konwersja figurek

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
lsobota
Warzywo

konwersja figurek

Post autor: lsobota »

Witam.
Zainspirowany zdjęciami z neta i z armybooka VC zrobiłem sobie coś takiego:
Obrazek

I tu mam pytanie. Czy tak skonwertowanymi szkieletami można grać na oficjalnym turnieju WFB? Wg mnie tak skonwertowane figurki ocierają się już o proxy (chociaż mają swój urok i klimat). Wogóle jak daleko można posuwać się w konwersjach aby można było figurek używać na turniejach? (np. czy można by zagrać tylko "deklem" czaszki przyklejonym do podstawki z nagrobkiem w tle, twierdząc, że jest to wychodzący z ziemi szkielet lub zombie?)

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.

Awatar użytkownika
lsobota
Warzywo

Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic
Właśnie o czymś takim myślałem - 2 - 3 "wychodzących z ziemi" w ostatnim szeregu każdego regimentu szkieletów/zombie - aby stworzyć klimat niepokonanej hordy nieumarłych zasilanej nowo "narodzonymi" kompanami :D

Pozdrawiam,
Łukasz

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Wydaje mi sie że wszystko zalezy od tego JAK wykonasz takie konwersje. Jesli będą to same podstawki z jakimś nagrobkiem, zrobione na szybko bez żadnego pomysłu, bez "wizji" i bedzie tak wyglądał cały unit to kiepsko to widze.
Jesli będą to konwersje z "duszą", dobrze wykonane, na każdej (choćby w minimalnym stopniu) widoczny wyłażący z ziemi szkielet to będzie git.
Myslę że pare modeli w postaci "unoszacej się ziemi , pod naporem wyłaniającego się szkieleta - jeszcze nie widocznego" tez by przeszło ;)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

No i spoko. Na poczatek calkiem niezle. Jako uzupelnienia regimentow jak na jbardziej, badz jako nowe wskrzeszone jednostki.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kilkadziesiąt nagrobków kupionych od odlewacza dargo000 na allegro - kilka złotych.
Losowe bitsy z ramek szkieletów - właściwie bezpłatnie.
Zaoszczędzona kasa - w zależności od ilości tak sproksowanych szkielecików od kilkunastu do kilkudziesięciu zł; właściwie to dargo000 sprzedaje dziesiątkami, więc można dobić do paru setek.

Słowem: bezcenne.

Jedyne miejsce, jakie widzę dla takich tanich proksów, to tylne szeregi regimentów szkieletów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
IMO chrzanisz.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Wych pisze:Wiesz, jezeli wsadzisz 2-3 takie do klocka 20-25 kolesi to nikt nie powinien sie pryczepic, no ale jesli chcialbyc zrobic caly regiment grobow to tak bardziej o proxy sie ociera imho.
Proxy??!! Panie kochany :p Toz to czysta frajda i przyjemnosc do konwersji oraz jak najbrdziej figurki zgodne z zasadami wskrzeszania nowych jednostek u VC.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

to czysta onwersja niedość że musisz włożyć teoretycznie wiecej czasu to jeszcze ma klimat

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ice-T pisze:musisz włożyć teoretycznie wiecej czasu
Wiele bzdur już na Border Princes czytałem, ale podobnego jak ta kalibru - bardzo rzadko :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Tomash pisze:
Ice-T pisze:musisz włożyć teoretycznie wiecej czasu
Wiele bzdur już na Border Princes czytałem, ale podobnego jak ta kalibru - bardzo rzadko :roll:
Tu kolega Tomash ma racje.Nie ma nic przyjemniejszego i podnoszacego na duchu jak kilka prostych konwersji szkieli badz zombie ktore prezentowac sie beda naprawde fajnie i klimatycznie na stole. Sama konwersja nie zajmuje dlugo, odrobina wyobrazni, GS'u i gotowe :)

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Borysss pisze:
IMO chrzanisz.
Ja powiem szczerze ze nie bylby zachwycony jakbym zobaczyl klocek 25 identycznych grobow takich jak na powyzszym zdjeciu. Fajne konwersje wychodzacych szkieletow to co innego, a po prostu nagrobek przyklejony do podstawki to podchodzi troche pod proxy.

