"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania

Post autor: PiotrB »

kurdę i ja się przyłącze... nie rezygnujecie z tego ! Na każdy numer czekałem z wypiekami na twarzy. Ja wiem ,że jak się coś robi "za darmo" to nie ma motywacji - ale na pewno wiele osób was wesprze! Ja jestem gotów płacić za każdy numer tyle co za WD...sądzę ,że i znajdą się inni.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Ja też z wielką przyjemnością przeczytałem każdy z numerów i uważam, że jest to genialna sprawa dla każdego nowego oraz średnio zaawansowanego gracza. Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć. Dodatkowo pewnie sporo sklepów chciałoby mieć reklamę w waszym ezinie... Sami mówiliście, że chętnych do pobrania pliku mieliście chore ilości :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Na pewno ludzie nie pobierają młotkowego bo jest darmowy i niema co robić w internecie,pobierają go bo jest świetnie napisany,artykuły są ciekawe.Jeżeli trzeba będzie płacić za niego 1-6zł to ja na pewno będę za niego płacił :mrgreen:
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Wydawanie gazety jest zawieszone.
W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.
Być może kiedyś to się zmieni, ale na teraz nie mam w tej kwestii żadnych konkretów.

Przykro mi i dziękuję za miłe słowa.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

:shock: :cry: tyle....
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Ushi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ushi »

JaceK pisze: (...)W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.(...)
Może znalazłyby się na forum osoby, które mogłyby dołączyć do grona redakcyjnego?
Pozdrawiam
Ushi

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Ushi pisze:
JaceK pisze: (...)W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.(...)
Może znalazłyby się na forum osoby, które mogłyby dołączyć do grona redakcyjnego?
Zwłaszcza, że teraz jest temat ETC na tapecie i naszego mistrzostwa po raz drugi. Fajnie by bylo poczytać jakieś wywiady czy coś w tym stylu. Relacje chociażby.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Moi Drodzy,

chcecie to zróbcie. A Młotkowego zostawcie.
Dzięki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

cahir pisze:
Ushi pisze:
Zwłaszcza, że teraz jest temat ETC na tapecie i naszego mistrzostwa po raz drugi. Fajnie by bylo poczytać jakieś wywiady czy coś w tym stylu. Relacje chociażby.
Pozwolę sobie pomóc - thegamblers.pl
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Umarł król, niech żyje król :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Miejmy nadzieję, że będzie zdecydowanie inaczej, niż w czasach monarchii, kiedy to najczęściej kolejny władca był zdecydowanie gorszy od poprzedniego ;)

Rozumiem Was (się znaczy ludzi od Młotkowego), bo wiem, jak ciężko na dłuższą metę zajmować się jakąś gazetą non profit. Tym bardziej, kiedy zapał wszystkich współpracowników z każdym numerem maleje. To nie zarzut - to naturalna kolej rzeczy. Ale tym nie mniej bardzo mi szkoda, bo chętnie Młotkowego czytałem i miałem nadzieję, że jednak przetrwa...

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Szkoda młotkowego...
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Szkoda, ale rozumiem chłopaków. Zbyt dużo z tym roboty, żeby ciągnąć taki projekt non profit na dłuższą metę.

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Proszę bardzo.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, o 17:28 przez Kroon, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Fajnie.
Ale załóż proszę własny temat, ok?
Dzięki.
Obrazek

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Morsfinek pisze:Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć.
Jak na mój gust niemożliwe. Pisemko takie kosztowałoby nie mniej niż 20zł przy mocno optymistycznych założeniach*.

* Nakład 500 szt, format B5, wysokiej jakości papier (90g/m, okładka 135g/m), druk w pełnym kolorze 4+4, 60 stron, dystrybucja poprzez sklepy i centra hobbystyczne, wpływy z reklamy 1000zł brutto, sprzedaż 90%. Honoraria dla autorów: 3000zł brutto, gówniany zysk wydawcy.

Morsfinek
Wodzirej

MKG pisze:
Morsfinek pisze:Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć.
Jak na mój gust niemożliwe. Pisemko takie kosztowałoby nie mniej niż 20zł przy mocno optymistycznych założeniach*.

* Nakład 500 szt, format B5, wysokiej jakości papier (90g/m, okładka 135g/m), druk w pełnym kolorze 4+4, 60 stron, dystrybucja poprzez sklepy i centra hobbystyczne, wpływy z reklamy 1000zł brutto, sprzedaż 90%. Honoraria dla autorów: 3000zł brutto, gówniany zysk wydawcy.

Mowa tu o e-zinie a nie papierowej wersji :)
Obrazek

MKG
Mudżahedin

Obniży to koszt do około 13-15 złotych, czyli bez rewelacji (odpada koszt wydruku, dochodzi wyższy VAT). Optymistycznie zakładając 500 pobrań.

Obawiam się, że żaden rozsadny wydawca by się tego nie podjął, bowiem idę o zakład, że po 10 pobraniach numer byłby na rapidsharze (i innych sharach) i Chomiku.

Morsfinek
Wodzirej

MKG nie chodzi o to aby zrobić z tego biznes, tylko aby ktoś miał jakieś wymierne wynagrodzenie za wkład wsadzony w napisanie artykułów. Zobacz sobie jak sam napisałes 5zł i 500 pobrań daje 2.5k a teraz nawet obniżmy to do 2.5zł daje nam to 1250 np dla dwóch osób robiących coś dla funu to też jest coś co może motywować.
Obrazek

MKG
Mudżahedin

Taaaaaa....

Odpłatne wydawanie e-zinu podchodzi to pod działalność gospodaczą, czy ci się podoba czy nie i nie ważne czy zarobi się na tym czy nie. Jeśli zajdziesz kogoś, kto dla ok. 4000 złotych rocznie (i tak uważam, że 500 sztuk odpłatnie w Polsce nie poszłoby) tak pięknie się podłoży skarbówce, to proszę bardzo... Poza tym przy wydawaniu "na krzywy ryj" nikt ci reklamy nie zleci.

ODPOWIEDZ