Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
buniek
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: buniek »

Teach me my master [-o<

A tak na serio to zacna kmina, chyba zmuszę mojego kumpla do zagrania swoją ekscentryczną rozpą na nocnikach na jakiejś parówce :D

Awatar użytkownika
SGR1
Pseudoklimaciarz

Post autor: SGR1 »

Jak oceniacie pomysł żeby dużemu szamanowi (4lvl) dać dywan, prezerwatywę i tą mutacje za 5 pkt od strzelania? Można by się ciekawie wildem nacieszyć.
Obrazek

buniek
Chuck Norris

Ale który rydwan?

Ja bym go wsadził na razorgorowy, +1T/W robi swoje ;)

Awatar użytkownika
SGR1
Pseudoklimaciarz

DYWAN, nie rydwan. Chodzi mi o ten item który daje latanie za 50pkt.
Obrazek

buniek
Chuck Norris

#facepalm#

Jak dywan to death i słonko od boku przez armię ogrów :twisted:

Awatar użytkownika
SGR1
Pseudoklimaciarz

Popróbuję tego kilka razy to zobaczę :wink: a jeszcze takie pytanko czy zionięcia z wilda można użyć w kombacie? Gdzieś mi się obiło o uszy że nie, więc prosiłbym o jakieś wytłumaczenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

To że możan go użyc w kombacie jest oczywiste ... ale nie dla ligi sędziowskiej która zadecydowała że jeżeli w czarze nie ma wyraźnej informacji o tym że czar można rzucić do kombatu, to nie można :evil:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

True story of biedne kozy - devolve i traiotr kin moga iśc do combatu - bo jest ot w FAQu. Ale nikomu jakos nie przytszło żeby bray scream i mantle wrzucąc do FAQu...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

głupie zagranie ze strony LS
nie dość że słaba armia to ograniczają jej potencjał, a przy poważniejszych turniejach dostajemy +200pkt.

bzdura :/

ale z tego co wiem to niedługo LS dużo ściągnie z tego jak się gra na orio by grać orio zasadami non stop a nie tylko na oiro, z tego co pamiętam to niemiec puszczał zionięcie do CC :)

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

ale z tego co wiem to niedługo LS dużo ściągnie z tego jak się gra na orio by grać orio zasadami non stop a nie tylko na oiro, z tego co pamiętam to niemiec puszczał zionięcie do CC

o co Ci chodzi w tym zdaniu? :shock:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

o to że dzieki debilnym uściśleniom LS nie można np. rzucić mantle of Ghorrok do combatu...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

między innymi :D

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Panowie, jak wygląda standardowa rozpa na...powiedzmy, 1500? jako że zastanawiam się nad tą armią, chciałbym wiedzieć jak pieniężnie mnie to wyniesie

buniek
Chuck Norris

Na półtora koła nie ma standardu :wink:

Każdy ma własną wizję, IMO:

duży szaman
BSB 206
39 gorów
ze 2 rydwany/ morze ungor raiderów
29 bestigorów
2x5 harpii

Ja ostatnio grałem na centkach i minosach (bez magii :D), ale to jest rozpa dla emo/hardcorów :mrgreen:

Generalnie jeżeli chcesz coś ugrać to armii nie polecam, ale modele ma zajebiste :twisted:

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

no właśnie modele mnie jarają... :P a Cygor albo Ghorgon (czy jak mu tam) przydaje się na coś?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Rary przydają sie tylko do oddawania punktów. Co do rozpiski to to co podał Buniek jest spoko.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

buniek
Chuck Norris

Wszystkie rary są to pomyłka :roll: ... Płacisz 275pts za model, który nie ma żadnego sejva/regeneracji/ward (skinki i maszyny się cieszą), który pewnie nie ujrzy kombatu, a nawet jeżeli, to zginie po 1/2 turach... Słaby deal jak dla mnie :roll:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie tak wszystkie, największą pomyłką jest jabber, resztą można pomyśleć nad zastosowaniem, ghgorna + 0 z beasta, twardy i dobrze robi, może się leczyć więc pkt. nie przepadają tak łatwo no i stubborn na 10LD

twarda krówka :twisted:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Twarda to pojęcie względne :wink: . Próba przyjęcie na klatę pocisku z działa, katapy, czy nawet kilku bolców, zazwyczaj się kiepsko kończy :P . Albo zatrute strzelanie - niweluje twoją główną zaletę, czyli wysokiego T. No, z drugiej strony, o każdym monsterze bez pancerza i warda/regeny można powiedziec to samo.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

buniek
Chuck Norris

Problem w tym, że musisz go bustować magią. Widziałeś kiedyś, żeby ktoś bustował magią abomę (znaczy osłabiał jej przeciwników), bo ja nie :roll:

Największa pomyłka to cygor...

A znasz jakiegoś monstera za 275pkt bez sejva/warda/regeny, który nie jest snaghotem (czy tam jak to się pisze...)?

ODPOWIEDZ