Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Kordelas »

Albo do konwersji halabardników lub włóczników ,zauważcie ,że ich broń to zwykła broń GW

Ale modele przednie ,właśnie tak powinna wyglądać armia Imperium ,a nie obcisłe pończochy
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

vampire1308
Wałkarz

Post autor: vampire1308 »

wiem,że głupie ale jednak pytanie. Jak działa Altar?? gdzie go trzymac w swojej armii???

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Altar rozdaje hate i ewentualnie modlitwy które rzuci AL w promieniu 6 cali, więc najlepiej trzymać go w mniej wiecej takiej odległości od oddziału który akurat potrzebuje wsparcia w cc. I dobrze by było gdyby stał też bliżej niż 12 cali do pozostałych magów z lightem.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

A ja tym razem mam pytanie odnośnie zasad greatswordów. Jak właściwie działa stubborn bo po angielsku nie mogę jakoś tego zrozumieć. Tzn domyślam się piąte przez dziesiąte ale lepiej byłoby mieć pewność. Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Jeśli przegrasz cc to zdajesz breaka na ich normalnej ld, tzn. nie stosujesz modyfikatora za wynik walki (jak przegrasz o 5 to nadal zdajesz na ld 8 )
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 12:30 przez Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

grejtswordzi zawsze zdaja na swojej liderce jesli przegraja combat.
czyli nie musisz wogole sie rozliczac na koniec walki :)
Czasami mozna wlozyc do nich lektora. Wtedy maja bazowo ld wieksze o 1 dopoki nie padnie dziadzio.
lub po prostu dokupic im sztandar z +1 do ld.
Dobrze wiemy ze 8 jest nie pewna i czesto zawodzi :p

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Stubborn to taki steadfast, którego się nigdy nie traci. Testują breaka nie uwzględniając wyniku walki.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

tilt112 pisze:grejtswordzi zawsze zdaja na swojej liderce jesli przegraja combat.
czyli nie musisz wogole sie rozliczac na koniec walki :)
Czasami mozna wlozyc do nich lektora. Wtedy maja bazowo ld wieksze o 1 dopoki nie padnie dziadzio.
lub po prostu dokupic im sztandar z +1 do ld.
Dobrze wiemy ze 8 jest nie pewna i czesto zawodzi :p

Obecnie najlepsza opcja dla tego regimentu to banner +1Ld i kapitan dający Hold the line! + ksiądz 8) jeżeli grasz na papie i ołtarzu to wówczas rezygnujesz z banneru +1ld oraz z księdza w oddziale a ołtarz puszczasz z tyłu.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

vampire1308
Wałkarz

kolejne pytanie jak działają modlitwy?? czy rzucam je tak jak magię i korzystam z kości magii?? przy jakiejś modlitwie widziałem level 3... i nie wiem jak działają. prosze o pomoc:) i dziękuje za wyjaśnienia.
a i kolejne pytanie jakie rozmiary mają podstawi demigryfów??? bo chciałem ich sproxować i nie wiem czym:P bo z tego co się zorjętowałem to zajmują 2 podstawki kawaleryjskie.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Modlitwy to bound spell-e ,rzucasz je jak normalne czary ,ale:
-3 level oznacza na ile wychodzi ,czyli w tym przypadku na 3+
-przy rzuceniu czaru z nieodpartą siłą ,czar wchodzi automatycznie ,ale rzucający nie może do końca tury rzucać czarów

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

no i nie działają na mount w oddziale w którym znajduje się priest

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Racja ,racja.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 21:18 przez Kordelas, łącznie zmieniany 1 raz.

vampire1308
Wałkarz

dzięki:)
a co do mojego drugiego pytania??
jakie podstawki mają demigryfy??
czym można je skonwertować z normalnej armii?? 2 kawalerzystami???

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Podstawka demigryfa to 50x75mm - pisze na stronie GW.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Kordelas pisze: zwykły kapłan może rzucić jedną na turę ,a arcykapłan może rzucić dwie na ture ;)
Tego jakoś w obecnym RB Imperium nie widzę, nie jest to zaszłość poprzedniej księgi armii? Nie gram już imperium i mogę się mylić, ale wg tego co ja widzę w książce duży papcio od małego różni się: 1W więcej, 100 p na przedmioty, lord, możliwość jazdy papamobilem. Modlitwy są takie same

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Rzeczywiście ,pewnie pozostałosc w pamięci po starym AB ,dzięki za poprawienie :wink:

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Teraz mogą rzucać wszystkie na turę ;]

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

O rzeczywiście. Jakoś wcześniej tego nie zauważyłem. Fajna sprawa, tylko skąd na to wszystko wziąć Power Dajsy?

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

wyczanelować...bo innych dodatków w tej armii już praktycznie nie masz....chyba ze chcesz za 100+ pln kupić Huragana ... :lol2:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Czy działa muszą mieć podstawki bo jade na Babice i nie wiem

ODPOWIEDZ