konwersja figurek
Moderator: misha
konwersja figurek
Witam.
Zainspirowany zdjęciami z neta i z armybooka VC zrobiłem sobie coś takiego:
I tu mam pytanie. Czy tak skonwertowanymi szkieletami można grać na oficjalnym turnieju WFB? Wg mnie tak skonwertowane figurki ocierają się już o proxy (chociaż mają swój urok i klimat). Wogóle jak daleko można posuwać się w konwersjach aby można było figurek używać na turniejach? (np. czy można by zagrać tylko "deklem" czaszki przyklejonym do podstawki z nagrobkiem w tle, twierdząc, że jest to wychodzący z ziemi szkielet lub zombie?)
Zainspirowany zdjęciami z neta i z armybooka VC zrobiłem sobie coś takiego:
I tu mam pytanie. Czy tak skonwertowanymi szkieletami można grać na oficjalnym turnieju WFB? Wg mnie tak skonwertowane figurki ocierają się już o proxy (chociaż mają swój urok i klimat). Wogóle jak daleko można posuwać się w konwersjach aby można było figurek używać na turniejach? (np. czy można by zagrać tylko "deklem" czaszki przyklejonym do podstawki z nagrobkiem w tle, twierdząc, że jest to wychodzący z ziemi szkielet lub zombie?)
Właśnie o czymś takim myślałem - 2 - 3 "wychodzących z ziemi" w ostatnim szeregu każdego regimentu szkieletów/zombie - aby stworzyć klimat niepokonanej hordy nieumarłych zasilanej nowo "narodzonymi" kompanamiWych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic
Pozdrawiam,
Łukasz
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Wydaje mi sie że wszystko zalezy od tego JAK wykonasz takie konwersje. Jesli będą to same podstawki z jakimś nagrobkiem, zrobione na szybko bez żadnego pomysłu, bez "wizji" i bedzie tak wyglądał cały unit to kiepsko to widze.
Jesli będą to konwersje z "duszą", dobrze wykonane, na każdej (choćby w minimalnym stopniu) widoczny wyłażący z ziemi szkielet to będzie git.
Myslę że pare modeli w postaci "unoszacej się ziemi , pod naporem wyłaniającego się szkieleta - jeszcze nie widocznego" tez by przeszło
Jesli będą to konwersje z "duszą", dobrze wykonane, na każdej (choćby w minimalnym stopniu) widoczny wyłażący z ziemi szkielet to będzie git.
Myslę że pare modeli w postaci "unoszacej się ziemi , pod naporem wyłaniającego się szkieleta - jeszcze nie widocznego" tez by przeszło
- Chaoschild
- Chuck Norris
No i spoko. Na poczatek calkiem niezle. Jako uzupelnienia regimentow jak na jbardziej, badz jako nowe wskrzeszone jednostki.
Kilkadziesiąt nagrobków kupionych od odlewacza dargo000 na allegro - kilka złotych.
Losowe bitsy z ramek szkieletów - właściwie bezpłatnie.
Zaoszczędzona kasa - w zależności od ilości tak sproksowanych szkielecików od kilkunastu do kilkudziesięciu zł; właściwie to dargo000 sprzedaje dziesiątkami, więc można dobić do paru setek.
Słowem: bezcenne.
Jedyne miejsce, jakie widzę dla takich tanich proksów, to tylne szeregi regimentów szkieletów.
Losowe bitsy z ramek szkieletów - właściwie bezpłatnie.
Zaoszczędzona kasa - w zależności od ilości tak sproksowanych szkielecików od kilkunastu do kilkudziesięciu zł; właściwie to dargo000 sprzedaje dziesiątkami, więc można dobić do paru setek.
Słowem: bezcenne.