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Te groby sa wlasnie zrobione, kazdy jest inny, nie sa identyczne... Wylaza z nich szkielety, dopiero co wylaza - ale wylaza. Reszta regimentu moze byc od pasa w gore lub od kolan... Facet sie postaral i zrobil wlasne nagrobki, a nie tylko przykleil nagrobki z wyprasek...
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
lsobota
Warzywo

Chaoschild pisze:Jako uzupelnienia regimentow jak na jbardziej, badz jako nowe wskrzeszone jednostki.
Chaoschild pisze: (...) jak najbrdziej figurki zgodne z zasadami wskrzeszania nowych jednostek u VC.
wertyg pisze: (...) Wylaza z nich szkielety, dopiero co wylaza - ale wylaza. Reszta regimentu moze byc od pasa w gore lub od kolan...
Zgadzam się w 100% - takie właśnie figurki czy jak wolą inni proxy idealnie nadają się do imitacji nowo wskrzeszonej jednostki. W końcu wyłażące z ziemi szkielety/zombie to niejednokrotnie ostatnia rzecz jaką widzą w swym życiu śmiertelnicy zamieszkujący Stary Świat :wink: Wracając do tematy, oczywiście chodzi tu o ładnie wykonaną konwersje. To co pokazałem na zdjęciach to tylko przykład będący ilustracją do pytania o grę czymś takim na turniejach. Jako, że zaczynam dopiero swoją zabawę z WFB szkoda mi było poświęcić swoje pierwsze pudełko z figurkami na konwersje (to co zrobiłem wykonałem z resztek pozostałych po złożeniu wszystkich szkieletów).
wertyg pisze:Facet sie postaral i zrobil wlasne nagrobki, a nie tylko przykleil nagrobki z wyprasek...
No cóż facet się postarał i kupił nagrobki na Allegro :wink:

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

No niewazne.. Grunt, ze nie sa identyczne.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Akurat nagrobki nie sa za specjalne (sam preferuje te od GW badz wlasnej roboty), ale liczy sie pomysl i i zapal.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

proxy ??

polecam przegladnac AB do VC str 37 :P

nic nowego z tymi szkieletami nawet GW na to wpadlo :P

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Szczerze- nie będzie problemów. Przynajmniej w Wawie zaręczam, że nikt się nie będzie czepiał a i punkty za konwersje dostaniesz. Założę się, że w Krakowie będzie podobnie. Nazywać to proxami to imo absurd:) Wielu graczy tak robi. Więc nie bój się i rób tych grobów jak najwięcej;)

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

pomysł fajny, ale jest jeden szkopuł ... ten krzyż nagrobny to niestety powiew judaizmu, a nie staro-światowego przyczułka ghouli, więc pozostawiam kwestię kupowania tego typu "nagrobków" z allegro do namysłu jako, że imho nijak się mają do wfb.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

A ja nie wiem czy ktos pamieta moja armie sprzed 2-3 lat ?? gralem na PGA (2005) gdzie zajalem 6 miejsce wlasnie chodzacymi cmentarzami ... wtedy mialem 60 takich zombie (ale ogolem w armii bylo ich okolo 100 - po dowskrzeszkach ;) ) + 20 szkieletow konwertowanych ... nie widze problemow standardowe posuniecie graczy VC ... kupujesz pudlo szkieletow pudlo zombie i robisz z tego 20 skelow konwertowanych + 100 zombie :D tylko trzeba kupic worek podstawek ...

ogolem jak ktos chce moze zobaczyc kawalek mojej armii ;)
http://draconis.aplus.pl/dead/v/wfb/vc/

co do fajnych konwersji to jedna mi bardzo zapladla w pamiec ;) moja ofc ...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zablokowany