Master w Babicach 17-18.11.2012
Re: Master w Babicach 17-18.11.2012
Super, że jest ocena malowania! Tylko trochę za lajtowa, jak na mój gust. Ale dobrze, ze jest przynajmniej taka - moze bedzie mniej smiecioarmii, ktore na druzynowkach sa znacznie czesciej spotykane niz na singlach. Brawo, Śmiechu!
Wazeliniarz
Ocena se moze byc, ale niech bedzie taka, jak na reszcie masterow w tym roku, a nie wyjezdzaja z jakimis wyswigami za 2 punkty...
Ocena se moze byc, ale niech bedzie taka, jak na reszcie masterow w tym roku, a nie wyjezdzaja z jakimis wyswigami za 2 punkty...
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Nie po to mam w składzie mistrzów wszelakich w tym mistrza prowincji żeby musieć jakimiś drobnymi punkcikami ten turniej wygrywać, co innego gdybym był tak słaby, że nie mogąc znaleźć graczy w kraju musiałbym ich z zagranicy ściągać, wtedy wiadomo każdy punkt się liczy i też bym wam napisał własną ocenę malowania.
Oj krótko ludzie gracie że wam ocena malowania na 10 pkt przeszkadza .
Mastery 7 lat temu miały punktację do 30 pkt czasem, i jakoś ludzie to mogli znieść, a zamiast marudzić że wam potną punkty byście usiedli i sie wzieli do roboty. Ewentualnie olali jakiś tam podpunkt skoro i tak podobno gra się dla przyjemności a nie dla pktow do ligi
Mastery 7 lat temu miały punktację do 30 pkt czasem, i jakoś ludzie to mogli znieść, a zamiast marudzić że wam potną punkty byście usiedli i sie wzieli do roboty. Ewentualnie olali jakiś tam podpunkt skoro i tak podobno gra się dla przyjemności a nie dla pktow do ligi
Też, jednak ocena malowania skłania do przyłożenia się do swojej armii, co w konsekwencji daje ładne bitwy, a nie bitwa podstawek.malfoj pisze:Na takich turniejach powinny liczyć się umiejetnosci a nie jam kto macha pedzlem .
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Jasne jest przecież o co chodzi - ten master może zdecydować o tym, jak zakończy się tegoroczna liga. I te parę osób chce tę walkę podjąc - pamiętając (jak już Rince napisał) pierwsze dożynki - może znów być mega ciasno. Przysłowiowa tarcza na magu to akurat żart, ale jeśli to miałoby zadecydować kto wygrywa ligę - powiem: słabo :/
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ocena Malowania i Przygotowania do gry (10pkt):
Treye: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
WYSIWYG: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
WYSIWYG na Herosach: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
Przygotowanie (kostki, miarki,templatki, podrecznik, RB (1 na team)): 0-2pkt
Nie wymaga skila
Jednolitosc armii: 0-3pkt
(gdzie 3 pkt dostanie gracz gdzie sam wszystko malowal i nic nie pozyczal.
-1pkt jak bedzie mial modele odstajace od reszty, -2 jak bedzie mial caly oddzial pozyczony)
Nie wymaga skila
Wyglad armii: 0-2pkt
(armia ladna dostanie 2 pkt, 1pkt armia ktora bedzie wygladac przyzwoicie, ale nie bedzie sie skladac z 3 kolorów)
nie wierzę że ktoś kto pomalował swoją armię nie dostanie 1 punktu
także osoba nie posiadająca talentu może uzyskać 9 punktów
jedyne co mi się nie podoba to spójność armii bo pożyczając jeden rydwan z czterech mam -1 punkt
i jeszcze jedno pytanie organizacyjne, czy muszę sobie robić specjalnie treje pod 6 ungorków z czempionem i muzykiem i gorbulem czy mogę trzymać po prostu herosa w pierwszym szeregu??
Treye: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
WYSIWYG: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
WYSIWYG na Herosach: 0-1pkt
Nie wymaga Skila
Przygotowanie (kostki, miarki,templatki, podrecznik, RB (1 na team)): 0-2pkt
Nie wymaga skila
Jednolitosc armii: 0-3pkt
(gdzie 3 pkt dostanie gracz gdzie sam wszystko malowal i nic nie pozyczal.
-1pkt jak bedzie mial modele odstajace od reszty, -2 jak bedzie mial caly oddzial pozyczony)
Nie wymaga skila
Wyglad armii: 0-2pkt
(armia ladna dostanie 2 pkt, 1pkt armia ktora bedzie wygladac przyzwoicie, ale nie bedzie sie skladac z 3 kolorów)
nie wierzę że ktoś kto pomalował swoją armię nie dostanie 1 punktu
także osoba nie posiadająca talentu może uzyskać 9 punktów
jedyne co mi się nie podoba to spójność armii bo pożyczając jeden rydwan z czterech mam -1 punkt
i jeszcze jedno pytanie organizacyjne, czy muszę sobie robić specjalnie treje pod 6 ungorków z czempionem i muzykiem i gorbulem czy mogę trzymać po prostu herosa w pierwszym szeregu??
Spójrz szerzej. Równie dobrze o wygraniu ligi może zadecydować, że ktoś zapomniał miarki na którymś z wcześniejszych turniejów. Akurat mi się przypomniało, że chyba na Balticonie Fisch nie miał booka do lizaków, bo jakimś cudem w jego walizce był book Crusa (jakoś tak). Przez to Fisch stracił punkt.Dymitr pisze:Przysłowiowa tarcza na magu to akurat żart, ale jeśli to miałoby zadecydować kto wygrywa ligę - powiem: słabo :/
To że akurat ktoś straci punkt w Babicach, to nie ma żadnego znaczenia. Liczy się całokształt.
Przygotowanie do gry czyli figurki i akcesoria powinny być sensownie punktowane (chyba najlepiej według tej oceny blessowej, sugerowanej przez LL).
Przemcio pisze:Wojtuś ja się przykładam i mi nie wychodzi bo nie mam skilla i co rozumiem, że to jest powód, że mam mniej punktów... please.
No to możesz popracować nieco więcej i dać malarzowi. A tak na serio to chciałbyś grać na masterach, gdzie zamiast ładnych armii na stołach są szare, brzydkie modele, nie daj boże proxy.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Masz rację i to ewidentnie ludzie się rozleniwili a przez to brak bodźców do malowania swojej armii... Chcesz przypunktować lub chociaż nie tracić ich...? Poświęć trochę czasu na doprowadzenie swoich figurek do porządku. Wystarczy tylko chcieć.Młody pisze:Oj krótko ludzie gracie że wam ocena malowania na 10 pkt przeszkadza .
Chcesz być najlepszym hobbystą? To się postaraj. Nie chcesz? To machnij armię na TT i tyla. To starczy aby chociaż nie tracić pkt...WojtuśŚ pisze:Też, jednak ocena malowania skłania do przyłożenia się do swojej armii, co w konsekwencji daje ładne bitwy, a nie bitwa podstawek.malfoj pisze:Na takich turniejach powinny liczyć się umiejetnosci a nie jam kto macha pedzlem .
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned