Gitarzyści
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
True, kosztował, jakieś 5 razy tyle.SebekFF pisze:no ale ten lp to chyba 400 zl niekosztowal ?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
ja mam Mayonesa (pierwsza gitara, stad sentyment) i Gibsona SG.
nie gralem juz ze dwa lata
a wczesniej to calkiem sporo - zespol istnial ponad 10 lat.
ale powoli szykuje comeback - mamy w planach braterski projekt
nie gralem juz ze dwa lata
a wczesniej to calkiem sporo - zespol istnial ponad 10 lat.
ale powoli szykuje comeback - mamy w planach braterski projekt
"I fart in your general direction"
pamietam i dzialamErmidius pisze:Szamanku pamietasz o mnie ?:>
bez przesady - to byla pierwsza gitara. pewnie jest niewiele mlodsza od CiebieSykstus pisze:Szaman@ A jaki Mayones ?? Ich gitary są przepiękne zwłaszcza te za 6k zł
"I fart in your general direction"
Ja to swoja gitare na ebayu kupilem .. tam to sa NORMALNE CENY ..
np.. ostatnio w sklepie widzialem nowe LTD m200 ... cena 2300zł =śmiech ..
a na ebayu uzywanego mozna .. od 300-500zł nawet trafic ...
Zreszta teraz to w naszym kraju tylko kostki kupuje
struny , preparaty do czyszczenia .. wszytko z USA ... bardzo sie oplaca
Washburn .. oj tak swietne gitary .. nawet te "najtansze" maja bardzo dobra jakosc i nierozstrajaja sie az tak bardzo
np.. ostatnio w sklepie widzialem nowe LTD m200 ... cena 2300zł =śmiech ..
a na ebayu uzywanego mozna .. od 300-500zł nawet trafic ...
Zreszta teraz to w naszym kraju tylko kostki kupuje
struny , preparaty do czyszczenia .. wszytko z USA ... bardzo sie oplaca
Washburn .. oj tak swietne gitary .. nawet te "najtansze" maja bardzo dobra jakosc i nierozstrajaja sie az tak bardzo
Pewnie
Jedyny minus ebaya .. USA oczywiscie to taki ze przesylka .. do 10 dni kosztuje 100$ ... ale biorac pod uwage ze gitary sa kilkakrotnie tansze to nawet z taka przesylka sie bardzo oplaca
Masa swietnych i bardzo dobrych - znanych firm gitar ...
LINK:
http://instruments.listings.ebay.com/Gu ... ngItemList
Po lewej jest spis firm.. polecam w ESP szukac LTD ... no i Ibanez ma duzo ciekawych propozycji
co do strun itp. to kupuje na :
http://www.samash.com warto zamowic wiecej towaru.. wiecej sie oszczedza
Jedyny minus ebaya .. USA oczywiscie to taki ze przesylka .. do 10 dni kosztuje 100$ ... ale biorac pod uwage ze gitary sa kilkakrotnie tansze to nawet z taka przesylka sie bardzo oplaca
Masa swietnych i bardzo dobrych - znanych firm gitar ...
LINK:
http://instruments.listings.ebay.com/Gu ... ngItemList
Po lewej jest spis firm.. polecam w ESP szukac LTD ... no i Ibanez ma duzo ciekawych propozycji
co do strun itp. to kupuje na :
http://www.samash.com warto zamowic wiecej towaru.. wiecej sie oszczedza
@Sysktus jeżeli chodziło o te "najtańsze" washburny ,a nie gitary wogóle to ja chcę napisać! ja chcę!
Najtańsze washburny to WI14, ogólnie bardzo ładne:
WI14
Co do ich "mahoniowatości" miałbym wątpliwości ,ale użytkownicy wiosełka bardzo sobie chwalą
Ale ciekawa jest seria X, polecam z całego serca X22, tylko że przystawki ma kiepawe, ale za 700 zł czego chcieć , X12 nie różni się ponoć niczym od X 22 z wyjątkiem gryfu, nieco szerszy bodajże, ale nie pamiętam dobrze.
X12
X22
jeśli chodzi o sklep to guitacenter mogę polecić z czystym sumieniem. Zamawiałem u nich wiosło, potem piec, efekt itd. i muszę pochwalić obsługę klienta. Bardzo sprawna i uprzejma.
