1 Warlord @ 225 Pts
War-Litter [35]
Ogre Blade [40]
Enchanted Shield [10]
Talisman of Preservation [45]
Potion of Foolhardiness [5]
1 Chieftain @ 100 Pts
Heavy Armour; Battle Standard Bearer
Obsidian Amulet [30]
1 Warlock Engineer @ 150 Pts
Magic level 2 [85]
Dispel Scroll [25]
Ruby Ring of Ruin [25]
30 Clanrats (shield) @ 155
FCG [20]
36 Skavenslaves @ 78 Pts
Slave Musician
Champion
35 Skavenslaves @ 78 Pts
Slave Musician
Champion
30 Skavenslaves @ 66 Pts
Slave Musician
Champion
Domwheel @ 150 Pts
Models in Army: 135
Total Army Cost: 1000
Zastanawiam się jeszcze nad zmniejszeniem slavów i dodaniem gutter runnnerów.
PS:Nie zamienię Doomwheela na Abomkę
Szczurki 1000 pytań...
Szczurki 1000 pytań...
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Daj dwie 40 slavów.Wywal Domwheel i wciśnij Latare ;D Wywal 30 slavów i włóż 40 clanratów powinno tobie starczyć punktów jak domwheela wywalisz ;D
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Uważam że doomwheel jest lepszy od latarki na te punkty bo nie wybuchnie(lepiej też radzi sobie z ogrami itp.) Inaczej wstawiłbym i doomwheela i latarkę. Rzeczywiście 40 clanratów to dobry pomysł - dzieki.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Zależy z czym grasz ;D Jak ogry to latarka też się sprawdza.Ja na kółku grałem 2 razy i się za dobrze nie sprawdzał.
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
tak ale bez abomki jest to jedyna alternatywa na hydre która może wygra jakiś kombat.
1.A co sądzisz o Warlordzie, dobrze złożony-chciałem mieć go skrajnie zachowawczo tak aby ani razu nie zginął i jakos dawał radę w kombacie.
2. Zostawić BSB czy wstawić kolejnego ingeniera?
1.A co sądzisz o Warlordzie, dobrze złożony-chciałem mieć go skrajnie zachowawczo tak aby ani razu nie zginął i jakos dawał radę w kombacie.
2. Zostawić BSB czy wstawić kolejnego ingeniera?
Jak koniecznie chcesz lorda to może lepszy grey seer?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Nie masz czym walczyć IMHO.
Wywaliłbym warlorda i jeden poziom z elektryka i coś jeszcze i wrzucił coś konkretnego do CC np. Plague monki.
No i Giant raty byłyby nie od rzeczy. 3 piątki kosztują śmieszne punkty, a mogą być pomocne.
Wywaliłbym warlorda i jeden poziom z elektryka i coś jeszcze i wrzucił coś konkretnego do CC np. Plague monki.
No i Giant raty byłyby nie od rzeczy. 3 piątki kosztują śmieszne punkty, a mogą być pomocne.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Tak jak przedmówca nie masz kompletnie dmgu. Ja na 1k brałem jednak seera bo lvl4 robi swoje na te punkty. jeden kloc 40 clan ratów i dwa po 40 slavów do tego latarka i monki za resztę. Ewentualnei zamiast seera jakiegoś inzyniera lvl 2, bsb i inzyniera z rakieta. Warlord hmmm drogi i nic nie zdziała.
A to ja sobie pozwolę w ten sam wątek wrzucić swoją propozycję. Sprawdzona w boju, niejedną armię już przejechała. Co wy na to?
LORDS
1 Grey Seer @ 240 Pts
General; Magic Level 4;
HEROES
1 Warlock Engineer @ 45 Pts
Doomrocket [30]
CORE
20 Storvermin @ 190 Pts
FCG [25]
War Banner [25]
26 Slaves @ 52 Pts
26 Clanrats @ 124 Pts