Empire...prosto z Zabrza
Re: Empire...
Jako że nie chce spamować rozpami bede prowadził jeden temat jak niektórzy gracze.
Na Pre babice w sobote jadę taka rozpą:(team CDF,DF,EMP)
Altar(+4wsv i +2asv)
Lord mag(mr3) konny
2xmag(DS) konni
BSB(korona i 1+asv) konny
inżynier
7KO
7KO(muzyk czempion) <--- do tyczki z BSB
12IC z dyscyplina(myślę czy by ich nie zamienić na 11 z WB)
5Demisi ze steelem
3demisi
działo
hellblaster
tank
Na Pre babice w sobote jadę taka rozpą:(team CDF,DF,EMP)
Altar(+4wsv i +2asv)
Lord mag(mr3) konny
2xmag(DS) konni
BSB(korona i 1+asv) konny
inżynier
7KO
7KO(muzyk czempion) <--- do tyczki z BSB
12IC z dyscyplina(myślę czy by ich nie zamienić na 11 z WB)
5Demisi ze steelem
3demisi
działo
hellblaster
tank
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Na pewnio nie wymieniaj na WB bo jest zdecydowanie zbyt drogi. Ja bym jednak wymienił dyscyplinę na swiftness skoro masz altara.Szymon pisze: 12IC z dyscyplina(myślę czy by ich nie zamienić na 11 z WB)
Na magach 3x light mam nadzieję.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Tak magowie 3xlight
No ja mam mieszane uczucia,
Moge grać w piątki
) w Hufcu
No nastawiona na gre obronną
Z takich przemyśleń to myślę by zamiast jednej 7Ko wstawić oddział piechoty i w tedy pozbędę się steela i bede miał pkt na szóstego demigryfa.

No ja mam mieszane uczucia,
Moge grać w piątki

No nastawiona na gre obronną

Z takich przemyśleń to myślę by zamiast jednej 7Ko wstawić oddział piechoty i w tedy pozbędę się steela i bede miał pkt na szóstego demigryfa.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
To tak w skrócie jestem po turnieju zagrałem z
1 bitwa z HE 19:1 Prosta szybka bitwa przeciwnik raczej nie był świadomy co mu sie stanie jak złapie go w swoje sidła
2 Marek Bąk i Liz no zagraliśmy niestety 3 tury a w 2 zabiłem mu jednego z dwóch slanów ( baniszmentami) (slan z deatha)
ogl czyściłem i powoli mordowałem
Altar znowu okazał sie zajebisty
3 Bitwa Solo na pierwszym stole przegrałem 12:8 w ostatniej turze wstała abomka po tym jak zjadłem ją demigryfami :///
z dupy wystawiłem maszyny :// Altar znowu na plus
Altar jak najbardziej zajebista sprawa
Hebel no musze więcej na nim pograć by coś o nim powiedzieć
gram bez mr3 i nie żałuje tego
1 bitwa z HE 19:1 Prosta szybka bitwa przeciwnik raczej nie był świadomy co mu sie stanie jak złapie go w swoje sidła

2 Marek Bąk i Liz no zagraliśmy niestety 3 tury a w 2 zabiłem mu jednego z dwóch slanów ( baniszmentami) (slan z deatha)
ogl czyściłem i powoli mordowałem

3 Bitwa Solo na pierwszym stole przegrałem 12:8 w ostatniej turze wstała abomka po tym jak zjadłem ją demigryfami :///
z dupy wystawiłem maszyny :// Altar znowu na plus
Altar jak najbardziej zajebista sprawa
Hebel no musze więcej na nim pograć by coś o nim powiedzieć
gram bez mr3 i nie żałuje tego
Miło słyszeć że altar daje radę ;] Jak go złożyłeś ??
Dałem mu prezerwatywe i ES i nie pchałem go w cc 
Warto dodać że 3 demigryfów jest dojebana
WB jest super sprawą na 11 IC bardzo na ++

