8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
Moje lamerskie pytanie brzmi:
Czy w wyniku upadku giganta, gdy wykonywał on atak w dalszym ciągu traktuje się go jakby był w walce (wg podręcznika może się bronić, ale nie atakować) Czy można powiedzmy dać nogę wykorzystując to, że leży i mamrocze pod wpływem alkoholu.
Czy w wyniku upadku giganta, gdy wykonywał on atak w dalszym ciągu traktuje się go jakby był w walce (wg podręcznika może się bronić, ale nie atakować) Czy można powiedzmy dać nogę wykorzystując to, że leży i mamrocze pod wpływem alkoholu.
Bohaterem na orle moge dołączyć do wardancerów w skirmishu? Czy jest to w jakis sposób nielegalne?
xYz
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jesteś w walce więc walczysz. Jeszcze nie słyszałem, by w batlu strona wygrywająca wykonywała kiedyś "taktyczny odwrót"TheHoops pisze:Moje lamerskie pytanie brzmi:
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Nielegalne, RB str 77 na samym dole prawej kolumny "A character on a mount cannot join a unit of skirmishers".Gremlin pisze:Bohaterem na orle moge dołączyć do wardancerów w skirmishu? Czy jest to w jakis sposób nielegalne?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
dzięki, nie mam niestety booka, aby to samemu sprawdzić ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
xYz
![Obrazek](http://img259.imageshack.us/img259/8905/baddice.gif)
tak się zastanawiałem odnośnie make way
czy można zrobić więcej takich akcji na początku CC? tak by wypchać cały command group z walki
czy można zrobić więcej takich akcji na początku CC? tak by wypchać cały command group z walki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Precyzując - trwa tak jak normalny blessing.Gokish pisze:Do końca bitwy
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Można sie zreformowac tak żeby stac bokiem do oddziału który szarżowałem front vs front? (pytanie Durina) np zeby Kadaj wiecej spalił (teraz Durin juz to wie^^)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Tak-Qc- pisze:Można sie zreformowac tak żeby stac bokiem do oddziału który szarżowałem front vs front? (pytanie Durina) np zeby Kadaj wiecej spalił (teraz Durin juz to wie^^)
Adaś ale ja to wiedziałem:) Chciałem współrozmówców nauczyć czytania ze zrozumieniem;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
wydaje mi sie, ze wlasnie zezwoliles na combat reform dzieki ktoremu obracamy sie bokiem do przeciwnika.Lidder pisze:Tak-Qc- pisze:Można sie zreformowac tak żeby stac bokiem do oddziału który szarżowałem front vs front? (pytanie Durina) np zeby Kadaj wiecej spalił (teraz Durin juz to wie^^)
a w uscisleniach:
Kod: Zaznacz cały
Reform po walce wręcz
Nie można reformowad oddziałów w walce tak, by po reformie stykały się ze sobą bokami lub tyłami.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Przeczytaj to co zacytowałeś z uściśleń i czytaj do skutku...
*podpowiedź: liczba mnoga - bokami, tyłami
*podpowiedź: liczba mnoga - bokami, tyłami
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Hmm, wpadlem na taki "dziwny" pomysl, i zastanawiam sie czy... Na zioniecie dziala KB, jesli zostal rzucony czar z nekehkary?
Armybook co do czaru:
"Target unit's close combat attacks gain the killing blow ability"
Rulebook co do zioniecia w CC:
"If the model with this special rule is in close combat, it can use the breath weapon to make an additional close combat attack at it's own initiative."
FAQi nic na ten temat nie mowia.
Czyli wszystko wskazuje na to ze mozna zionac z KB
? Normalnie bym uznal ze tak, i o to nie pytal, ale wydaje mi sie to troche... dziwne?
Armybook co do czaru:
"If the model with this special rule is in close combat, it can use the breath weapon to make an additional close combat attack at it's own initiative."
Czyli wszystko wskazuje na to ze mozna zionac z KB
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Q: Do special rules that can inflict hits in close combat, such asVenitel pisze:Hmm, wpadlem na taki "dziwny" pomysl, i zastanawiam sie czy... Na zioniecie dziala KB, jesli zostal rzucony czar z nekehkary?
Armybook co do czaru:
Czyli wszystko wskazuje na to ze mozna zionac z KB? Normalnie bym uznal ze tak, i o to nie pytal, ale wydaje mi sie to troche... dziwne?
Stomp and Breath Weapons, count as close combat attacks? (p42)
A: No they count as an unusual attack and will be distributed
as a shooting attack.
Q: Do Breath Weapons benefit from any other special rules,
equipment or magic items? Or vice versa? (p67)
A: No to both questions.
Wydaje sie wiec ze nie bardzo mozesz tak zrobic