Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: loko »

stary jesteśmy za półmetkiem 8 ed. obawiam się że mało komu będzie się chciało wracać do tamtych chwil. myślę że najprościej będzie Ci skorzystać z działu rozpiski z odpowiednio wsteczną datą.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Pod koniec 7ed to była super rzecz :twisted:

1 Bray Shaman @ 240.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 2; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
1 Tuskgor Chariot @ [80.0] Pts

1 Bray Shaman @ 235.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 2; Braystaff
Hagtree Fetish [20.0]
Dispell Scroll [25]

1 Bray Shaman @ 240.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 2; Braystaff
Staff of Darkoth [50.0]

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

1 Razorgor Chariot @ 145.0 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts

Models in Army: 15

Total Army Cost: 1500

Trosze mało punktów bo magów można było dać na duże rydwany, ale nie można mieć wszystkiego. Grało sie tym arcywygodnie. Wysatwiasz herdstona i obok magów z pociskami z deatha nawalasz z magii ile wlezie, rydwanami pomykasz do przodu i wpadasz gdzie trzeba, masz masakrycząną przewagę w magii więc nie musisz śpieszyć sie do przeciwnika. Jedyna wada - uważaj na działa, S7 niszczy rydwany z automatu.

Można np obciąć duże rydwany i albo wrzucić tylko małe, albo duże dać bohaterom a za resztę punktów małe rydwany i harpie żeby działa szybko zdjąć.

Jak chodzi o grę w parze to skaveny fajnie uzupełnią taką rozpiskę.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2012, o 15:35 przez Dibo, łącznie zmieniany 2 razy.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Wielkie dzięki kumpel ma podręcznik to przejrzę przedmioty co i jak dokładnie i jakoś damy radę :D

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Napisz co wymyśliliście. Zauważ że bestie mają w takiej rozpisce mało odginaczek, zabdaj o odpowiednią ilość skirmishów ze swojej strony :wink:
Bestie mają 11 PD (!!) na turę, 3 małe pociski z Deatha D6S4, 3 szanse na wylosowania dużych pocisków 2D6S4, a do tego boundspell 5D6S1.
Przed rzuceniem pocisków użyj Hegtreefetisha bajer polega na tym że dzięki niemu możesz zmierzyć czy magami masz zasięg czarami tam gdzie trzeba :twisted:
Czcij Koze !!

Aseoks
Chuck Norris

Hegtreefetisha - powiedz mi tylko czy to item czy co :D e tam odginaczki mogę tych syfnych dać z corów od skavenów ew. mogę HE zagrać bo to moja główna rasa i tam z 2 orzełki wejdą i ew ER :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

to item boostujący magię, jak sama nazwa wskazuje :P

czasami warto wracać do przeszłości, choć osobiście uważam że 8ed. jest o 100% lepsza od 7ed., nawet z bą przegiętą magią, jak by nie było każdy jej może użyć i szanse są " równe ", bardzo łatwo upada combo magiczne jak masz 1/coś rzut na wiatry bez bonusowych PD, tym bardziej jak masz taki sam lvl, magów tak naprawdę bardzo kluczowe czary wchodzą z ifki, albo przy pechu dispelującego, ostatnio tak przegrałem z HE na 3DD nie rzuciłem 5 8) co dało wygraną Augustowi ( ten zajebisty duńczyk ) gdy by nie to wygrał bym to spokojnie do 15 :roll: bywa :P

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Nie zgodzę się, WE posiadajac dostep d 1 lora na malym szamanie i 3 na duzym nie maja rownych szans w magii.

Sory za brak PL znakow ale pisze z tel.

Mi tez 8th podoba sie bardziej niz 7th, aczkolwiel uwazam iz popsula ona urok tej gry, wprowadzajac formacje hordy (uwielbiam oddzialy w klocuszkach :mrgreen: )

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Hordy są zajebiste ale SF jest zjebany.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

buniek
Chuck Norris

WTF is SF?

Hordy maja zajebiste zasady, ale niezbyt fajnie, jak dla mnie... Co kto lubi ;)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ej Panowie Kozłowie, podpowiedzcie koledze coś z rozpiskami zamiast dywagować o różnicach w edycjach :wink:
Czcij Koze !!

Aseoks
Chuck Norris

Jeśli o mnie ci chodziło to już tam nie robi najwyżej na jakimś fun pogramy a nie żeby jechać na maxa :D chociaż jak od bestii ma być 15 jednostek to od szczurów ponad 150 będzie :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Stid fast :P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

GarG pisze:Stid fast :P
jest dość irytujący, ale jak grasz na minoskach SF nie jest najlepszą zasadą dla przeciwnika :twisted:

po 1 wygranym CC wpadłem w 38savegów, i już nie mili SF, 2doombulli + 2gorebulle + other trinked shard = jaki ward? chcę demony 8)

aa... wróciłem do puszki oddającej jest przejebana :D

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ja nie bardzo, Ja wciąż jestem zwolennikiem Dombulli z sejvem i Wardem na 4+ i Gorebulli z Ahw ward i sv 5+
Coś nie wierze w puszki, a bo to bretońce z HKB a tu coś bez sejva a to WL czy coś inne z dużą siłą.
Pewne i konkretne 4+ na każdą okazje.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

SV 1+ z re- rollem jak zdajesz to oddajesz, tym kolesiem samym zabiłem 27WL z 30, co turę miały brionę, chariot dobił :P

wpadłem z overrunna w nocniki klockiem bochaterów, koleś zaszarżował w bok ich gdzie stał puszkolord, zadał mu 7 ran do SV oddał i zabił 5, do kiedy miał SF na nocnikach wpuszczałem takie czary jak AP i przerzut tu hit i W by więcej dać szans na SV :twisted:

na DMP bardzo się spisał, dłuższy czas na nim nie grałem ale teraz stwierdziłem że szkoda jego potencjału, jedynie dolą go cannony klopy na hicie i HKB jest szansa ale to można przeboleć :)

na gorebullach wolę nieć GW ponieważ 5S to za mało a z 7S pokroją świnki, dodatkowo w chalengu stopmy są wraz z GW wiec dodatkowy CR i miejsza możliwość przegrania, AHW jest fajny na 3T ale 4 i więcej jest statystycznie gorszy, to tego na innych cowboy 7S robi swoje nawet jak masz 1+SV z re-rollem 8)

buniek
Chuck Norris

Rambull gniecie system! Sam rozpie...wala hordy wl, chaos warriorów itd. Grunt to wbijać się tam gdzie przeciwnik będzie miał odpowiednio dużo siły by cię zranić, lecz za mało by olać as.
Poza tym bretoniec z hkb może nawet nie zdążyć uderzyć :D (mieczyk asf...). Sam gram doombullem na takim buildzie, przeciwnik go często lekceważy, a potem robi dziwną minę jak 60 wl znikają zabite przez jeden model ;) (choć czasem całą grę byczek gania orły i 10tki spearmenów :roll: )

Bardzo bolą go klopy i armaty, ale ward tak naprawdę to tylko 50% skuteczności w zamian za znaczne obniżenie wartości bojowej.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Bretoniec też ma ASF-a i o 1 wyższą inicjatywę :)

No pomyślimy o tej puszcze może dam mu szanse
Czcij Koze !!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

czyli biją tak samo bez rerolli zawsze cos
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie można mieć wszystkiego ;)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

taaa tylko że bretoniec ma 4 ataki tylko i jeśli dużo nie trafi to szansa na HKB mizerna :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