jako, że poprzednie zdjęcia Gotreka wskazywały, że figurkę malował 5 latek na ZPT... wrzucam fotki jakie być powinny (jeszcze mam problem z kolorami trochę, ale tutaj już niewielka różnica względem oryginału)
opinie mile widziane:

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
dzięki wszystkim za rady!Grabz pisze:Przy cieniowaniu skóry widać rozjaśnienia nakładane na wcześniejszą warstwę, przy tatuażach gdzieniegdzie pozostał ciemniejszy fragmencik, czyli było. Teraz gdzie tkwi błąd, nakładasz warstwę na warstwę nie pozostawiając przebić poprzedniego odcienia. Cała figura zmienia się na jaśniejszą a miejsca które powinny pozostać ciemne chyba z rozpędu zakrywasz. Generalnie bardzo przyzwoity punkowiec i udany dziargunek. Byłoby na tyle.
Miałem nie poruszać tego tematu z szacunku dla pracowitości co niektórych jeśli chodzi o podstawki i z racji tego, że każdy ma swój gust no ale wywołałeś mnie...smiejagreg pisze:Są ... puste. O ile wskutek wymiarów małych podstawek to aż tak nie razi, to w przypadku żyrka wygląda kiepsko. Krajobraz księżycowy jakoś mi do dwarfów nie pasuje, bardziej do 40K...
To po co w ogóle robisz podstawki - bez niczego wyglądałyby jeszcze bardziej spójnie : pure plastic basesRemo pisze:
Po drugie: przekonanie, że model jest niefajny jeśli na jego podstawce nie ma: kamienia z korka, lawy, paproci, grzybka, czaszki i złamanej tarczy jest jakimś dziecinnym stereotypem powtarzanym przez niektórych graczy.
Po trzecie: to głupie, że gdziekolwiek mój model (np. żyrek) nie poleci tam zawsze pod nim jest "kamieńzkorkalawapaproćgrzybekczaszkaizłamanatarcza" uf...
Po czwarte: o ile ładnie wygląda heros stojący na kamieniu w jakieś tam pozie to cały oddział 20 chłopa stojący każdy na innym kamyku wygląda poprostu śmiesznie. "Snorri, każ chłopakom się zatrzymać ale w takim miejscu żeby każdy mógł sobie wybrać swój własny kamień z korka, i tak stójcie!"
Ta argumenty bardziej mnie przekonują.Łukasz_ pisze:Samo malowanie mi się bardzo podoba (czysto, schludnie, ładnie, na stół po prostu doskonale), ale w MOICH oczach, przez podstawki Twoje modele dużo tracą. Może gdyby nie były takie ciemne, tylko np. szare, czy brązowe to bardziej by mi całość przypadła do gustu. Teraz mam wrażenie, że z perspektywy gracza przy stole, te krasie to jedna, wielka, ciemna masa z kilkoma jaśniejszymi fragmentami.