The Empires strikes back!
Re: The Empires strikes back!
Dobrze zrozumiałeś FAQ. Pierscionek na nim przydaje się teraz dzięki FAQ własciwie tylko przeciw:
- solistom na pegazach, konikach, smokach itp.
PS. 6tka demisiów jest syta
- solistom na pegazach, konikach, smokach itp.
PS. 6tka demisiów jest syta
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jeśli tak chwalicie taki wielki kloc to może czas pomyśleć o 6 mournach ?
ale że dla TYCH BESTYJEK ??Przemcio pisze:Jak dla mnie ta rozpa to Free Frag dla moich bestyjek
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8&start=20
chyba sobie żartujesz
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie ruszam się z naszego kieleckiego zadupia czesto bo jeszcze gówniarz jestem, a u nas openy to chleb powszedni.Karli pisze:Kubek: 6 mournów chyba nie zmieścisz na limit etc.
Zmiana - jednak za dużo się chyba nasłuchałem rad :
2600 Pts - Empire Roster
Total Roster Cost: 2600
Templar Grand Master (1#, 255 pts)
1 Grand Master, 155 pts
1 Runefang, 85 pts
1 Charmed Shield, 5 pts
1 Luckstone, 5 pts
1 Potion of Speed, 5 pts
Wizard Lord (1#, 243 pts)
1 Battle Wizard Lord, 218 pts = (base cost 165 + Warhorse 18 + Level 4 Upgrade 35)
1 Dispel Scroll, 25 pts
Captain of the Empire (1#, 163 pts)
1 Captain of the Empire (Battle Standard Bearer), 113 pts = (base cost 60 + Warhorse 12 + Barding 4 + Great Weapon 6 + Full Plate Armor 6 + Battle Standard Bearer 25)
1 Dragonhelm, 10 pts
1 Dawnstone, 25 pts
1 The Other Trickster's Shard, 15 pts
Captain of the Empire (2#, 146 pts)
1 Captain of the Empire, 66 pts = (base cost 60 + Full Plate Armor 6)
1 Imperial Pegasus, 45 pts
1 Sword of Might, 20 pts
1 Enchanted Shield, 5 pts
1 Dragonbane Gem, 5 pts
1 Potion of Foolhardiness, 5 pts
Captain of the Empire (2#, 138 pts)
1 Captain of the Empire, 68 pts = (base cost 60 + Full Plate Armor 6 + Shield 2)
1 Imperial Pegasus, 50 pts = (base cost 45 + Iron-hard Hooves 5)
1 Warrior Bane, 5 pts
1 Helm of the Skavenslayer, 15 pts
Knightly Orders (13#, 370 pts)
12 Knights of the Inner Circle, 320 pts = 12 * 25 (base cost 22 + Knights of the Inner Circle 3) + Musician Mus 10 + Standard Bearer Std 10
1 Preceptor, 35 pts = (base cost 32 + Knights of the Inner Circle 3)
1 Standard of Discipline, 15 pts
Militia Troops (20#, 140 pts)
10 Archers, 70 pts = 10 * 7
5 [Det] Archers, 35 pts = 5 * 7
Knightly Orders (6#, 142 pts)
6 Knightly Orders, 142 pts = 6 * 22 (base cost 22) + Musician Mus 10
1 Great Cannon, 120 pts
1 Great Cannon, 120 pts
1 Steam Tank, 250 pts
1 Celestial Hurricanum, 130 pts
Demigryph Knights (6#, 383 pts)
6 Inner Circle Knights, 368 pts = 6 * 58 (base cost 58) + Musician Mus 10 + Standard Bearer Std 10
1 Banner of Swiftness, 15 pts
Validation Report:
Edition: 8th Edition; Army Subtype: Empire Army; Game Type: Normal Game; Special Rules: Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules
Composition Report:
Points of Lords: 498 (0 - 650)
Points of Heroes: 447 (0 - 650)
Points of Core: 652 (650 - Unlimited)
Points of Special: 623 (0 - 1300)
Points of Rare: 380 (0 - 650)
Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com
zastanawiam się tylko nad lorem
2600 Pts - Empire Roster
Total Roster Cost: 2600
Templar Grand Master (1#, 255 pts)
1 Grand Master, 155 pts
1 Runefang, 85 pts
1 Charmed Shield, 5 pts
1 Luckstone, 5 pts
1 Potion of Speed, 5 pts
