Pre Silesian 2800 Vanaheim Kraków 8.09.12
Re: Pre Silesian 2800 Vanaheim Kraków 8.09.12
Gramy na magiczne tereny?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator

UWAGA!
Będziemy o tym jutro trąbić ale najprawdopodobniej w październiku po Silesianie turniej odbędzie w klubie STRYCH.
Właściwie wszystko jest załatwione - pozostały szczegóły - ale wiadomo ,że w szczegółach diabeł siedzi.
CZY WYSOKOŚĆ NAGRÓD MA DLA WAS KOLOSALNE ZNACZENIE?
Nie ukrywam ,że klub Strych jest doskonałym miejscem - niezwykle komfortowym dla graczy ale kosztuje - nie chcę do tego jakoś bardzo dokładać - dlatego pytam czy obejdziecie się bez wypasionych nagród (będą symboliczne) przy wpisowym rzędu 20-25zł. Chciałbym wiedzieć kto uważałby taki turniej za "głupi" , "bez sensu" etc... jeśli ktoś się wstydzi to pw. To co usiłujemy z Sevim teraz zrobić jest bardzo ważne dla przyszłości naszych gier w Krakowie - sklepy są i znikają a miejsce takie jak klub Strych jest wieczne (działa od 28 lat). ZALEŻY MI NA WASZYCH OPINIACH I WSPARCIU BĄDŹ KRYTYCE! Nie przejdźcie obojętnie obok tego tematu proszę...
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2012, o 20:12 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Przede wszystkim cenię sobie możliwosc spędzenia dnia z ludkami i graniu z dziwnymi armiami
Nagrody nie maja znaczenia, wstęp rzędu 20 zl za komfort jest akceptowalny, pytanie czy gracze z innych środowisk (śląsk, nieśląsk) będą się raczyli pofatygowac na tura z symbolicznymi nagrodami. A to chyba w tym momencie głównie pod nich miejscówka..
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Nie tylko albowiem odsyłamy ludzi z kwitkiem - niestety nie mam sponsora bo i czasy są lewe więc wszystko musi być opłacone z wejściówek. Normalnie godzina w tygodniu w klubie Strych kosztuje 50zł - ja znam od wielu lat kierowniczkę i obiecała zejść z ceną na 20-30 zł /za 1h - jak na sobotę to są to grosze - nie mniej jednak potrzebujemy sali na 10 h wiec robi to kwotę 200-300 którą trzeba zapłacić.
Nie wiem jak Śląska na taką propozycje- będę rozsyłał maile z zapytaniem.
Nie wiem jak Śląska na taką propozycje- będę rozsyłał maile z zapytaniem.
realnie rzecz biorąc nie - chyba że tydzien po Silesianie bedzie pusty w turnieje w regionie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Więc tak:
- zagramy na zwykłe tereny z powodu iż organizatorzy mastera nie zrobili mapek, podali wyłącznie tereny jakich możemy się spodziewać. Rok temu graliśmy turniej pre na zwykłe tereny i było ok. Mam nadzieję że nie jest to problemem.
- sprawa Strychu: z góry mówię że cena wejściówki (20-25 zł) będzie w całości przeznaczona na pokrycie kosztów wynajęcia dużej sali/korytarza. Niestety nie ma możliwości nieodpłatnego korzystania z obiektu Strychu. Obecnie w UMK powstaje mnóstwo pomysłów jak zmniejszyć budżet miasta i komu obciąć kasę. Zapewne słyszeliście o przepychankach w oświacie. Ale nie tym piszę: od dłuższego czasu probujemy bezskutecznie znaleść miejsce w Krakowie na rozgrywanie dużych turniejów + przechowywanie blatów, terenów etc - niestety w MDK z którymi się kontaktowałem nie chcą wogóle z nami rozmawiać. Z Butanem byłem na spotkaniu w YMCA ale narzucono nam duże kwoty które mielibyśmy płacić co miesiąc bez możliwości przechowywania w/w rzeczy. W Krakowie jest lipa jeżeli chodzi o miejscówkę i za bardzo nie ma widoku żeby miało być lepiej. Pojawiła się opcja Strychu - własne tereny, blaty, dużo miejsca, nikt się nie będzie mieszał w organizację - ale jest koszt wynajmu.
Napiszę też że ani ja ani Piotr ani nikt z klubu True Legion nie będzie miał z opłacanej przez graczy wejściówki procentu. Działamy non profit, poświecając swój prywatny czas. Piszę to aby nie pojawiały się 'rewelacje' że wejściówka kosztuje 20-25 zł i Sevi trzepie na tym kasę. Całość wejściówki będzie przeznaczona na wynajem, a nadwyżka (o ile będzie) przeznaczona na symboliczne nagrody.
Myślę też również o tym co napisał Fluffy - wejściówka o takiej cenie i brak nagród - może nie spowodować przyjazdu graczy z poza naszego regionu. Ale myślę że gdyby były organizowane turnieje na formaty masterowe to frekewncja była by na przyzwoitym poziomie.
W tym miejscu pragnę podziękować za naprawdę zajebistą współpracę Vanaheim. Bez sklepu, bez Bartka - który jest fantastyczną osobą, otwartą na wszystkie nasze pomysły nie mielibyśmy gdzie grać i spotykać się na turniejach. Wielkie brawa dla Bartka
ps. rozmawiałem dziś z Bartkiem i on chce rozstawić jutro namiot - na dwie osoby, więc zapraszam osoby z rezerwy
- zagramy na zwykłe tereny z powodu iż organizatorzy mastera nie zrobili mapek, podali wyłącznie tereny jakich możemy się spodziewać. Rok temu graliśmy turniej pre na zwykłe tereny i było ok. Mam nadzieję że nie jest to problemem.
- sprawa Strychu: z góry mówię że cena wejściówki (20-25 zł) będzie w całości przeznaczona na pokrycie kosztów wynajęcia dużej sali/korytarza. Niestety nie ma możliwości nieodpłatnego korzystania z obiektu Strychu. Obecnie w UMK powstaje mnóstwo pomysłów jak zmniejszyć budżet miasta i komu obciąć kasę. Zapewne słyszeliście o przepychankach w oświacie. Ale nie tym piszę: od dłuższego czasu probujemy bezskutecznie znaleść miejsce w Krakowie na rozgrywanie dużych turniejów + przechowywanie blatów, terenów etc - niestety w MDK z którymi się kontaktowałem nie chcą wogóle z nami rozmawiać. Z Butanem byłem na spotkaniu w YMCA ale narzucono nam duże kwoty które mielibyśmy płacić co miesiąc bez możliwości przechowywania w/w rzeczy. W Krakowie jest lipa jeżeli chodzi o miejscówkę i za bardzo nie ma widoku żeby miało być lepiej. Pojawiła się opcja Strychu - własne tereny, blaty, dużo miejsca, nikt się nie będzie mieszał w organizację - ale jest koszt wynajmu.
Napiszę też że ani ja ani Piotr ani nikt z klubu True Legion nie będzie miał z opłacanej przez graczy wejściówki procentu. Działamy non profit, poświecając swój prywatny czas. Piszę to aby nie pojawiały się 'rewelacje' że wejściówka kosztuje 20-25 zł i Sevi trzepie na tym kasę. Całość wejściówki będzie przeznaczona na wynajem, a nadwyżka (o ile będzie) przeznaczona na symboliczne nagrody.
Myślę też również o tym co napisał Fluffy - wejściówka o takiej cenie i brak nagród - może nie spowodować przyjazdu graczy z poza naszego regionu. Ale myślę że gdyby były organizowane turnieje na formaty masterowe to frekewncja była by na przyzwoitym poziomie.
W tym miejscu pragnę podziękować za naprawdę zajebistą współpracę Vanaheim. Bez sklepu, bez Bartka - który jest fantastyczną osobą, otwartą na wszystkie nasze pomysły nie mielibyśmy gdzie grać i spotykać się na turniejach. Wielkie brawa dla Bartka

