Pre Silesian 2800 Vanaheim Kraków 8.09.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bretonnian
Falubaz

Re: Pre Silesian 2800 Vanaheim Kraków 8.09.12

Post autor: Bretonnian »

No kurde, Paraszak brothers znowu się rozbestwili, jeden dobrze ze koniec wakacji i troche bedzie mozna znow pograc z Krakusami! :twisted: :wink: Gratulacje OFC Kuba rzadko się da wklepać 60 pts na lokalu :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nom ale De na open każdy wie jakie są :) Na szczęście to tylko miesiąc przed Silesianem takie szaleństwo.. potem wróci euro i będzie lepiej ...lol ..nie myślałem ,że kiedyś powiem takie słowa :)...jak to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Bretonnian pisze:No kurde, Paraszak brothers znowu się rozbestwili, jeden dobrze ze koniec wakacji i troche bedzie mozna znow pograc z Krakusami! :twisted: :wink: Gratulacje OFC Kuba rzadko się da wklepać 60 pts na lokalu :wink:
Wklepał nieco mniej ale była szczątkowa ocena hobbystyczna i dobił do równej 60tki. Niemniej i tak różnica między nim a kolejnym miejscem o czymś świadczy.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Potwierdza to również tezę, że B&G bardzo miesza w wynikach. Ile osób wzięło remisy w ostatniej bitwie? 4 czy 6? Mocno do przodu wyszły na tym osoby które wygrały 20-0 w trzeciej bitwie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

panterq pisze:Potwierdza to również tezę, że B&G bardzo miesza w wynikach. Ile osób wzięło remisy w ostatniej bitwie? 4 czy 6? Mocno do przodu wyszły na tym osoby które wygrały 20-0 w trzeciej bitwie.
A ile osób weźmie bye na Silesianie? Graliśmy na duże punkty, była obsuwa czasowa, to zrozumiałe, ze część graczy (całkiem spora w sumie) nie mogła/nie chciała grać ostatniej bitwy. Nie demonizuj B&G - jak ktoś umie grać ten scenariusz i ma odpowiednio przygotowaną armię, to (pomijając przypadki niestatystycznych rzutów :mrgreen: ) trafiając na podobnego przeciwnika będzie remis a trafiając na słabego/nieprzygotowanego będzie maska. Czym to się różni od normalnej bitwy? Jak ktoś mający przewagę ogrania i rozpiski trafi na świeżego gracza to też mu (zazwyczaj) sprzeda maskę choćby to był battleline.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

jedyne co potwierdza wynik Kuby to czekoladowy anal swift bez wypinki jakie robia DE na open, w rękach w miare ogarnietego gracza ;)
xYz

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Zamieszały wyłącznie remisy - gdyby wszystkie bitwy zostały rozegrane to tabela wyglądałaby zupełnie inaczej - nie byłaby taka spłaszczona - Kuba i tak by wygrał ale myślę że ktoś by się bardziej do niego zbliżył ;)

Suchy - wracaj tęsknimy ;) Będziesz na Silesianie?
Wisła Kraków.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Sevi pisze:Zamieszały wyłącznie remisy - gdyby wszystkie bitwy zostały rozegrane to tabela wyglądałaby zupełnie inaczej - nie byłaby taka spłaszczona - Kuba i tak by wygrał ale myślę że ktoś by się bardziej do niego zbliżył ;)
No jasne! Jakbym nie podarował Fluffiemu remisu, to zostałyby z niego strzępy :mrgreen: Ale nic mi się już tego dnia nie chciało, więc umowa na remis była atrakcyjna dla mojego lenistwa :)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Raz jeszcze dzięki za turniej, faktycznie osobna pochwała należy się Bartkowi (long live Vanaheim!).

Wrzuciłem raport w dziale krasnoludów (klik)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Fajny raport ;)
Wisła Kraków.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

To kto w końcu wybiera się do Gnoma?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

panterq pisze:To kto w końcu wybiera się do Gnoma?
ja niestety nie moge

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

A jednak nie jadę...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Terminy kolejnych turniejów w Krakowie:

13.10 - Strych
27.10 - Vanaheim

Formaty wkrótce ;)
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

obstawiam. że 27 bedzie master w Poznaniu. Ew. jeśli się ścisną to 20
xYz

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

tak 27 go- u nas będą formaty Poznańskiego mastera - czyli mniejsze punkty - staramy się dowiedzieć od orgów jaki będzie format - chwilowo słabo nam idzie :) Jak się tylko dowiemy - damy znać!:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kudłaty ma określić termin w tym tygodniu.

8-9 grudnia Wrocław.

Terminy lokali w Krakowie nie ulegną zmianie niezależnie od Poznania.

Ja nie pojadę do Poznania ani jeżeli będzie 20-21, ani jeżeli 27-28.
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