Czym zastępujecie figurki (konwersje, inne firmy itp.) ?
Moderator: KrzysiekW
Re: Czym zastępujecie figurki (konwersje, inne firmy itp.) ?
10k całkiem sporo pewnie kilka lat zbierałeś
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
Wydzielę z tego temat, obiecuję.
Tak, dawno temu zbierałem armię Chaosu Nurgla. Wojownicy, zwierzoludzie, demony - wszystko. Plaguebearerów dało się kupić po cenie złomu, bo byli słabo grywalni. Nazbierało mi się tego trochę, i w momencie wyjścia Storm of Chaos wyszło mi że jestem w stanie wystawić kompletną armię Daemonic Legionu. Dalej to już systematyczne dokupowanie.
Tak, dawno temu zbierałem armię Chaosu Nurgla. Wojownicy, zwierzoludzie, demony - wszystko. Plaguebearerów dało się kupić po cenie złomu, bo byli słabo grywalni. Nazbierało mi się tego trochę, i w momencie wyjścia Storm of Chaos wyszło mi że jestem w stanie wystawić kompletną armię Daemonic Legionu. Dalej to już systematyczne dokupowanie.
Kukurydza mi bardziej w 40k pasuje, zwłaszcza teraz kiedy wysszedł Angron Idealnie go zrobili, chociaż sam Khorne dostał nieco po tyłku w związku z nowym AB.Khuman pisze:pierw Khorna zbierał, potem tylko nurgla, wszystko wyprzedałem i znowu zaczelem tylko Khorna
do żadnego innego boga się tak nie przekonałem jak do niego
Samym Khornem się nie żyje ale według fluffu jest najsilniejszym z bogów to powinien mieć jakieś przywileje
Według którego fluffu? Że też wy w Raciborzu wiecie co to jest w ogóle:)Robert.P pisze:Samym Khornem się nie żyje ale według fluffu jest najsilniejszym z bogów to powinien mieć jakieś przywileje
Co by nie robić OT zapytam jeszcze, skoro Soulgrinder pojawił się w Szeregach WFB chciałem zapytać czy Nurglowy DP z Forge Worlda przeszedłby jako GUO? Ma działo zamiast ręki, jednak można powiedzieć że to jest gift "Stream of Bile" ponieważ ma beczkę na plecach która robi za amunicję Nuglowy większy Demon z FW jest tak przeraźliwie wielki że raczej odpada, bo by musiał być na Arokowiej podstawce, a że gramy na True Line of Sight....
Wg mnie spokojnie.
Dla zobrazowania skali szybciutko poszukałem w necie obrazków i jest.
DP osadzony na czterdziestkowej, dużej podstawce.
http://www.warseer.com/forums/showthrea ... ost3719246
Do tego fajnie skonwertowany. Tylko cenowo to chyba "oczko" drożej wychodzi... Ale z drugiej strony fajny, oryginalny model.
Dla zobrazowania skali szybciutko poszukałem w necie obrazków i jest.
DP osadzony na czterdziestkowej, dużej podstawce.
http://www.warseer.com/forums/showthrea ... ost3719246
Do tego fajnie skonwertowany. Tylko cenowo to chyba "oczko" drożej wychodzi... Ale z drugiej strony fajny, oryginalny model.
To że cenowo drożej to wiem, ale mleko się już wylało (jakiś czas temu:)
Herald mi nie pasuje jednak DP jest OK jeśli chodzi o rozmiar. A nie chce konwertować tego modelu bo a) nie jestem aż tak dobrym modelarzem b) nie chce spaprać
Khorne'owy DP z FW robi za świetnego BT (niestety jeszcze się nie dorobiłem, tylko walczyłem przeciwko:)), jednak miałem obiekcje czy Nurglowy z FW do Fantasy się nada.
Herald mi nie pasuje jednak DP jest OK jeśli chodzi o rozmiar. A nie chce konwertować tego modelu bo a) nie jestem aż tak dobrym modelarzem b) nie chce spaprać
Khorne'owy DP z FW robi za świetnego BT (niestety jeszcze się nie dorobiłem, tylko walczyłem przeciwko:)), jednak miałem obiekcje czy Nurglowy z FW do Fantasy się nada.
Szukałem jeszcze zdjęcia zestawionego GUO z tym DP, ale na pierwszych stronach nie znalazłem, a potem mi się nie chciało.Dargor pisze:jednak miałem obiekcje czy Nurglowy z FW do Fantasy się nada.
Ale jak widać da radę.
