Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Re: Piłka nożna

Post autor: Siweusz »

smiejagreg pisze:Z hejtowaniem, Dymitr, nie ma to nic wspólnego. MU ma od czasów Ronaldo znakomitych diverów i sędziowie już dawno powinni się ich nauczyć... Ile takich karnych już było po "faulach" na Valencii chociażby, to aż się nie chce wyliczać. Po prostu źle ogląda się mecze z udziałem MU, kiedy sędziowie pomagają jak mogą w co trzecim meczu... Idę oglądać Kanonierów. Mogą przegrywać mecze, ale ich przynajmniej oglądam z przyjemnością...
Grzesiu, właśnie wysłałem maila z pytaniem do S.Stępniewskiego w sprawie tego zdarzenia. Będzie dziś gościem Ligi+Extra. Zobaczymy co powie. Ja tam zgadzam się z Dymitrem.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

O którym zdarzeniu piszesz, Siweusz - o kartce dla Shelveya, karnym (chyba o tym), czy braku czerwieni za jeszcze brutalniejszy faul RvP?
Co do karnego, to dla mnie nic tam absolutnie nie było. Valencia poczuł dotknięcie, rozrzucił nogi i się przewrócił. Jego prawo. Ale od normalnego sędziego dostałby co najwyżej żółtko. Ale chyba ktoś z rodziny pana sędziego ostro obstawił zwycięstwo MU :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:O którym zdarzeniu piszesz, Siweusz
O czerwonej kartce.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Porównaj sobie oba faule - Shelveya i RvP. Który wg ciebie był bardziej niebezpieczny?

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:Porównaj sobie oba faule - Shelveya i RvP. Który wg ciebie był bardziej niebezpieczny?
Mnie subiektywne zdanie oglądaczy telewizorowych interesuje "średnio". Opinia fachowca, bardziej. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mnie po prostu wpienia ilość pomyłek sędziowskich , popełnianych na korzyść MU. Nie ma w lidze angielskiej drugiego zespołu tak faworyzowanego przez sędziów. A jeśli oczekujesz bezstronności Przesmyckiego (choć szanuję faceta) - to pamiętaj jedno - to też jest sędzia. To jakbyś pytał lekarza, czy jego kolega po fachu zrobił błąd. Przytaknie tylko w ostateczności. Ale też jestem ciekaw, co powie...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

A mnie Grzesiek bawią osoby, które nie mają pojęcia o przepisach piłkarskich itendencjach w sędziowaniu a wypowiadają się jakby mówili o faktach. Słabe to. I śmieszne. Za stary jestem aby się o to wykłócać. Ale Tobie, też starcowi :mrgreen: trochę się dziwię.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Piszę, co dla mnie jest oczywiste i tyle. Zapodaj opinię Przesmyckiego, jak ją uzyskasz, bo ja pewnie gdzieś ją przegapię...
Zdaję sobie sprawę, że jest spore grono kibiców MU, ale postarajcie się i wy spojrzeć prawdzie w oczy. A pisanie o hejtowaniu i moim nieuctwie jest imho trochę na wyrost. Myślę, że to właśnie u Was trochę obiektywizmu by się zdało.
I nie piszę, że Shelvey dostał kartkę z kapelusza - faul był ostry. Czy na czerwień - tu mam wątpliwości. Ale skoro tak, to RvP tym bardziej winien wylecieć z boiska, a dostał żółtko. Bardziej by mnie interesowała opinia Przesmyckiego o karnym :mrgreen: ... Mecz wydrukował sędzia, nie po raz pierwszy zresztą...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Piszę, co dla mnie jest oczywiste i tyle.
Mecz wydrukował sędzia, nie po raz pierwszy zresztą
Właśnie o tym piszę. :roll:
Więcej dystansu Grzesiu. Nie jestesmy fachowcami w sędziowaniu. :mrgreen:
Bardziej by mnie interesowała opinia Przesmyckiego
Stępniewskiego Grzesiu. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

I znów nasi wygrali przegrany mecz. Brawo Manchester =D>
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślę - Stępniewski, piszę - Przesmycki :oops: :oops: :oops: . Co nie zmienia mego poglądu na sprawę [-X . Co do tendencji w sędziowaniu - to imho jest doskonałe określenie. Niektórzy sędziowię mają tendencje, co by tak sędziować, inni nie :mrgreen: . A faktyczne tendencje w sędziowaniu mają jedną słabość - wykonawców... Co z tego, że takie zalecenia otrzymują, jak na boisku wygląda to bardzo różnie. Najlepszym przykładem takiej tendencji jest atak łokciem na twarz. Wielu sędziów da czerwień, wielu żółtko, zaś wielu nic. I co z tego, że tendencja jest, aby tępić to zjawisko. Brak jest jednolitego stosowania :(
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, o 19:30 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze: Co nie zmienia mego poglądu na sprawę [-X .
Ależ Grzesiu. Ja nie zamierzam wpływać na Twoją opinię, szanują ją, ale równoczesnie uważam, że powinnieneś trochę zluzować z rzucaniem kamieniami w sędziego, tym bardziej, że przepisów nie znasz. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz - z całym szacunkiem - właśnie się dowiaduję, że przepisy znają tylko fani MU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:Siweusz - z całym szacunkiem - właśnie się dowiaduję, że przepisy znają tylko fani MU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I tu jest Twoja niedojrzałość, gdzie napisałem, że ja mam rację? :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Żeby komuś zarzucać nieznajomość przepisów - samemu trzeba je znać - to logiczne...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:Żeby komuś zarzucać nieznajomość przepisów - samemu trzeba je znać - to logiczne...
Nie.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To skąd wiesz, że ich nie znam :?: :wink:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:To skąd wiesz, że ich nie znam :?: :wink:
Po tym co piszesz? :P

PS. Ale czat Grzesiu. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No, pełny odjazd :P
Piszę, jak to widzę. Myślę, że nie ja jeden mam podobne odczucia co do tego meczu. Zresztą komentatorzy Canalu w meczu Arsenalu - po przejrzeniu powtórek z karnego dla MU - również orzekli... że go nie było. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej czekać na wprowadzenie challengów w piłce. Może się kiedyś doczekam... Ale to już będzie inny MU wtedy :wink: ...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze: Piszę, jak to widzę. ...
Po raz setny? Po co? :P

PS.Stepniewski nieraz temperował komentatorów. To żaden wyznacznik. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

ODPOWIEDZ