Master w Babicach 17-18.11.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Re: Master w Babicach 17-18.11.2012

Post autor: Paraszczak »

Ja jeszcze dwa zdania w sprawie WYSYWIGu. Sam uważam, że to poroniony pomysł. Mam oryginalne figurki GW Cold One Knightów z Repeater Crossbowami, mam Witch Elfki z kuszami. Jaki to ma wpływ na grę, gdy wystawię Wiedźmy z HW+Kusza zamiast 2HW Bo nie ogarniam. Mam ciąć modele kolekcjonerskie z lat 80', bo ktoś NIE KUMA co się do niego mówi przed bitwą? Że np. Cold Ones tak naprawdę nie mają kusz????

Na turniej w Babicach mam zamiar wystawić Lorda na piechotę z magic weaponem dwurakiem. Magic itemów nie trzeba mieć a więc wystawiam model z hand weaponem żeby mieć +1 punkt za WYSYWIG którego de facto nie mam. Ludzie przecież to jest kurwa absurd. Specjalnie nie robię WYSYWIGA żeby mieć punkty za WYSYWIG.

Kolejna sprawa. Kupuję kolekcjonerski model pieszy bohatera za 1000pln i żeby se nim pograć na masterach to mu muszę ręce poupie*****ć??? Ogarnijcie się ludzie.

WYSYWIG - Tak, ale w kategorii dla Hobbystów, razem z testami wiedzy z fluffu, malowaniem i innymi pierdołami.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Hehehhe, stary, juz za pozno na lamenty, Smiechu bedzie nieugiety :)

Tak swoja droga, Smiechu, pomalowales kiedys jakis model :roll: ? Pozdro dla klimaciarzy!
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Lista ligowa,
czy nie powinno być jakiegoś zapiski, DO Kiedy organizator mastera ma prawo modyfikować regulamin?? To pytanie jest całkiem serio.

Ja nie wiem czy wprowadzenie tej oceny na kilka dni przed terminem zgłoszeń to olewactwo czy celowy zabieg marketingowy?? W końcu ładnych parę stron zostało nabite :wink:

Śmiechu - pomysł dobry, ale nad PR to popracuj :wink: :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

powinno. Masz miejsce na ll wiec sie tym zajmij na przyszlosc.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Shino pisze:powinno. Masz miejsce na ll wiec sie tym zajmij na przyszlosc.
chciałem to tam napisać, ale miejsca juz nie mam - oddałem z racji wyjazdu
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Cauliflower pisze:
Shino pisze:powinno. Masz miejsce na ll wiec sie tym zajmij na przyszlosc.
chciałem to tam napisać, ale miejsca juz nie mam - oddałem z racji wyjazdu
Najgorzej.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Poszlo zgloszenie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Organizator
Wałkarz

Post autor: Organizator »

Do wszystkich ktorzy do mnie dzwonia w tym momencie - Jestem w Rosji i nie odbieram telefonmu - no chyba ze zaplacicie za wieksza wejsciowke pozniej to ok.

Jest cos takiego jak PW na forum.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Nikt nikomu nie każe żadnego modelu kolekcjonerskiego ciąć, zresztą nie rozumiem czemu nie chcecie kolekcjonerskimi modelami grać niepomalowanymi i niesklejonymi, położenie na nie kleju i farby również obniża ich wartość, może nie tak bardzo jak pocięcia ale zawsze. To że mam fajne figurki ogrów to znaczy że mają grać jako filery w krasnalach bo są fajne a i tak każdy głupek się domyśli że krasnale nie mają ogrów? Jak mam ładny model, który nie jest tym czym powinien to albo zmieniam rozpę, albo akceptuje ten punkt straty, no chyba że jestem tak dobry że mi ten punkt nie robi.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Wysłałem zgłoszenie - Pavulon Team.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

kudłaty pisze:Nikt nikomu nie każe żadnego modelu kolekcjonerskiego ciąć, zresztą nie rozumiem czemu nie chcecie kolekcjonerskimi modelami grać niepomalowanymi i niesklejonymi, położenie na nie kleju i farby również obniża ich wartość, może nie tak bardzo jak pocięcia ale zawsze. To że mam fajne figurki ogrów to znaczy że mają grać jako filery w krasnalach bo są fajne a i tak każdy głupek się domyśli że krasnale nie mają ogrów? Jak mam ładny model, który nie jest tym czym powinien to albo zmieniam rozpę, albo akceptuje ten punkt straty, no chyba że jestem tak dobry że mi ten punkt nie robi.
Co to w ogóle za pierdololo? Widzisz różnicę pomiędzy Ogrem i Krasnoludem a Cold One Knightem i Cold One Knightem? Albo Witch Elfką i Witch Elfką? Mam ładne modele Rydwanów z 2 edycji ale za cholerę tam nie ma Spearów - no nic, zmienimy rozpiskę, tak? Bo na załogantach nie ma Spearów? Albo potnę se 4 Herosów do Pegazerii, bo chcę mieć na nich Lance a GW nie produkuje modeli do DE z Lancami. Albo w ogóle wyrzucę do kosza Smoka z 5ed bo tam jeździec był zrobiony ze Scourgem a przecież DE Lordowie nie mają nawet takiej opcji do wykupienia.

Niestety trzeba sobie zdać sprawę, że nie wszystko, co przychodzi do głowy to dobre pomysły. I WYSIWYG to nie jest dobry pomysł.

P.S. Następnym razem poproszę argumenty, a nie demagogię.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

wszyscy którzy narzekają na ten jeden punkt za WYSIWYG niech sie chwile zastanowia co to tak naprawde zmienia..
ja pamietam mojego pierwszego bazyla, a nie byl on wcale tak dawno temu, 2010 chyba albo 09. wtedy jak bless byl sedzia od malowania to byl zapisek od WYSIWYgu na herosach, nie pamietam by wtedy byl z tego powodu jakis flejm..
Smiechu powiedzial jasno. nie zmieni regulaminu. EOT.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Wracamy do tematu turnieju. Jeśli ktoś chce napisać post do Śmiecha propos hobbystyki, to proszę bardzo, ale dalsze posty z dyskusją na ten temat wywalam, albo poproszę admina o przeniesienie ich do innego działu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

nie byłem w zeszłym roku więc pytam drukujecie rozpiski?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2012, o 10:02 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Brawa dla smiecha za punkty za wysiwyg. Szczegolnie wazne sa tu commandgoupy i to gdzie one sa w oddzialach.

Zgloszenie Ordinu juz poszlo.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

A jak tak z ciekawości będzie Pokerek jak rok temu?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Kalesoner, ludzie Wam postów nabijają, spamują o pierdołach i robotę odwalają a Ty się gniewasz ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Zgłoszenie poszło

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Team Paradogs zgłoszenie wysłane
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Karli pisze:Kalesoner, ludzie Wam postów nabijają, spamują o pierdołach i robotę odwalają a Ty się gniewasz ;-)
Proste! Mówiłem, że to zabieg celowy!! :wink: :wink:

Śmiechu, kiedy wracasz i wrzucisz listę zgłoszonych?
Obrazek

ODPOWIEDZ