ps. rozmawiałem dziś z Bartkiem i on chce rozstawić jutro namiot - na dwie osoby, więc zapraszam osoby z rezerwy

Wisła Kraków.
Aha, proszę o wasze opinie oczywiście 

Wisła Kraków.
proponuje wam zagrac magiczne tereny - lepiej zaznojamic sie z ich zasadami przed masterem. Mówię z wąłsnego zeszłorocznego doświadczenia ; ) nie tylko przeczytac ale i ograc się z nimi to dobry boost przedmasterowy imo
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Nie ogarniamy tego-Qc- pisze:proponuje wam zagrac magiczne tereny - lepiej zaznojamic sie z ich zasadami przed masterem. Mówię z wąłsnego zeszłorocznego doświadczenia ; ) nie tylko przeczytac ale i ograc się z nimi to dobry boost przedmasterowy imo

http://www.facebook.com/pages/Klub-Stry ... 6701241203
garga nie bedzie, kosa wchodzisz w jego miejsce 

xYz
Legion WH40K od dawna robi turnieje w Młodzieżowym Domu Kultury (MDK) ul.Grunwaldzka 5, Krakow.Sevi pisze: Ale nie tym piszę: od dłuższego czasu probujemy bezskutecznie znaleść miejsce w Krakowie na rozgrywanie dużych turniejów + przechowywanie blatów, terenów etc - niestety w MDK z którymi się kontaktowałem nie chcą wogóle z nami rozmawiać. Z Butanem byłem na spotkaniu w YMCA ale narzucono nam duże kwoty które mielibyśmy płacić co miesiąc bez możliwości przechowywania w/w rzeczy. W Krakowie jest lipa jeżeli chodzi o miejscówkę i za bardzo nie ma widoku żeby miało być lepiej.
Przy okazji DMP rozmawiałem z Emanem i Misiem, i mówili, że tam są bardzo fajni ludzie, którzy z przyjemnością udostępnią salę na dodatkowy turniej - dwa na raz się nie zmieszczą, więc w innym terminie niż WH40K. Stoły też są na miejscu czterdziestkowe i raczej nie byłoby problemu z pożyczeniem.
A miejscówka jest zacna i chyba tańsza niż strych.
Ale Strych to też fajne miejsce.
Organizowaliśmy turnieje na Grunwaldzkiej.
Tam jest taki problem że zaproponowano nam ograniczenia czasowe 10-16 bodajże.
Tam jest taki problem że zaproponowano nam ograniczenia czasowe 10-16 bodajże.
Wisła Kraków.