Warto dodać że 3 demigryfów jest dojebana
WB jest super sprawą na 11 IC bardzo na ++
Hebel bez inżyniera trochę z duopy, a z nim za drogi. Ja bym go wyjebal i dał armaye, albo wiecej demisi - na 2600, każdy będzie miał więcej oddziałów do walki, a 5+3 może być dobre na 2400.
Aha i chyba za mało ostatnio grasz, że rezygnujesz z dyscypliny. Pewnie dawno co nic nie uciekli z 9 i bsb. Ja jak bum mógł top bym brał 11 liderki, choć zdarza się, że i tyle nie starcza... ;(
Aha i chyba za mało ostatnio grasz, że rezygnujesz z dyscypliny. Pewnie dawno co nic nie uciekli z 9 i bsb. Ja jak bum mógł top bym brał 11 liderki, choć zdarza się, że i tyle nie starcza... ;(
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Mam hebla z inżynieremWojtuśŚ pisze:Hebel bez inżyniera trochę z duopy, a z nim za drogi. Ja bym go wyjebal i dał armaye, albo wiecej demisi - na 2600, każdy będzie miał więcej oddziałów do walki, a 5+3 może być dobre na 2400.

mi 9ld w zupełności styka WB jest o wiele lepszą opcją niż +1do LD na kawie która i tak idzie sie bić

Jak chcesz, jak widać jeszcze nie doświadczyłeś oblania stubborna na 9 z rerollem - kiedyś musi być pierwszy raz, potem jest z górki oblewasz coraz częściej i częściej... 

Heh sugerujesz że chcesz na mnie zagrać spokoWojtuśŚ pisze:Jak chcesz, jak widać jeszcze nie doświadczyłeś oblania stubborna na 9 z rerollem - kiedyś musi być pierwszy raz, potem jest z górki oblewasz coraz częściej i częściej...

Nie sugeruję, ale zagram bardzo chętnie. Akurat moja rozpiska babicowa pasuje pod to coś.
JA też daję prezerwatywkę i Charmed shielda , też go nie pcham do walki bo do tego się nie nadaję ale czasami dobrze się nim dobija ;]
Nom niekiedy trza ryzykować 

Imperium to taka armia którą bez ryzyka się nie wygrywa ;] Po prostu trzeba mieć jaja ;]
Tym grałem dokładnie na PreBabicach w Częstochowie.Arch Lector of Sigmar @ 304.0 Pts
General; Prayers of Sigmar; Heavy Armour
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
War Altar of Sigmar @ [0.0] Pts
Battle Wizard Lord of the Light Order @ 243.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light; Warhorse
Dispel Scroll [25.0]
Battle Wizard of the Light Order @ 92.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light; Warhorse
Sceptre of Stability [15.0]
Battle Wizard of the Light Order @ 92.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light; Warhorse
Scroll of Shielding [15.0]
Captain of the Empire @ 144.0 Pts
Barding; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Warhorse
Crown of Command [35.0]
Master Engineer @ 65.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle @ 330.0 Pts(muzym,WB)
7 Knightly Orders @ 174.0 Pts(muzyk,czempion)
7 Knightly Orders @ 154.0 Pts
5 Demigryph Knights @ 335.0 Pts(Steel Standard)
3 Demigryph Knights @ 174.0 Pts
Great Cannon @ 120.0 Pts
Helblaster Volley Gun @ 120.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts
Models in Army: 41
Total Army Cost: 2597.0
Mam mieszane dalej uczucia co do hellblastera.
Niby w pierwszej bitwie coś zrobił ale jest to koszt 185pkt
w tej cenie mogę mieć działo i powiększyć 5demisiów do 6 i dać im od razu muzyka.
Z drugiej strony pewny strzał z działa dzięki inżynierowi i psychiczne zastosowanie hebla sprawiały że przeciwnik nie obchodził mnie
flankom a szedł prosto pod demigryfy i trzymajki.
jak ty dokładnie tym grasz ? Magów trzymasz gdzie? Bsb jeździ z KO z championem i muzykiem w tyczce? Jeśli jest muzyk z przodu to on nie musi robić make waya? I wreszcie czemu masz scepter na małym a nia na dużym magu? przecież to d6 dodaje mag który dispeluje - czyli przeważnie większy...
Dokładnie nie wiem planuje grę jak wiem juz na co gram.bsb idzie do tyczki KO z czempionem a magow zależy na co gram ale staram sie ich trzymać w 7 KO. Bsb nie musi robić Majkq weja xd. Tlz tym przedmiotem to blad on jest na lordzie a maly trzyma ds.
Ta rozpa trzeba grac uważnie tak naprawde każdy CC musi być na twoich zasadach.
Najpier osłabić potem dobić
) ciężko sie temu maske wbija
Ta rozpa trzeba grac uważnie tak naprawde każdy CC musi być na twoich zasadach.
Najpier osłabić potem dobić

Mnie nie ciśnie 12 letnie dziecko xD