Jedyne miejsce, jakie widzę dla takich tanich proksów, to tylne szeregi regimentów szkieletów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
IMO chrzanisz.Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
- Chaoschild
- Chuck Norris
Proxy??!! Panie kochany :p Toz to czysta frajda i przyjemnosc do konwersji oraz jak najbrdziej figurki zgodne z zasadami wskrzeszania nowych jednostek u VC.Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
Wiele bzdur już na Border Princes czytałem, ale podobnego jak ta kalibru - bardzo rzadkoIce-T pisze:musisz włożyć teoretycznie wiecej czasu
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Chaoschild
- Chuck Norris
Tu kolega Tomash ma racje.Nie ma nic przyjemniejszego i podnoszacego na duchu jak kilka prostych konwersji szkieli badz zombie ktore prezentowac sie beda naprawde fajnie i klimatycznie na stole. Sama konwersja nie zajmuje dlugo, odrobina wyobrazni, GS'u i gotoweTomash pisze:Wiele bzdur już na Border Princes czytałem, ale podobnego jak ta kalibru - bardzo rzadkoIce-T pisze:musisz włożyć teoretycznie wiecej czasu
Ja powiem szczerze ze nie bylby zachwycony jakbym zobaczyl klocek 25 identycznych grobow takich jak na powyzszym zdjeciu. Fajne konwersje wychodzacych szkieletow to co innego, a po prostu nagrobek przyklejony do podstawki to podchodzi troche pod proxy.Borysss pisze:IMO chrzanisz.Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
Te groby sa wlasnie zrobione, kazdy jest inny, nie sa identyczne... Wylaza z nich szkielety, dopiero co wylaza - ale wylaza. Reszta regimentu moze byc od pasa w gore lub od kolan... Facet sie postaral i zrobil wlasne nagrobki, a nie tylko przykleil nagrobki z wyprasek...
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Chaoschild pisze:Jako uzupelnienia regimentow jak na jbardziej, badz jako nowe wskrzeszone jednostki.
Chaoschild pisze: (...) jak najbrdziej figurki zgodne z zasadami wskrzeszania nowych jednostek u VC.
Zgadzam się w 100% - takie właśnie figurki czy jak wolą inni proxy idealnie nadają się do imitacji nowo wskrzeszonej jednostki. W końcu wyłażące z ziemi szkielety/zombie to niejednokrotnie ostatnia rzecz jaką widzą w swym życiu śmiertelnicy zamieszkujący Stary Świat Wracając do tematy, oczywiście chodzi tu o ładnie wykonaną konwersje. To co pokazałem na zdjęciach to tylko przykład będący ilustracją do pytania o grę czymś takim na turniejach. Jako, że zaczynam dopiero swoją zabawę z WFB szkoda mi było poświęcić swoje pierwsze pudełko z figurkami na konwersje (to co zrobiłem wykonałem z resztek pozostałych po złożeniu wszystkich szkieletów).wertyg pisze: (...) Wylaza z nich szkielety, dopiero co wylaza - ale wylaza. Reszta regimentu moze byc od pasa w gore lub od kolan...
No cóż facet się postarał i kupił nagrobki na Allegrowertyg pisze:Facet sie postaral i zrobil wlasne nagrobki, a nie tylko przykleil nagrobki z wyprasek...
- Chaoschild
- Chuck Norris
Akurat nagrobki nie sa za specjalne (sam preferuje te od GW badz wlasnej roboty), ale liczy sie pomysl i i zapal.
Szczerze- nie będzie problemów. Przynajmniej w Wawie zaręczam, że nikt się nie będzie czepiał a i punkty za konwersje dostaniesz. Założę się, że w Krakowie będzie podobnie. Nazywać to proxami to imo absurd:) Wielu graczy tak robi. Więc nie bój się i rób tych grobów jak najwięcej;)
pomysł fajny, ale jest jeden szkopuł ... ten krzyż nagrobny to niestety powiew judaizmu, a nie staro-światowego przyczułka ghouli, więc pozostawiam kwestię kupowania tego typu "nagrobków" z allegro do namysłu jako, że imho nijak się mają do wfb.
A ja nie wiem czy ktos pamieta moja armie sprzed 2-3 lat ?? gralem na PGA (2005) gdzie zajalem 6 miejsce wlasnie chodzacymi cmentarzami ... wtedy mialem 60 takich zombie (ale ogolem w armii bylo ich okolo 100 - po dowskrzeszkach ) + 20 szkieletow konwertowanych ... nie widze problemow standardowe posuniecie graczy VC ... kupujesz pudlo szkieletow pudlo zombie i robisz z tego 20 skelow konwertowanych + 100 zombie tylko trzeba kupic worek podstawek ...Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
ogolem jak ktos chce moze zobaczyc kawalek mojej armii
http://draconis.aplus.pl/dead/v/wfb/vc/
co do fajnych konwersji to jedna mi bardzo zapladla w pamiec moja ofc ...