Nice. A tego heralda też masz?Dargor pisze:To że cenowo drożej to wiem, ale mleko się już wylało (jakiś czas temu:)
aczekajcie jak wyjdzie kodeks, pogra się i zobaczymy. Ile raz już było, ze coś nie da rady, a coś uber hiper a na stołach się to zweryfikowało. (np. na gwardie z drakenhoffem ponoć miało być szkoda punktów, a zrobił się must have)Khuman pisze:dostaje po tyłku od dwóch codeksów i znowu dostał, żalDargor pisze:chociaż sam Khorne dostał nieco po tyłku w związku z nowym AB.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
true story
po za tym jak bracia zabrali mu mieczyk to żaden nie był wstanie go powstrzymać od odzyskania go, albo najbezczelniejszy orc super hiper jakiś tam ( zapomniałem jak tam zwą tego wodza ), który wpadł do warpa do stwierdził że kosmos to za mało, przejechał się przez wszystkich braci Khorna, a potem wielka kampania odgrywa się w głowie ów orca od początku aż do ścięcia jego głowy przez Khorna, aż po wsze czasy, agin and agin and agin and agin agin and agin and agin and agin agin and agin and agin and agin...
według tego fluffu że jest najstarszy, a każdy Ci powie że starsi mają racjęDargor pisze:Według którego fluffu? Że też wy w Raciborzu wiecie co to jest w ogóle:)Robert.P pisze:Samym Khornem się nie żyje ale według fluffu jest najsilniejszym z bogów to powinien mieć jakieś przywileje
po za tym jak bracia zabrali mu mieczyk to żaden nie był wstanie go powstrzymać od odzyskania go, albo najbezczelniejszy orc super hiper jakiś tam ( zapomniałem jak tam zwą tego wodza ), który wpadł do warpa do stwierdził że kosmos to za mało, przejechał się przez wszystkich braci Khorna, a potem wielka kampania odgrywa się w głowie ów orca od początku aż do ścięcia jego głowy przez Khorna, aż po wsze czasy, agin and agin and agin and agin agin and agin and agin and agin agin and agin and agin and agin...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Każdy z bogów chaosu jest w jakiś sposób naj.
Khorne - najsilniejszy
Nurgle - najtrudniejszy do wygryzienia ze swojej domy
Slaanesh - najszybciej zyskujący moc
Thzeenth - najsprytniejszy .
Khorne - najsilniejszy
Thzeenth - najsprytniejszy .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
W Ab od wochu napisane zostało "Khorne, który jest ucieleśnieniem gniewu, to najpotężniejszyDargor pisze:Według którego fluffu? Że też wy w Raciborzu wiecie co to jest w ogóle:)Robert.P pisze:Samym Khornem się nie żyje ale według fluffu jest najsilniejszym z bogów to powinien mieć jakieś przywileje
ze wszystkich Bogów Chaosu. Znany również
jako Kharnath, Khorghar, Akhar i pod setką innych imion" Przepraszam że nie na temat
Prawda jest taka że którą zależnie którą część Chaotic'a będziesz czytał to ten Bóg będzie najsilniejszy.
[quote]Każdy z bogów chaosu jest w jakiś sposób naj.
Khorne - najsilniejszy
Thzeenth - najsprytniejszy [quote]
To chyba w WFB, ponieważ w 40k jest osoba która Zgwałciła Slannesha, wygrała z Khornem na rękę, umyła Nurgla oraz oszukała Thzeentcha! Pomijając oczywiście że w CREEEDOWANIU przewyższa samego Creed'a To Lord Kaldor Draigo*
*fluff autorstwa Matta Warda:D
[quote]Każdy z bogów chaosu jest w jakiś sposób naj.
Khorne - najsilniejszy
Thzeenth - najsprytniejszy [quote]
To chyba w WFB, ponieważ w 40k jest osoba która Zgwałciła Slannesha, wygrała z Khornem na rękę, umyła Nurgla oraz oszukała Thzeentcha! Pomijając oczywiście że w CREEEDOWANIU przewyższa samego Creed'a To Lord Kaldor Draigo*
*fluff autorstwa Matta Warda:D
Cytując reklamę z fejsa "EPICZNE":
http://www.mgla.pl/images/products/upimg/5479-8114.jpg Niezły shrine slaanesza.....
http://www.mgla.pl/images/products/upimg/5479-8114.jpg Niezły shrine slaanesza.....
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Szkoda tylko że równie epicko drogi i duży
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
mały offtop
Według 4chan Draigo spalił ogródek nurgla (że go jeszcze obrońcy przyrody nie posądzili)... ułożył kostkę rubika jednym ruchem...
żeby jednak nie offtopować na maksa.
POtrzebuję dużej ilości wrzaskulców lub pomysłu jak je tanio zrobić. Pomysły?
O zaraz zarazDargor pisze: To chyba w WFB, ponieważ w 40k jest osoba która Zgwałciła Slannesha, wygrała z Khornem na rękę, umyła Nurgla oraz oszukała Thzeentcha! Pomijając oczywiście że w CREEEDOWANIU przewyższa samego Creed'a To Lord Kaldor Draigo*
Według 4chan Draigo spalił ogródek nurgla (że go jeszcze obrońcy przyrody nie posądzili)... ułożył kostkę rubika jednym ruchem...
żeby jednak nie offtopować na maksa.
POtrzebuję dużej ilości wrzaskulców lub pomysłu jak je tanio zrobić. Pomysły?
http://allegro.pl/blood-maw-bane-beasts ... 12343.html
Cena troszkę powala ale fajny model jako alternatywa soul grindera
Cena troszkę powala ale fajny model jako alternatywa soul grindera