I poza tematem: wie coś może ktoś na temat Schecterów? Chcę niedługo sprawić sobie wiosło z DREWNA i myślałem właśnie o nich. [/url]
Najtańsze washburny to WI14, ogólnie bardzo ładne:
WI14
Co do ich "mahoniowatości" miałbym wątpliwości ,ale użytkownicy wiosełka bardzo sobie chwalą
Ale ciekawa jest seria X, polecam z całego serca X22, tylko że przystawki ma kiepawe, ale za 700 zł czego chcieć , X12 nie różni się ponoć niczym od X 22 z wyjątkiem gryfu, nieco szerszy bodajże, ale nie pamiętam dobrze.
X12
X22
jeśli chodzi o sklep to guitacenter mogę polecić z czystym sumieniem. Zamawiałem u nich wiosło, potem piec, efekt itd. i muszę pochwalić obsługę klienta. Bardzo sprawna i uprzejma.
I poza tematem: wie coś może ktoś na temat Schecterów? Chcę niedługo sprawić sobie wiosło z DREWNA i myślałem właśnie o nich. [/url]
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
No właśnie w listopadzie są urodziny i mam zamiar sprawić sobie drugie solidniejsze wiosełko, a mnie po prostu urzekła gitara z tej stajni, o ta:
cud -piękność^^
Gdyby ktoś ogrywał... byłoby miło przeczytać opinię. Na forach gitarowych szukałem ale mało ludziska o nich ogólnie wiedzą :/
cud -piękność^^
Gdyby ktoś ogrywał... byłoby miło przeczytać opinię. Na forach gitarowych szukałem ale mało ludziska o nich ogólnie wiedzą :/
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
kolega szuka wiosla...
polecilem mu to
za 1229zlociszy .. niszczy
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g ... rt-evl-k-4
Mahoń i Emgi Hazety .. za 1230zł.. = WOW
polecilem mu to
za 1229zlociszy .. niszczy
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g ... rt-evl-k-4
Mahoń i Emgi Hazety .. za 1230zł.. = WOW
Mój niegdysiejszy kumpel też chciał chciał tego Corta, ale:
1. HZ ponoć sprzęgają, a z tego co słyszałem na żywo to na cleanie są takie jakieś... średnie ogólnie mają byc "pasywną wersją EMG81 czy jakoś tak Musi sam ograc i zobaczyć czy mu sie podoba.
2. "NIE KUPUJ CORTA!! BĄDŹ ORYGINALNY!" nie moje hasło ale się podpisuję... Na oko 99% początkujących gra na cortach
A tak naprawdę to wiosło niszczy wyglądem , jest ultra mroczne i gwałci matowym lakierem . Ale te pentagramy to kicz.
1. HZ ponoć sprzęgają, a z tego co słyszałem na żywo to na cleanie są takie jakieś... średnie ogólnie mają byc "pasywną wersją EMG81 czy jakoś tak Musi sam ograc i zobaczyć czy mu sie podoba.
2. "NIE KUPUJ CORTA!! BĄDŹ ORYGINALNY!" nie moje hasło ale się podpisuję... Na oko 99% początkujących gra na cortach
A tak naprawdę to wiosło niszczy wyglądem , jest ultra mroczne i gwałci matowym lakierem . Ale te pentagramy to kicz.
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
A ja właśnie poczułem niechęć do polskich sprzedawców gitar, do świata, do wszystkiego... Mój ulubiony Ibanez IceMan 400 w Polandii za wspaniałe 2900zł, w USA kosztuje...500$. Gdzie tu sprawiedliwość?... ... ... ... ... ... ... ... .. ... ... ... ... .. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Swoją drogą czy ktokolwiek wie co to Seymour duncan designed(czy jakoś tak)? jakieś aktywne duncany... Ciekawe jak gadają.
Ps. Aż mi głupio że na forum WFB najaktywniej wypowiadam się w temacie o gitarach
Swoją drogą czy ktokolwiek wie co to Seymour duncan designed(czy jakoś tak)? jakieś aktywne duncany... Ciekawe jak gadają.
Ps. Aż mi głupio że na forum WFB najaktywniej wypowiadam się w temacie o gitarach
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
Zapytaj naszych polityków. I poczytaj:Mastema pisze:Mój ulubiony Ibanez IceMan 400 w Polandii za wspaniałe 2900zł, w USA kosztuje...500$. Gdzie tu sprawiedliwość?
http://pl.wikipedia.org/wiki/VAT
http://pl.wikipedia.org/wiki/C%C5%82o
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny