Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
!Młody!
Mudżahedin

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: !Młody! »

kubencjusz pisze:
!Młody! pisze:Wywal stonhorna i tak do combatu raczej nie dojdzie.
:lol2: :lol2: :lol2:

No taka jest prawda, chociaż ściągnie na siebie cały ostrzał na 1/2 tury :p.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Nie warto w niego strzelać, potrezba średnio 2 strzałów z arma/katapult aby go zdjąć. Lepiej spowalniać go z kowadła.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

2 strzałów ? To tylko na maxymalnym farcie. Statystycznie daje mu 3 celne strzały, czyli można założyć, że dopiero 4/5 podejście go zabija. A jeśli ktoś musi zmarnować na niego tyle czasu to już więcej mi nie trzeba :)

!Młody!
Mudżahedin

kowadło,działa,klopy,kusze nie ważne i tak nim nie dojedziesz :D

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Jeśli masz tak jak mówisz to masz zajebiście, masz kaczke która za 250pkt odwraca całą uwage.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nie wiem jak Ty młody, ale ja wole mieć w CC 4 mourny niż stonehorna, ale obydwie jednostki przyjmą tyle samo. Wybór jest chyba prosty w co będzie rąbać krasnal :)

!Młody!
Mudżahedin

no tak też napisałem że cały ostrzał ściągnie, ale w grubasa jest łatwiej trafić bo ma większa podstawkę niż w mourna co nie? Ale za to gra na stonhornie daje więcej zabawy więc może i on tez być.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

stonhorn nie dojdzie do sensownego combatu bo ma frenzy, pies jechał te maszyny ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli wiesz co to bsb i jak tego użwyać to daje radę. Poza tym co szkodzi trzymać psa tuż przed SH tak aby szarże były niemożliwe a w razie potrzeby szarżować i tym i tym ??

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Qco, a powiedz mi ( bo dopiero ogarniam FAQ) nie jest teraz jakoś tak ze frenzy nie ma przymusowego overruna?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Król Goblinów pisze:Qco, a powiedz mi ( bo dopiero ogarniam FAQ) nie jest teraz jakoś tak ze frenzy nie ma przymusowego overruna?
nie jest tak. FAQ nic nie zmienia w tej kwestii, jeśli oddział ma frenzy to musi overrunować
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

kubencjusz pisze:Jeśli wiesz co to bsb i jak tego użwyać to daje radę. Poza tym co szkodzi trzymać psa tuż przed SH tak aby szarże były niemożliwe a w razie potrzeby szarżować i tym i tym ??
jeżeli wiesz co to odgianczka i jak tego uzywać to stonehorn nigdzie nie pobiegnie ;)

frenzy musi overunnowac jak moze - sek w tym ze nie moze po VC demoanch islavach i ile nie wytnie ich do zera w CC
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

jeżeli wiesz co to odgianczka i jak tego uzywać to stonehorn nigdzie nie pobiegnie ;)
:mrgreen:

Rozumiem, ale nadal uważam że jest dobry. Dawniej grałem na dwóch kosztem IB. Teraz mi juz troche mania na turbo napór przeszła, ale nie zmienia to faktu z jest nizely :)

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

kubencjusz pisze:Teraz mi juz troche mania na turbo napór przeszła
WTF, przecież liczy się wyłącznie pierdolnię***
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Grasz na hordzie inronów, 6 bulach, kotkach, lordzie, malym kucharzu, bsb i blasterze i 10 mournach ?
Ja grałem 4+3 mourny, 2x stonehorn, 2x 6 irnosów, 2x3 bulle kotki 5 maneatersów i jeden butcher za 125 pkt.
czujesz różnice ? :lol2:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

z jednym hero? to juz bym brał firebellego ; p

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Chodziło o rzucanie stubborna i 20 pkt :) Poza tym maly buthcher się leczył regularnie :)

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Napewno kmincie juz cos z bazyliszkami, niestety pocahontas uscislona a reszta imho nie kombuje sie z Ogrami u mnie jak na razie prowadzi pulpet obelisk 6x1 zawsze sie przyda zeby kitrac działo
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Pocahontas mimo wszystko - jeżeli będzie euro 2400 i ograniczenie do 450 punktów za oddział to dzięki brakowi FCG w ironach mieści się dodatkowy chłopak - w sumie 10 a im więcej ironów tym lepiej. Dodatkowe dwa gnoblary to kosmetyka.

Brak FCG w ironach na poziomie rozpiski blokuje magiczny sztandar (bo w teorii nie ma sztandarowego) ale jeżeli potwierdzą się mgliste plotki o banie dyscypliny + korony to brak możliwości magicznej szmaty nie jest bolesny.

Druga opcja - Don Wasyl.

Z tym że bardziej skłaniam się ku Pocahontas.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Gdybym miał jechać to wziąłbym Italiano, jako profosionalnego zjadasz spirit hostów, a z przesuwania chował działo za górke itp.

Pozdro
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

ODPOWIEDZ