Wizard Lord (1#, 243 pts)
1 Battle Wizard Lord, 218 pts = (base cost 165 + Warhorse 18 + Level 4 Upgrade 35)
1 Dispel Scroll, 25 pts
Captain of the Empire (1#, 163 pts)
1 Captain of the Empire (Battle Standard Bearer), 113 pts = (base cost 60 + Warhorse 12 + Barding 4 + Great Weapon 6 + Full Plate Armor 6 + Battle Standard Bearer 25)
1 Dragonhelm, 10 pts
1 Dawnstone, 25 pts
1 The Other Trickster's Shard, 15 pts
Captain of the Empire (2#, 146 pts)
1 Captain of the Empire, 66 pts = (base cost 60 + Full Plate Armor 6)
1 Imperial Pegasus, 45 pts
1 Sword of Might, 20 pts
1 Enchanted Shield, 5 pts
1 Dragonbane Gem, 5 pts
1 Potion of Foolhardiness, 5 pts
Captain of the Empire (2#, 138 pts)
1 Captain of the Empire, 68 pts = (base cost 60 + Full Plate Armor 6 + Shield 2)
1 Imperial Pegasus, 50 pts = (base cost 45 + Iron-hard Hooves 5)
1 Warrior Bane, 5 pts
1 Helm of the Skavenslayer, 15 pts
Knightly Orders (13#, 370 pts)
12 Knights of the Inner Circle, 320 pts = 12 * 25 (base cost 22 + Knights of the Inner Circle 3) + Musician Mus 10 + Standard Bearer Std 10
1 Preceptor, 35 pts = (base cost 32 + Knights of the Inner Circle 3)
1 Standard of Discipline, 15 pts
Militia Troops (20#, 140 pts)
10 Archers, 70 pts = 10 * 7
Knightly Orders (6#, 142 pts)
6 Knightly Orders, 142 pts = 6 * 22 (base cost 22) + Musician Mus 10
1 Great Cannon, 120 pts
1 Great Cannon, 120 pts
1 Steam Tank, 250 pts
1 Celestial Hurricanum, 130 pts
Demigryph Knights (6#, 383 pts)
6 Inner Circle Knights, 368 pts = 6 * 58 (base cost 58) + Musician Mus 10 + Standard Bearer Std 10
1 Banner of Swiftness, 15 pts
Validation Report:
Edition: 8th Edition; Army Subtype: Empire Army; Game Type: Normal Game; Special Rules: Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules
Composition Report:
Points of Lords: 498 (0 - 650)
Points of Heroes: 447 (0 - 650)
Points of Core: 652 (650 - Unlimited)
Points of Special: 623 (0 - 1300)
Points of Rare: 380 (0 - 650)
Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com
zastanawiam się tylko nad lorem
Zagrałem sporego lokala i... wygrałem ...wbiłem 3 maski
Lore na magu wybrałem Life - tak, tak to nie jest pomyłka...
Ale po kolei..
I Bitwa i VC.
Klasyczny wampir który jest zmorą - necro ,tron ,duże gule ,crypty , jazda z Wightem bsb...
Przeciwnik trochę ,źle zagrał podstawiając się swoją jazdą pod moją szarże i tu okazało się jak doskonały jest runfang...Grandmaster zabił 4 rech - 3 jeszcze jazda i bsb- reszt się sypła.
Potem walka manewrowa i karmienie wampira łucznikami...
Jazda musiała przyjąć szarżę cryptów i regnenką +4 i tu znów nieoceniony okazał Grandmaster który rzezał te horrory straszliwie - sam dostał 2 rany ale szczęśliwie je wyleczyłem...
+4 do T rządzi. Międzyczasie dwa razy wyrzezałem dwelersami ghule z vampirem.
Nadeszła tura prawdy - musiałem przyjąć wampira ... szczęśliwie stał w rogu ghuli więc podstawiłem mu czempiona...zadał tylko 3 rany i sypną...20-0
II Bitwa II i Skaveny
Absolutny standard... Bitwę ustawił jeden rzut - dwelersy zabiły sera i dzwonek a resztę po prostu rozjechałem - prawdziwa rzeź ... kostki były ze mną! ...w pewnym nawet momencie głupi mi się zrobiło bo sam doskonale wiem jak przykro przegrywa sie takie bitwy przez kostki i zaproponowałem przeciwnikowi remis - ale po męsku powiedział ,że nie ma mowy...i że takie gra ..zresztą miał rację...20-0
III Bitwa i Lizaki...
Slan eteryczny death ,dwóch kowoboji ,salki ,2 x terrki - dwie kohorty z kroksami - słowem standard...
Zacząłem i w ustawiłem się do szarży ... Przeciwnik chyba trochę mnie nie docenił bo pozwolił sobie ma szarże kohortą z kowbojem na moją jazdę ... No herosi bez warda to jest to co mój gienio bardzo lubi - bez najmniejszego trudu zabił kowboja a reszta też się spisała i stanęliśmy na turę - pomógł później czołg i tym sposobem przejechałem połowę lizakowej armii... ostatni kombat był epici... slam ,kohorta 2gi kowboj nie dali rady mojej jeździe ....20-0
W sumie na turnieju wyleczyłem około 12 ran na steam tanku - kilka na herosach - wskrzeszyłem 9 kawalerzystów- dwerersami zabiłem sera - a regenka czy +4 do T są po prostu boskie - a no i zignorowałem 5 miscastów....ktoś mi powie że Life obsysa???
Grandmaster z runfangiem na pewno na dłużej zagości w mojej armii bo jest po prostu modele robiącym znaczną różnicę - tak jak i 6 demisiów oraz dwa pegazy...
Lore na magu wybrałem Life - tak, tak to nie jest pomyłka...
Ale po kolei..
I Bitwa i VC.
Klasyczny wampir który jest zmorą - necro ,tron ,duże gule ,crypty , jazda z Wightem bsb...
Przeciwnik trochę ,źle zagrał podstawiając się swoją jazdą pod moją szarże i tu okazało się jak doskonały jest runfang...Grandmaster zabił 4 rech - 3 jeszcze jazda i bsb- reszt się sypła.
Potem walka manewrowa i karmienie wampira łucznikami...
Jazda musiała przyjąć szarżę cryptów i regnenką +4 i tu znów nieoceniony okazał Grandmaster który rzezał te horrory straszliwie - sam dostał 2 rany ale szczęśliwie je wyleczyłem...
+4 do T rządzi. Międzyczasie dwa razy wyrzezałem dwelersami ghule z vampirem.
Nadeszła tura prawdy - musiałem przyjąć wampira ... szczęśliwie stał w rogu ghuli więc podstawiłem mu czempiona...zadał tylko 3 rany i sypną...20-0
II Bitwa II i Skaveny
Absolutny standard... Bitwę ustawił jeden rzut - dwelersy zabiły sera i dzwonek a resztę po prostu rozjechałem - prawdziwa rzeź ... kostki były ze mną! ...w pewnym nawet momencie głupi mi się zrobiło bo sam doskonale wiem jak przykro przegrywa sie takie bitwy przez kostki i zaproponowałem przeciwnikowi remis - ale po męsku powiedział ,że nie ma mowy...i że takie gra ..zresztą miał rację...20-0
III Bitwa i Lizaki...
Slan eteryczny death ,dwóch kowoboji ,salki ,2 x terrki - dwie kohorty z kroksami - słowem standard...
Zacząłem i w ustawiłem się do szarży ... Przeciwnik chyba trochę mnie nie docenił bo pozwolił sobie ma szarże kohortą z kowbojem na moją jazdę ... No herosi bez warda to jest to co mój gienio bardzo lubi - bez najmniejszego trudu zabił kowboja a reszta też się spisała i stanęliśmy na turę - pomógł później czołg i tym sposobem przejechałem połowę lizakowej armii... ostatni kombat był epici... slam ,kohorta 2gi kowboj nie dali rady mojej jeździe ....20-0
W sumie na turnieju wyleczyłem około 12 ran na steam tanku - kilka na herosach - wskrzeszyłem 9 kawalerzystów- dwerersami zabiłem sera - a regenka czy +4 do T są po prostu boskie - a no i zignorowałem 5 miscastów....ktoś mi powie że Life obsysa???
Grandmaster z runfangiem na pewno na dłużej zagości w mojej armii bo jest po prostu modele robiącym znaczną różnicę - tak jak i 6 demisiów oraz dwa pegazy...
-
- Falubaz
Wydaję mi się że problemem mogą być w tym wypadku snajpery z Deatha Tak czy siak gratulacje wygranej turnieju
Powiem Ci że jak dispellowałem tron to dalo się zawsze grać z lifem imo nadal uważam ze przy wyborze wszystkich lorów nie jest to top wybór. Gratulacje wynikówPiotrB pisze: W sumie na turnieju wyleczyłem około 12 ran na steam tanku - kilka na herosach - wskrzeszyłem 9 kawalerzystów- dwerersami zabiłem sera - a regenka czy +4 do T są po prostu boskie - a no i zignorowałem 5 miscastów....ktoś mi powie że Life obsysa???
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Snajperki są losowe - oczywiście karcą mnie strasznie - ale turę przetrzymam z ds a 2 jestem już w kombacie ...
Jak mam 8 kostek a Ty 4 to dalej będziesz tron z 2 dispelował wiedząc ,że później chwycisz na klatę dwelersy? No proszę Cię ... Nie mówię ,że jest to jakiś Top pomysł ale mnie się sprawdził i uzupełnił mi rozpę doskonale...a przede wszystkim pierwszy raz od dawna nie wysadziłem sobie maga -na co przy takim układzie gdzie siedzi w środku dużej kawy mnie nie stać- bo ważywi mi wtedy kompletnie ten ważny oddział...
Po testuje jeszcze tego Lifa....
Jak mam 8 kostek a Ty 4 to dalej będziesz tron z 2 dispelował wiedząc ,że później chwycisz na klatę dwelersy? No proszę Cię ... Nie mówię ,że jest to jakiś Top pomysł ale mnie się sprawdził i uzupełnił mi rozpę doskonale...a przede wszystkim pierwszy raz od dawna nie wysadziłem sobie maga -na co przy takim układzie gdzie siedzi w środku dużej kawy mnie nie stać- bo ważywi mi wtedy kompletnie ten ważny oddział...
Po testuje jeszcze tego Lifa....
dwellersy na euro? bardzo chętnie - przy wyższym castingu ryzykujesz IFke z 5 kości co juz duzo zmienia, poza tym powinienem trzymac scrolla do kluczowje tury. A jak nawet Ci wejda to jest jeszcze LoS i przeważnie oblewanie tego badziewia na 5 albo 6 wiec można sobie na to pozwolić.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
spoko- jeśli stać Cię na poświęcenie np 20 gorów czy 13 bestigorów to rzeczywiście nic ten czar nie robi ... ja bym się bał dispelować tron w takiej sytuacji ale co ja tam wiem
Grałem w imperium już na Lighcie - i jest to fajna domena ale musisz mieć więcej niż jednego maga - poza tym nie gra od 1 tury...bo nawet jak masz banishment to w zasadzie na początku nic innego nie rzucisz...więc ogarnięty przeciwnik Ci to dispeluje...
Grałem na Hevanie i pewnie do niego wrócę bo jest fajny i gra całą grę.... i grałem na Shadow - i też mega ważny...ale w specyficznych sytuacjach...
Na razie jednak pogram chwile ma Lifie ...
Grałem w imperium już na Lighcie - i jest to fajna domena ale musisz mieć więcej niż jednego maga - poza tym nie gra od 1 tury...bo nawet jak masz banishment to w zasadzie na początku nic innego nie rzucisz...więc ogarnięty przeciwnik Ci to dispeluje...
Grałem na Hevanie i pewnie do niego wrócę bo jest fajny i gra całą grę.... i grałem na Shadow - i też mega ważny...ale w specyficznych sytuacjach...
Na razie jednak pogram chwile ma Lifie ...
zgadzam się z Twója analiża - light na wielu magach albo heaven uważam za bardziej niebezpieczne lore. Chodzi o to że generalnie lifem nie ogarniesz smietnika a to daje mi sporo luzu. a te gory mozna oddac ^^ w zamian czesto zrobisz kuku swojemu magowi rzuć sobie w domu te 5 miscastów które przerzuciles i zoabcz czy coś by to zmieniło ; )
tron sprawia że jest w tym lore sporo grywalnych czarów - bez tronu zostaja tylko dwellersy imo. No i jak masz feedbacka to już w ogóle przyjemnie sie wpuszcza dwellersy z 5 kosć i;)
tron sprawia że jest w tym lore sporo grywalnych czarów - bez tronu zostaja tylko dwellersy imo. No i jak masz feedbacka to już w ogóle przyjemnie sie wpuszcza dwellersy z 5 kosć i;)
Jak tą rozpa pocisłes VC to przeciwnik musiał albo być nawalony albo na mega kacu.
Tak złożone EMP nie ma zbytnio szans z VC.
I ogl jak czytam to miałeś dużo szczęścia.
Qc ma racje nie masz jak ogarniać śmieci a one tak naprawdę grają w tą grę
Tak złożone EMP nie ma zbytnio szans z VC.
