Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Za mało ironów 
Na open w oddziale spokojnie 12 trzeba dawać

Na open w oddziale spokojnie 12 trzeba dawać

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Slos nie karci deatha. O ile się nie myle nie ma tam ani jednego czaru który wymaga line of sight. 

Przede wszystkim SLoS wcale nie blokuje LoS, więc jest to najlepszy LoS dla magii.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Popierdzieliło mi się, myślę o jednym a piszę drugie
Na turnieju jest VLOS, więc oddziały blokują line of sight. Teraz doczytałem w RB, że direct dmg nie potrzebuje LoS. Czyli death zostaje, muszę sobie jakoś poradzić z tymi przegiętymi specjalami
maneaterzy(sniper+poison), chyba też się nie sprawdzą z powodu VLOS, z resztą nawet na slos wydają mi się problematyczni(zwykły cover i dupa zbita
) Zapomniałem, że to nie euro i nie ma limitu pkt na oddziały. Wywaliłem małe byki i jakieś duperele i dobiłem ironów do 12.
1 * Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4; Iron Fist
Greedy Fist [40.0]
Armour of Destiny [50.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Bruiser @ 190.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 179.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 2; Great Weapon
Crown of Command [35.0]
1 Firebelly @ 170.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Fire
Hellheart [50.0]
12 Ironguts @ 561.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
6 Ogres @ 222.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; FCG
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
5 Mournfang Cavalry @ 370.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Models in Army: 36
Total Army Cost: 2827.0
Na turnieju jest VLOS, więc oddziały blokują line of sight. Teraz doczytałem w RB, że direct dmg nie potrzebuje LoS. Czyli death zostaje, muszę sobie jakoś poradzić z tymi przegiętymi specjalami

1 * Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4; Iron Fist
Greedy Fist [40.0]
Armour of Destiny [50.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Bruiser @ 190.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 179.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 2; Great Weapon
Crown of Command [35.0]
1 Firebelly @ 170.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Fire
Hellheart [50.0]
12 Ironguts @ 561.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
6 Ogres @ 222.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; FCG
Models in Army: 36
Total Army Cost: 2827.0
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
FCG na bullach to żart ? 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Kamikadze za 400 pkt ...
Tak, lepiej jest trzymać wszystkich bohaterów w jednym klockucichy pisze:Czyli co? FB też do Ironów

Bullom wystarczy muzyk, no chyba że masz wolne punkty to mogą dostać dodatkowo szmatę

Wisła Kraków.
Żeby później spadali od katapult albo słońca.Sevi pisze:Tak, lepiej jest trzymać wszystkich bohaterów w jednym klockucichy pisze:Czyli co? FB też do Ironów
Bullom wystarczy muzyk, no chyba że masz wolne punkty to mogą dostać dodatkowo szmatę
Możesz jednego bohatera wrzucić do buli. Też może dać radę. Ogólnie za dużo magów masz w rozpie.
Po co ci dowódca w Irongutach? Twój slaughtermaster naprawdę daje rade w combacie szkoda go marnować żeby stał w tylnym szeregu. Takie jest moje zdanie
On stoi w 1 szeregu przecież? ustawienie będzie 4x4 FCG i lord w pierwszym reszta w drugim. Zresztą dowódca musi być jak mi rzuci challenge swoim chempionem np. a ja bedę chciał bić po oddziale czy w jego bohatera. Myślę, że w Ironach bedą jednak bezpieczniejsi.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
Mi jakoś nie spadają.as1 pisze: Żeby później spadali od katapult albo słońca.
Po co ci dowódca w Irongutach? Twój slaughtermaster naprawdę daje rade w combacie szkoda go marnować żeby stał w tylnym szeregu. Takie jest moje zdanie
Champion w Ironach to mus. Brak championa = strzał w stopę. W walce generał robi make my way i tym prostym sposobem mamy sytuację gdzie przeciwnik może (w pierwszej turze walki) bić jednyne w jeden model 'szeregowy'. Gdy grałem na bsb puszcze to dopóki nie zabił championa oddział spokojnie oddawał z tyłu.
Inna sprawa: ma ktoś jakieś porady odnośnie gry na 1k? Format banuje lordów i large targety więc nie wystawię działa.
Rozkminiłem coś takiego:
1000 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Butcher @ 188.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 2; Iron Fist;
Armour of Fortune [35.0]
Warrior Bane [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
5 Ironguts @ 293.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Throwing Weapons
4 Mournfang Cavalry @ 300.0 Pts
4 Mournfang @ [0.0] Pts
2 Mournfang Cavalry @ 170.0 Pts
Banner of Eternal Flame [10.0]
2 Mournfang @ [0.0] Pts
Models in Army: 24
Total Army Cost: 997.0
Boli brak działa i bsbka

Wisła Kraków.
Tylko że miękki i może szybko popłynąć. Grając cały czas na armour of destiny przyzwyczaiłem się do pancernego generała
Tutaj mam jego małą namiastkę.

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Mój ironblaster nie jest ani large targetem ani lordem, ale może gramy w różne gryFormat banuje lordów i large targety więc nie wystawię działa.

W mojej grze ironblaster ma zasadę large target
wiem ze będzie to bardzo złośliwe, ale:

wiem ze będzie to bardzo złośliwe, ale:

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
grasz na małe punkty - bez fireballa nie wychodx z domu Sevi
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Holy shit. Faktycznie.
Manual has been read.( nie było złośliwe ale trafne
)

Manual has been read.( nie było złośliwe ale trafne