Grzesiu, właśnie wysłałem maila z pytaniem do S.Stępniewskiego w sprawie tego zdarzenia. Będzie dziś gościem Ligi+Extra. Zobaczymy co powie. Ja tam zgadzam się z Dymitrem.smiejagreg pisze:Z hejtowaniem, Dymitr, nie ma to nic wspólnego. MU ma od czasów Ronaldo znakomitych diverów i sędziowie już dawno powinni się ich nauczyć... Ile takich karnych już było po "faulach" na Valencii chociażby, to aż się nie chce wyliczać. Po prostu źle ogląda się mecze z udziałem MU, kiedy sędziowie pomagają jak mogą w co trzecim meczu... Idę oglądać Kanonierów. Mogą przegrywać mecze, ale ich przynajmniej oglądam z przyjemnością...
Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
O którym zdarzeniu piszesz, Siweusz - o kartce dla Shelveya, karnym (chyba o tym), czy braku czerwieni za jeszcze brutalniejszy faul RvP?
Co do karnego, to dla mnie nic tam absolutnie nie było. Valencia poczuł dotknięcie, rozrzucił nogi i się przewrócił. Jego prawo. Ale od normalnego sędziego dostałby co najwyżej żółtko. Ale chyba ktoś z rodziny pana sędziego ostro obstawił zwycięstwo MU
Co do karnego, to dla mnie nic tam absolutnie nie było. Valencia poczuł dotknięcie, rozrzucił nogi i się przewrócił. Jego prawo. Ale od normalnego sędziego dostałby co najwyżej żółtko. Ale chyba ktoś z rodziny pana sędziego ostro obstawił zwycięstwo MU

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Porównaj sobie oba faule - Shelveya i RvP. Który wg ciebie był bardziej niebezpieczny?
Mnie subiektywne zdanie oglądaczy telewizorowych interesuje "średnio". Opinia fachowca, bardziej.smiejagreg pisze:Porównaj sobie oba faule - Shelveya i RvP. Który wg ciebie był bardziej niebezpieczny?

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mnie po prostu wpienia ilość pomyłek sędziowskich , popełnianych na korzyść MU. Nie ma w lidze angielskiej drugiego zespołu tak faworyzowanego przez sędziów. A jeśli oczekujesz bezstronności Przesmyckiego (choć szanuję faceta) - to pamiętaj jedno - to też jest sędzia. To jakbyś pytał lekarza, czy jego kolega po fachu zrobił błąd. Przytaknie tylko w ostateczności. Ale też jestem ciekaw, co powie...
A mnie Grzesiek bawią osoby, które nie mają pojęcia o przepisach piłkarskich itendencjach w sędziowaniu a wypowiadają się jakby mówili o faktach. Słabe to. I śmieszne. Za stary jestem aby się o to wykłócać. Ale Tobie, też starcowi
trochę się dziwię.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Piszę, co dla mnie jest oczywiste i tyle. Zapodaj opinię Przesmyckiego, jak ją uzyskasz, bo ja pewnie gdzieś ją przegapię...
Zdaję sobie sprawę, że jest spore grono kibiców MU, ale postarajcie się i wy spojrzeć prawdzie w oczy. A pisanie o hejtowaniu i moim nieuctwie jest imho trochę na wyrost. Myślę, że to właśnie u Was trochę obiektywizmu by się zdało.
I nie piszę, że Shelvey dostał kartkę z kapelusza - faul był ostry. Czy na czerwień - tu mam wątpliwości. Ale skoro tak, to RvP tym bardziej winien wylecieć z boiska, a dostał żółtko. Bardziej by mnie interesowała opinia Przesmyckiego o karnym
... Mecz wydrukował sędzia, nie po raz pierwszy zresztą...
Zdaję sobie sprawę, że jest spore grono kibiców MU, ale postarajcie się i wy spojrzeć prawdzie w oczy. A pisanie o hejtowaniu i moim nieuctwie jest imho trochę na wyrost. Myślę, że to właśnie u Was trochę obiektywizmu by się zdało.
I nie piszę, że Shelvey dostał kartkę z kapelusza - faul był ostry. Czy na czerwień - tu mam wątpliwości. Ale skoro tak, to RvP tym bardziej winien wylecieć z boiska, a dostał żółtko. Bardziej by mnie interesowała opinia Przesmyckiego o karnym

Piszę, co dla mnie jest oczywiste i tyle.
Właśnie o tym piszę.Mecz wydrukował sędzia, nie po raz pierwszy zresztą

Więcej dystansu Grzesiu. Nie jestesmy fachowcami w sędziowaniu.

Stępniewskiego Grzesiu.Bardziej by mnie interesowała opinia Przesmyckiego

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę - Stępniewski, piszę - Przesmycki
. Co nie zmienia mego poglądu na sprawę
. Co do tendencji w sędziowaniu - to imho jest doskonałe określenie. Niektórzy sędziowię mają tendencje, co by tak sędziować, inni nie
. A faktyczne tendencje w sędziowaniu mają jedną słabość - wykonawców... Co z tego, że takie zalecenia otrzymują, jak na boisku wygląda to bardzo różnie. Najlepszym przykładem takiej tendencji jest atak łokciem na twarz. Wielu sędziów da czerwień, wielu żółtko, zaś wielu nic. I co z tego, że tendencja jest, aby tępić to zjawisko. Brak jest jednolitego stosowania 

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, o 19:30 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Ależ Grzesiu. Ja nie zamierzam wpływać na Twoją opinię, szanują ją, ale równoczesnie uważam, że powinnieneś trochę zluzować z rzucaniem kamieniami w sędziego, tym bardziej, że przepisów nie znasz.smiejagreg pisze: Co nie zmienia mego poglądu na sprawę.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Siweusz - z całym szacunkiem - właśnie się dowiaduję, że przepisy znają tylko fani MU

I tu jest Twoja niedojrzałość, gdzie napisałem, że ja mam rację?smiejagreg pisze:Siweusz - z całym szacunkiem - właśnie się dowiaduję, że przepisy znają tylko fani MU![]()
![]()

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Żeby komuś zarzucać nieznajomość przepisów - samemu trzeba je znać - to logiczne...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To skąd wiesz, że ich nie znam

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No, pełny odjazd
Piszę, jak to widzę. Myślę, że nie ja jeden mam podobne odczucia co do tego meczu. Zresztą komentatorzy Canalu w meczu Arsenalu - po przejrzeniu powtórek z karnego dla MU - również orzekli... że go nie było. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej czekać na wprowadzenie challengów w piłce. Może się kiedyś doczekam... Ale to już będzie inny MU wtedy
...

Piszę, jak to widzę. Myślę, że nie ja jeden mam podobne odczucia co do tego meczu. Zresztą komentatorzy Canalu w meczu Arsenalu - po przejrzeniu powtórek z karnego dla MU - również orzekli... że go nie było. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej czekać na wprowadzenie challengów w piłce. Może się kiedyś doczekam... Ale to już będzie inny MU wtedy

Po raz setny? Po co?smiejagreg pisze: Piszę, jak to widzę. ...

PS.Stepniewski nieraz temperował komentatorów. To żaden wyznacznik.