Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Szybkie pytania

Post autor: Rasti »

Proponuję kupić po prostu blaszki wycięte na rozmiar. W dziale usługi masz oferty, gdzie kupisz sobie takie za parę złotych.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

potrzebuję tutka z malowaniem drewna

z góry dzięki!
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Wie ktoś gdzie dostać magnesy 4(średnica)x2(wysokość) i 5x2? szukałem po googlach i albo wyprzedane albo sprzedają duże ilości.
Dzięki wielkie

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

magnesy.eu

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Ma ktoś może jakiś dobry sposób na srebrny(po za dry brusehm) chodzi mi głównie o zbroje łuskawe

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Czarny wash :P

Aseoks
Chuck Norris

robiłem to: chinmall czy jak to się pisze + nuln oil i tak słabo to wychodzi, nierówno się rozlewa i wygląda jak by ta zbroja była taka jakby pobrudzona może za jasny metalik?

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

nuln oil jest moim zdaniem o klasę lepszy od badab blacka. Ponadto wbrew temu co niektórzy mówią rozwodnione wodą washe fajnie działają

zrobiłbym:
-boltgun metal/leadbelcher -> nuln oil z woda -> rozjaśnienia chainmailem
Obrazek

Aseoks
Chuck Norris

dzięki, zakupię wtedy ten metaliki i wypróbuję tak jak mówisz :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Moim zdaniem ze srebrnych metalików spokojnie wystarczą tylko dwa: boltgun metal i mithril silver. Pośrednie kolory można spokojnie stworzyć mieszają oba ze sobą. Z uwagi na ich bardzo dobre krycie - jeśli się naprawdę dużo nie maluje, wystarczą dwie farbki. Jak ich jest za dużo, to lubią zasychać w pojemniku i szkoda kaski. Imho lepiej wyczyścić dwa opakowania, niż mają zasychać...

Aseoks
Chuck Norris

Rozumiem sugerujesz warstwowe rozjaśnianie coś jak na płaszczach?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie do końca. To zupełnie inna sprawa jest, niż płaszcze. Tutaj nie ma fałd, są rozbłyski na blachach, miejsca jaśniejsze i ciemniejsze. Generalnie jak pisze Jasiu - boltgun, wash , rozjaśnienia. I tutaj przy rozjaśnieniach - oprócz błysków są jeszcze krawędzie(fragmenty), nity, itp. - istotny jest zakres tych rozjaśnień. W zależności od ostrości rozjaśnień mozna stosować od czystego boltguna (rozjaśnienia ledwo widoczne) do mithrilla czystego - (rozjaśnienia BARDZO ostre i widoczne). Dobór odcienia zależy od gustu i potrzeb. Na rozjaśnianiu niekoniecznie musisz zakończyć sprawę. Można ponownie zwashować całość, wcale niekoniecznie czarnym washem, w zasadzie można używać dowolnych - uzyskuje się różne efekty. Po zwashowaniu ponownie porozjaśniać, itp, itd...
Osobiście oprócz czarnego washa bardzo lubię gryphon sepię. Tutaj można robić odwrotnie - najpierw całość mithrilem, a potem mocno gryphon - otrzymuje się złotawy metal, fajna podstawę do późniejszego rozjaśniania... W ogóle polecam eksperymentowanie ze srebrnymi metalikami i washami wszelkiej maści - efekty mogą być niezwykłe i bardzo różne. Z czasem każdy sobie wypracowuje własny sposób malowania metalików, który najbardziej mu odpowiada. Grunt, to nie ograniczać się tylko do jednego schematu :wink: ...

Aseoks
Chuck Norris

Dzięki wielkie :) zakupie boltgun i rozjaśnie chainmallem bo takowego mam :) poszukam wtedy w google jeszcze może jak wyglądają te błyski konkretnie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Porządne rozjaśnianie metalików wcale nie jest prostą sprawą - trochę trzeba poćwiczyć, popróbować, bardzo łatwo coś zepsuć niezbyt przemyślanym naniesieniem zbyt wielkiej ilości farby na model. Z własnego doświadczenia - ostrożnie z ilością farby przy rozjaśnianiu! Lepiej jest poprawić trochę drugi raz, niż nawalić za dużo farby...

Aseoks
Chuck Norris

Dzięki :) na pewno skorzystam z rad :) aha jeszcze jedno czy po tym washu to malujesz dokładnie każdą "łuskę" czy jak?

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

tak. albo każdą łuską albo suchym pędzlem można próbować.

Do wywodu Grega dodałbym że na kupnych washach sie nie kończy -> nieraz sam robiłem rdzawe/brunatne płukanki z wody, farby i glaze medium :idea:
Obrazek

Aseoks
Chuck Norris

nie no mnie generalnie takie czyste srebro interesuje :) ale dzięki ;p

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Hej, czy może mi ktoś powiedzieć z jakiego zestawu są te skrzydła? ew. wie ktoś gdzie kupić skrzydła dla większego stwora(dokładnie jak dla tego z obrazka)?

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

To są skrzydła ze staroedycyjnych smoków, tych w kształcie S. Mantykora DE też chyb takie posiadała. Kiedyś były chyba nawet w MO.

ODPOWIEDZ