Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Morsereg »

@fajer
to w sumie potwierdza tylko moje zdanie. jesli chodzi o GW i przecieki/plotki to za pewniaka mozna brac tylko pierwszy AB oraz pierwszy codex. cala reszta ulega zmianie.

@smh
nie podoba mi sie :( imho jeden z najbrzydszych white dwarfow.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Coraz większe idiotyzmy, WD 2014 będzie grał na Playstation, do której dołączą 2 kółka zębate :mrgreen: :(

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

mi za bardzo przypomina tegoroczną edycję :(

ale pomyśleli... rzeźba jest tak zrobiona, że nie będzie elementów, które mogłyby być źle odlane z faincastu...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Smh pisze:mi za bardzo przypomina tegoroczną edycję :(

ale pomyśleli... rzeźba jest tak zrobiona, że nie będzie elementów, które mogłyby być źle odlane z faincastu...
I to ma być kryterium - tak rzeźbić figsy, żeby failcast wydolił :( :( :( :( :( :evil:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:
Smh pisze:mi za bardzo przypomina tegoroczną edycję :(

I to ma być kryterium - tak rzeźbić figsy, żeby failcast wydolił :( :( :( :( :( :evil:
serio, nie widzę powodu dla którego ten kraś jest tak 'zbitą' masą... a ja w piracie nie mam pochwy miecza i paska do pistola... :evil:

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Najpóźniejszymi figsami, jakie kupiłem, są ostatnie metalowe maszynki, kilku herosów , longi i hamki - wszystko metal. Nowych wypusków wystrzegam się jak ognia i chyba nic mnie nie przekona do zmiany zdania. Zwłaszcza, że jest jeszcze trochę staroci do zakupienia :wink:

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

faktycznie, tragiczny :?
...tak jak i gazeta ostatnimi laty. finecast'a pozwolę sobie nie komentować, bo sensu większego to nie ma. Wszyscy niestety wiedzą jak jest :?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

faj3r pisze:faktycznie, tragiczny :?
...tak jak i gazeta ostatnimi laty. finecast'a pozwolę sobie nie komentować, bo sensu większego to nie ma. Wszyscy niestety wiedzą jak jest :?
otóż... nie...

ja skomentuje... znalazłem figurkę, na której widać, jak GENIALNY jest finecast (tak... możecie bić!), ale jak wziąłem w łapki skrzydła i zobaczyłem jakość odlanych piór... to powiem WOW! Nie wiem czy nadal pracują nad mieszanką, ale ten model wyszedł genialnie:

Obrazek

by nie było, że spuszczam się od tak w powietrze, widziałem modele metalowe... pióra były gorzej odlane w nich.

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nikomu tu raczej nie chodzi o jakość szczegółów, a o bąble failcastowe - sprawdzałeś większą ilość figsów pod tym względem? Nie ma ubytków?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Nikomu tu raczej nie chodzi o jakość szczegółów, a o bąble failcastowe - sprawdzałeś większą ilość figsów pod tym względem? Nie ma ubytków?
bąble były tragiczne tylko na samym początku... od jakichś kilku miesięcy spokój i cisza w tym temacie... oczywiście są małe niedoróbki, ale metal też je miał, więc nie biorę ich pod uwagę... by nie było, największy 'bąbel' jaki widziałem to brak zadu konia... dosłownie pół dupy mu urwało :P

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Smh pisze: największy 'bąbel' jaki widziałem to brak zadu konia... dosłownie pół dupy mu urwało :P
Dobry by był na dioramę jako padlina :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

kurde, te działo ogniowe to takie fajny model

Obrazek

po erracie stało się dużo mniej skuteczne
ale czy ma jakieś zastosowanie?
wydaje mi się że na hordy skaweńskich niewolników czy też inszych orków może podziałać świetnie
co myślicie?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Hehe, miażdży ogry. O ile trafi.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Raczej "o ile nie zarobi wcześniej kulą z ironblastera" :wink:
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

panterq pisze:Hehe, miażdży ogry. O ile trafi.
Infernal Puppet pisze:Raczej "o ile nie zarobi wcześniej kulą z ironblastera" :wink:
to tak jak by tak samo jak wszystko <przydał_by_się_emot_pijacy piwo>

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morog pisze:
to tak jak by tak samo jak wszystko <przydał_by_się_emot_pijacy piwo>
taki? Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Przemilczmy proszę temat Flame Cannona... Jest tyle weselszych tematów.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

tak konkretniej się nie da? :D
zresztą i tak sam przetestuje
na organki wszyscy narzekali, a mi się sprawdzają krwaaaaawo :twisted:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Morog pisze:tak konkretniej się nie da? :D
zresztą i tak sam przetestuje
na organki wszyscy narzekali, a mi się sprawdzają krwaaaaawo :twisted:
Konkretniej - proszę bardzo:

1. Wiem, że to abstrakcja ale na artyleryjce średnio wypada 5 co w połączeniu z 8 calami templaty ziania daje Ci aż 13 cali średniego zasięgu wspaniałego Flame Cannona.

2. W 8 edycji 13 cali to taki prawie średni zasięg szarży elfów, skavenów i innych ludzi czy orków jeśli mają banner + 1 do Mv. Tak więc ze średnimi rzutami wystrzelisz raz dotykając może 3 modeli przed tym jak Ci zabiją Flame'a...

3. Wszelkie inne wilki czy harpie dopadają Cię bez większej szansy na to, że Flame im cokolwiek zrobi.

4. Remo raz na pół roku wystawia Flame Cannon w lajtowej bitwie z kumplami przy piwku i dwóch lat jest kupa śmiechu gdy okazuje się, że: "Flejm znowu wybuchł! Hahaha!", "Flejm strzelił 3 razy i nic nie doszło, uohoho!", "Flejm nie zdąrzył strzelić! hihihi"

Ale testuj na zdrowie jeśli masz duże poczucie humoru i dystans do siebie i do grania w WRB. :D

p.s. Tobie zapewne ktoś spali szarżę przed nosem Flejma i zniszczysz mu nim pół armii i napiszesz, że Flejm jest wspaniały - takie życie...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

@nowy WoCH...

jesli dobrze czytam z zaspanymi oczami to http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1710142a będą mieli w CC T5 wg najnowszego FAQ? Czy Juggi nie są MC?

wszystkie figurki ładne i klimatyczne... poza ołtarzem... to jakiś cyrkowy żart... i to nie bogów chaosu ;) te konwertowane z rydwanów wg mnie są lepsze

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