I ogl jak czytam to miałeś dużo szczęścia.
Qc ma racje nie masz jak ogarniać śmieci a one tak naprawdę grają w tą grę
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
tak- miałem szczęście - ale jak się wciska 3 maski to chyba jednak coś w tym jest - do tej pory słabo mi szło wciskanie maski. Wygrywałem 12,15,16 a jak przegrywałem to najgorzej do 7...
Śmieci usuwam pegazami i jazdą (małą) oraz huricanium... na razie dobrze to działało..
VC są trudnym przeciwnikiem dla Imperium bo nawet papa z lusterkiem nie daje większej szansy na przetrwanie bo po prostu przyjmie ci chalege ghastem a wampir w pierwszej turze zabije ci bsb i jeszcze ze 2-3 knightów - ot smutna prawda o parnigu z VC. Gadanie ,że jakąś rozpą nie jesteś wstanie czegoś zrobić jest głupotą - zależy z kim grasz i zależy jak grasz...to nie rozpa wygrywa tylko gracze Szymon - naucz się tego
Wybór jest prosty - papa z lusterkiem - unieszkodliwiający lordów chaos,ogrów,orków etc (czyli działający selektywnie) czy Grandmaster który po jedzie i zabija... ja testuje grandmastera - na razie byłem zadowolony - za pewne poziom zadowolenia mi spadnie jak zginie parę razy....
A life to nie tylko tron czy dwelersi - +2 T jest ważne (możesz demisiami wjechać w WL!) ,2k6 s3 co ture jest ok i regenka jest ok...wreszcie masz pocisk z 1 kosci a mag jedzie w jeździe więc zasięg 18 cali nie jest problemem,wskrzeszenie jest super dla Imperium..każdy czar gra,każdy jest ważny...
Imperium musi mieć magię wspomgającą i Life jest taką magią ..
Tak czy inaczej to rozpa na drużynówkę więc raczej nie spotkam się VC na szczęście ...
Śmieci usuwam pegazami i jazdą (małą) oraz huricanium... na razie dobrze to działało..
VC są trudnym przeciwnikiem dla Imperium bo nawet papa z lusterkiem nie daje większej szansy na przetrwanie bo po prostu przyjmie ci chalege ghastem a wampir w pierwszej turze zabije ci bsb i jeszcze ze 2-3 knightów - ot smutna prawda o parnigu z VC. Gadanie ,że jakąś rozpą nie jesteś wstanie czegoś zrobić jest głupotą - zależy z kim grasz i zależy jak grasz...to nie rozpa wygrywa tylko gracze Szymon - naucz się tego
Wybór jest prosty - papa z lusterkiem - unieszkodliwiający lordów chaos,ogrów,orków etc (czyli działający selektywnie) czy Grandmaster który po jedzie i zabija... ja testuje grandmastera - na razie byłem zadowolony - za pewne poziom zadowolenia mi spadnie jak zginie parę razy....
A life to nie tylko tron czy dwelersi - +2 T jest ważne (możesz demisiami wjechać w WL!) ,2k6 s3 co ture jest ok i regenka jest ok...wreszcie masz pocisk z 1 kosci a mag jedzie w jeździe więc zasięg 18 cali nie jest problemem,wskrzeszenie jest super dla Imperium..każdy czar gra,każdy jest ważny...
Imperium musi mieć magię wspomgającą i Life jest taką magią ..
Tak czy inaczej to rozpa na drużynówkę więc raczej nie spotkam się VC na szczęście ...
Laik grający DE przegrywa z 12 letnim dzieckiem grającym OK 13:7.PiotrB pisze: Gadanie ,że jakąś rozpą nie jesteś wstanie czegoś zrobić jest głupotą - zależy z kim grasz i zależy jak grasz...to nie rozpa wygrywa tylko gracze Szymon - naucz się tego
Wiec coś jest na halo )
VC to samograj nie oszukujmy się
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
ogarnianie śmieci Pegazami to właściwie najlepsza z istniejących opcji, na magię nie możesz do końca liczyć; na life'a już mi kiedyś zwrócono uwagę, chociaż uparcie gram na heaven, bo na defensy jest stosunkowo najlepszy, z life jest inny problem, krotkie zasiegi i spory CV, chociaz, z włączonym tronem już robi się syto a dwellersi to największy czar masakrujący chyba obok brzytwy, ale działa znacznie lepiej