Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Kordelas »

Nigdy nie ma czegoś takeigo jak granie "tylko" na czymś [-X :)

Jeśli ktoś wykręci mocną armię i ma niezłą taktykę to prawie każdy oddział mozę sie przydać ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Ok, dzięki :) bo tak jak przeglądam rozpiski to praktycznie sami ci rycerze konni :D a mógłbym zacząć grać imperium ale mimo wszystko nie chciałem żeby to tak wyglądało ze względu wg. mnie średnich modeli :D

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

Jak w kazdej armi sa jednostki mniej lub bardziej przydatne do jakies taktyki. Z zalozenia piechotne to def a konne to off ale nie jest to jakas regula. A idac tym tropem jedne jednostki beda sie lepiej spisywac niz inne, sam zdecydujesz co lepiej bedzie pasowac w twojej armi.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Oo o tym, ze def i off to nie widziałem ;) dzięki w takim razie to dokładnie przemyślę na czym wolę grać :D

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Witam

Wiem że na nowych zasadach można bostować czołg z magii. Czy wszystkimi czarami? Np. taką brioną? Jak to wtedy wygląda?

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Patrz str51 tego dzialu (wychwa i piotr)

Awatar użytkownika
Overrider
Wałkarz

Post autor: Overrider »

Pewnie już było takie pytanie.
Na jakiej podstawce jest Steam Tank?

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Na rydwanowej

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jak w ogóle Imperium stoi w rankingu armii i dlaczego? Z czym jest na prawdę z górki, a jakie rzeczy sprawiają kłopot?

Dodam, że mam na myśli rozpiskę na Kawie głównie albo hybrydę Kawaleryjsko-Piechotną :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

mnie się ,źle gra z lizakami i armiami z mocną magią...
Grając Imperium zawsze możesz zagrać na remis. Oddziały tanie - max 300 pkt- bohaterowie tani i pancerni. Jest to średnia armia mająca duże możliwości a co najważniejsze prędko Ci się nie znudzi albowiem ma multum dobrych oddziałów i można grać naprawdę różnymi taktykami.
To moje zdanie:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

A mi się wydaje - od razu zaznaczam, że moje zdanie jest poparte jedynie moim doświadczeniem turniejowym - że imperium jest armią z top5 obecnego metagame. Nie jest to armia, którą da się ogarnąć w szybki sposób ale można nią robić dobre wyniki - przy dobrym ograniu, znajmości zasad oraz odrobiny szczęścia na kostce (niestety musi być też i element losowy), podium gwarantowane. Wydaje mi się również, że obecnie na nowym ab-ku jest to dobra zadaniowa armia do turniejów drużynowych.
Jeżeli chodzi o magię - to zgadzam się z Piotrem, są armie np HE lub Lizzi, które górują nad imperium w fazie magii i dispella, są też takie, które górują w fazie strzelania np krasie i takie które są lepsze w kombacie np demony lub Woch. Tak naprawdę dobrze złożone imperium potrafi znaleźć odpowiedź na większość formacji które przeciwnik wystawi - a te na które nie mamy odpowiedzi np. w kombacie, możemy wymanewrować.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

No dobra, ale czy Imperium ma jakieś odginaczki? No bo mówisz, że to co sprawia problem można wymanewrować, więc co masz na myśli? ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Odginaczki ma kiepskie, za to blokery ma najlepsze (STanki).
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Azurix pisze:No dobra, ale czy Imperium ma jakieś odginaczki? No bo mówisz, że to co sprawia problem można wymanewrować, więc co masz na myśli? ;)
miałem na myśli raczej jednostki kawalerii. ruch na 14-16 cali głównymi oddziałami lub oddziałami flankującymi, do tego 5 kawalerii z muzykiem potrafią wiele. jeżeli zachodzi taka potrzeba to nawet pegaz może służyć za odginaczkę (w odpowiednich okolicznościach oczywiście i nie z każdymi oddziałami)
a STank to wspaniała jednostka - odpowiednio wykorzystana potrafi dużo.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

gruby100004
Wałkarz

Post autor: gruby100004 »

Mam pytanie czysto teoretyczne, by rozwiać moje wątpliwości - zazwyczaj nie gramy z kumplami na imiennych, ale czasem walniemy sobie jakąś kampanię. I interesuje mnie Karl Franz, a w szczególności jego ekwipunek. W Army List nie ma zaznaczonej tarczy, mimo że Rune Fang to nie broń dwuręczna (o Ghal Marazie się nie wypowiem, bo nie wiem), a nie mogę też jej sobie wykupić. Trochę głupio, więc moje pytanie brzmi : czy nasz Jaśnie Oświecony Imperator ma tarczę, czy tylko płytówkę?

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Niestety ,Nasz Imperator nie ma tarczy i nie może jej wykupić - wiem dziwne i do niczego ,że Cesarz nie może wiąść zwykłej tarczy.
Ani Ghal Maraz ,ani Runefag nei są brońmi dwuręcznymi.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

napisze do GW w sprawie tej tarczy! To jest normalnie skandal! :roll:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Ano niestety ,trzeba im wysłać paczkę z ulem 8)

Awatar użytkownika
Overrider
Wałkarz

Post autor: Overrider »

Nie wiem, gdzie to napisać.
Ma ktoś namiar na jakiś sklep z podstawkami (20x20 i 25x50). Czystymi, bez żadnych faktur itp?
Nie chodzi mi też o te zestawy od GW, chciałbym na sztuki kupić.
Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Na Alledrogo/Ebay nie ma?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

ODPOWIEDZ