Cahir's paćkanie.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Mieczyk robiłeś Aero czy pędźlem? Bardzo ładny.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

stawiam lewe jądro na aero :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Aero jak dla mnie. Widać "kropecki" ^^

Wygląda fajnie, będzie się odróżniał od tych "szarawych" wojów. Jednak tak jak stwierdził już smiejagreg dobrze byłoby zacząć od nieco ciemniejszego koloru. Zapowiada się ciekawie, czekam na dalszy efekt ;)
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

smiejagreg pisze:Dawaj dalej i pokazuj całe ostrze...
Dzisiaj wieczorkiem wrzucę pomalowane całe, bo dwa kierunki nie dają mi nic zrobić...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Obrazek
Skończyłem psikać ostrza aero, teraz jeszcze delikatny lining białym na krawedziach (i posrodku, bo słabo taśma złapała i zdarzają się przesunięcia, a tym samym białe kreseczki). Niemniej jednak pomalować rękawice, sztychy i rękojeście i Warkowie będą gotowi.

Tak wygląda jeden pan z tarczą już przyklejoną (nie mogłem się oprzeć, żeby nie sprawdzić jak już pomalowałem):
Obrazek

A tak tarcze:
Obrazek

Już niedługo oddział zostanie dokończony. =D

W międzyczasie leci do mnie 6 Juggów. Tych od Demonów, bo nowe, wydane przez GW dla WoChu mi się w ogóle nie podobają na zdjęciach. A tak przekleję 5 swoich niewystawialnych Knightów jako Skullcrusherów, a jednego pana przerobię na Lorda/Herosa. Stay tuned!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Mieczyki:
- nie bardzo mi one podchodzą dla tych warriorów: ci są pomalowani dość mrocznie, a miecze to próba dość jaskrawego NMM #-o, dla mnie to się może gryźć...
- cała rzecz w NMM opiera się imho na kontrastach obu części jednej strony ostrza, natomiast pomarańczowy kolor jest tak położony, że na tej samej wysokości jest po obydwu stronach. Nie wiem, czy tak ma być, powinni się wypowiedzieć spece od NMM-u.

Tarcze:
- jak próbujesz robić zadrapania na krawędziach, to raczej imho powinny one iść prostopadle do krawędzi, a nie jednokierunkowo po skosie
- zadrapania potraktowałbym jeszcze devlan mudem i bardzo delikatnie prawie na samych krawędziach powyciagał boltgunem, czy chainmailem, czy jakim tam wolisz...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

[quote="smiejagreg"]Mieczyki:
- nie bardzo mi one podchodzą dla tych warriorów: ci są pomalowani dość mrocznie, a miecze to próba dość jaskrawego NMM #-o, dla mnie to się może gryźć...
- cała rzecz w NMM opiera się imho na kontrastach obu części jednej strony ostrza, natomiast pomarańczowy kolor jest tak położony, że na tej samej wysokości jest po obydwu stronach. Nie wiem, czy tak ma być, powinni się wypowiedzieć spece od NMM-u.
+1 Miecze mi sie nie podobaja, zajasne na wariorsow.

Tarcze fajne, ale zrob do konca wstazke czy co to tam jest na srodkowej tarczy:]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Chciałem uzyskać pewien kontrast pomiędzy morcznymi zbrojami a jasnym mieczem. Może macie na to jakieś pomysły, bo zmyć zawsze można.
Chodzi mi o kolor mieczy, nie musi być NMM.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja proponuję Ci pomalować jednego chłopaka do końca, posklejać i zobaczymy co wyjdzie.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Jak dla mnie nie jest najgorzej, brakuje po prostu jeszcze jednego koloru: czerwony + czarny.
Jakbyś go dorobił to powinno wszystko fajnie współgrać. Efekt byłby jeszcze genialniejszy, gdyby te mieczyki robiły osl na pancerzu :mrgreen: ale to może być trochę trudne do zrobienia.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

cahir pisze:Chciałem uzyskać pewien kontrast pomiędzy morcznymi zbrojami a jasnym mieczem. Może macie na to jakieś pomysły, bo zmyć zawsze można.
Chodzi mi o kolor mieczy, nie musi być NMM.
Na poczatek? : srebnra farbka - wash np chaos black lub devlain mund [ zalezy co chcesz miec ] + porpwianie rozjasnianie 1 farbka. Tez moze bardzo fajnie wyjsc.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Osl mógłby tutaj fajnie podziałać, ale to dosyć trudne. Chociaż kolega ma euro :P

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

euro=aero ? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No tak :mrgreen:

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Przetarcia na brzegach tarcz bardzo fajne, szkoda tylko, że symbole po środku są tak "czysto" zrobione - też by im się przydały jakieś zniszczenia albo przynajmniej zabrudzenia (byle w skośnej osi przetarć). Nie bardzo sobie wyobrażam jak takie miecze (w zupełnie innej manierze) mają pasować do reszty. Kontrastowy element może być ok, ale lepiej żeby kontrast nie polegał na zupełnie odmiennym stylu. Jakby do "Krzyku" Muncha dokleić pod mostem prerafaelicką "Ofelię". Nie kupuję takiego pomysłu, chyba że skleisz i dokończysz, po czym okaże się że jednak pasuje :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Lord/Hero na juggu (konwersja). Jugg od Demonów, tak samo jak łapka z mieczem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak na razie to miecze fajnie pasują (przynajmniej mnie się tak wydaje)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Fajny Wipek :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Co będziesz jeszcze z mieczem robił?

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Wiem, że to WIP, ale czerwień rączki, niebieski jelec i oczojebne ostrze same w sobie są ładne, ale totalnie odcinają się od prawie monochromatycznej reszty, są jakby wycięgnięte z innego modelu (w sumie to są :P) i dodane na siłe :( Trza by dodać więcej klorów na pancerzach lorda i jego konika, żeby się zlało bardziej.

ODPOWIEDZ