Zieloni na 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Zieloni na 1350

Post autor: PSz »

BOHATEROWIE

- GENERAŁ Orc Shaman Lv.2 on Boar, Waagh Paint oraz Horn og Ugrok @166
- BOBB BSB, Heavy Armor, Ironback Boar, Martog's Best Basha @ 164
- Goblin Shaman Lv.2 , DS, CoZ oraz pierścionek @140

CORE

- 2x wolfiarze/5/ z włóczniami i muzykami @ 2x 71
- 2x Savage Boyz /10/ z Bossami, Muzykami oraz extra weaponami
@ 2x 120

SPECIAL

- Dzicy na dzikach, twardziele/5/, FCG oraz Waaahg Banner @ 228
- Squig Herd /4 teamy/ @ 120
- 2x Spear chukki @ 2x 35

RARE

- Doom Diver @ 80

Czymś takim grałem wczoraj na Krakowskim turnieju w Bardzie. Nawet mi się spisało i jestem z tego zadowolony.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

A to można tak żeby generał miał liderke 7, a BSBek 8. Generał przypadkiem nie musi mie najwyzszej sposrod bohaterów ?
Zawsze mi sie wydawało że tak nie można.

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

można można, tylko ja bym już mu zdjął tego bsb'ka i zrobił go generałem + jeszcze 25 punktów na jakieś bonusy by zostały...

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Jak toak mozna to spoko, zwieksza sie pole do manewru przy zestawianiu herosow ;]

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

charki:
mozna dlatego, ze BSB ma adnotacje ze nie moze byc generalem

tak samo np slayer-heros ma LD10 i notke ze nie moze byc generalem - wiec na generala idzie thane z LD9

poza takimi sytuacjami najwyzsze LD musi generalowac

PSz
Falubaz

Taki układ przedmiotów spisuje się w mojej opini znacznie lepiej na BSB niż na generale. No i nie można zapomnieć o plusach posiadania BSB nawet w tak małej armii jak przedstawiona.

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

DaBossa pisze:Taki układ przedmiotów spisuje się w mojej opini znacznie lepiej na BSB niż na generale. No i nie można zapomnieć o plusach posiadania BSB nawet w tak małej armii jak przedstawiona.
przepraszam, a gdzie ten BSB miałby siedzieć?

w savage'ach na piechote?
w których jak coś wiedzie to zamiecie prawdopodobnie, np. high elfy z battle banner'em/ wardancerzy/ Chaos knight'ci z herosem/ kawaleria z priest'em/ 15 blackknight'ów z vampem i wiele innych rzeczy które jadą to bez mydła

a może w big un'sach na dzikach którzy szybciutko zostaną odciągnięci od reszty armii jakimiś fastami?
nie mówiąc już o animozji na nich i d6 s5 który może ściągnąc 2 lub 3 albo nawet cały odział, nie mówiąc już o tym że nie masz na nich look out'a

PSz
Falubaz

No i właśnie moja w tym głowa, żeby był w dobrym miejscu i w dobrym czasie. Oczywiście nie zawsze się to udaje, ale staram się jak mogę:)

I nie zapomnij kolego jaki to jest format punktowy. Aż tak dużo przeciwnik nie będzie miał tych potężnych oddziałów kawalerii.

Przy Bretonni to on może jeżdzić samotnie.

Do tego sam kolega pisał że to mógłby byc generał a nie BSB-ek. A przecież jako generał miał by dokładnie takie same problemy ze swoją lokalizacją.

ODPOWIEDZ