić samotnie.
Do tego sam kolega pisał że to mógłby byc generał a nie BSB-ek. A przecież jako generał miał by dokładnie takie same problemy ze swoją lokalizacją.