Koncert życzeń

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Re: Koncert życzeń

Post autor: Equos »

a ja bym chciał ugrywalnionych LSG albo włóczników. Elfy z mieczami? spoko, tylko tarcz jakoś pry nich nie widzę a elfy z samymi mieczami już mamy, choć w specjalach. Ale nowe sculpty by się przydały bo starterowe i metalowe są zbyt statyczne jak dla mnie :( poza tym
*Ellyrianie mogliby się w końcu do czegoś przydać
*Nowy model smoka, bo obecny to porażka
*Mocniejsi Książęta na piechotę, fajnie byłoby samą armię na linii włóczni zrobić i taki Książe po środku :)
*Balisty!!!!!!!

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Jakoś core ugrywalnić żeby można było armie na samych spearach u łukach złożyć...
Obrazek

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

czy jest możliwe, żeby jakieś jednostki zostały w ogóle wycofane ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Możliwe, tak się przecież w HE stało z kilkoma modelami od 1 edycji.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

np. maidenki zostały wycofane po 5 edycji, ale to był specyficzny oddział - tak jakby przyklejony do spec-bohatera. Tak to od długiego czasu mamy same dodatki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

wow. To się nadaje tylko tutaj.
http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/po ... 18018.page
Fantasy w fantasy.
Taka młotkowa forma incepcji ;-)
Obrazek

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

no fajne :-) kupę pracy koleś włożył, a to się i tak nikomu nie przyda. GW zrobi i tak to co będzie chciało - jak zwykle.

...ale jak mówimy o życzeniach, to ja chciałbym widzieć lekką kawalerię w Core'ach, albo coś innego co dało by alternatywę od zapychania ich łucznikami i SE.

---[edit]---

nie zauważyłem - on wrzucił do Core'ów Silver Helms. Dyskusyjne, ale mogło by być ciekawe - chociaż ja wolał bym Reaversów. No i kompletnie nie podobają mi się DP w Rare'ach. Natomiast przycięcie WL i podniesienie SM jest super. Fluffowo i klimatycznie WL to porażka. Mierzi mnie wystawianie Elfów z toporami.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Haha :lol2:
+1
Elfy z toporami to tak jak krasnoludy z mieczami (już czekam na nowy book do krasnali gdzie pojawia się krasnoludcy SM #-o )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ja się nie obrażę jak WL przestaną być grywalni, bo na półeczce będą się świetnie prezentować, a SM uwielbiam :D

Najbardziej bym chciał, aby dali Tiranoc Chariot do Core'ów, bo bardzo bym chciał mieć armię na rydwanach i nie chcę po to tylko składać Beastmenów czy Tomb Kingów. Jak patrzę na fluff i poprzednie AB to Silver Helmsy powinny być w Core'ach także. No i pozostaje jeszcze kwestia bliźniaczego AB do DE. Tam są Fasty w Core'ach, więc czemu i u nas nie, no i tam Master może dosiadać Mantykory, więc czemu nasz Noble nie miał by tego robić z Gryfem :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

nie wiem czy doczytaliscie, jezeli general ma lion cloak to WL ida do corów. IMHO masakra, najbardziej przegiety core w grze.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

No i świetnie, po znerfieniu ASF-a, dobrze chociaż, że dopakują SM-ów, będą siać w cc jeszcze większą rozwałkę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Eltharion pisze:Elfy z toporami to tak jak krasnoludy z mieczami (już czekam na nowy book do krasnali gdzie pojawia się krasnoludcy SM )
faj3r pisze: Fluffowo i klimatycznie WL to porażka. Mierzi mnie wystawianie Elfów z toporami.
W realiach świata WFB elf z toporem i krasnolud z mieczem mieszczą się jak najbardziej. W D&D elfy mają po 1,40 wzrostu, w Earthdawnie wystają z nich kolce, u Pratchetta to krwiożerczy dandysi a w Starym Świecie polują na białe lwy z toporami w ręku. To nie jest brak klimatu tylko wam ten klimat nie odpowiada. A nie wystawiajcie sobie, nikomu nic do tego. Pewnie jest na świecie jakiś zagorzały Tolkienowiec co nie wystawia elfów na smokach.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Mega fajne jest to ze koles wyjasnil dlaczego co zmienia, niezly game designer.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Muthare pisze:Mega fajne jest to ze koles wyjasnil dlaczego co zmienia, niezly game designer.
gorzej że nie wszystkie pomysły są sensowne :)
Obrazek

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Jakieś nowe wieści? Bo coś ucichło strasznie ostatnio. Mam nadzieję, że ulepszą w końcu nasze cory. Choć nie wiem czy tak 100% znerfią nam WL. No chyba że zostawią ich jacy są, ale wprowadzą potworka w stylu demisiów :| . W każdym bądź razie mam nadzieję że nie popsują nam całkowicie klimatu. Ale sądzę że tak właśnie będzie :?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Oczywiście będą HE na CO, chociaż avatar of khaine byłby znacznie ciekawszy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Klafuti pisze:Oczywiście będą HE na CO
to się zdziwisz
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Radzia
Pseudoklimaciarz

Post autor: Radzia »

Moja propozycja zmian:

Cała armia traci rerola przy ASF

Archer -10 pkt
Avernon Longbow - Rng 36

Spearmen - 10 pkt
Heavy Armor, Shield, spear

Lohern Sea Guard - 10 pkt
Light armor, shield, bow,

Phoenix guard 15 pkt
6WW, Fear, Stubborn, Ward Save 5+

White Lions 15 pkt
Monster Hunter, + 1 to Strenght vs Monsters, Monstrous Cavalery, Monstrous Infrantry, tracą stubborn, Woodsman -dostają rerola to hit jak walczą w lesie,

Swordmaster of Hoeth - 15 pkt
Master of Battle - szereg z supporting attack ma 2 ataki

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

god damn it, jeden z lepszych koncertow jak narazie jakie widzialem, w miare mi sie podoba.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ja bym tym włócznikom jeszcze cenę podniósł tak do 12 pkt za model. Tak, żeby mieć całkowitą pewność, że nikt tym nie będzie grał. :)
Proponuje porównać tego włócznika z tym od DE.
Obrazek

ODPOWIEDZ