Leśniaki kontra Stary Świat - czyli relacje z turniejów

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Leśniaki kontra Stary Świat - czyli relacje z turniejów

Post autor: Piotras »

O żesz Urban grałeś? Ja łaziłem i szukałem jeszcze jakiś graczy WE, ale nie ogarnąłem...
Ale ja to w warzywniaku siedziałem, więc w sumie mogliśmy się nie spotkać ^^

Babicie, ja chętnie, ale pewnie czasu będzie za mało...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Tutajec pisze: co do przerzutow to ja nie wiem o co wam z tym chodzi, co robicie jak ktos ma faze magii 2,2 3,3 i moze wm jebnac jakis killerski czar jak pitka,slonce banishment w cos waznego, ja musze miec na takie rzeczy scrolla. co do wanda to on jest do ratowania missdispeli ?, nie wiem czy nawet wart jest zbijac wyniki ktore sa rowne statysyce czyli 7 to dwie kosci 10 3 kostkami itd. jak dla mnie wand ratuje dupe, ja wole faze magii wylaczyc, i probowac zabijac magow. zreszta uwazam ze dopuki przeciwnicy nie zabijaja lucznikow albo heros i treemana magia to mam wyjebane.

Gratki wyniku! Fajnie że WE przeżywają taki renesans :)

Co do różdżki - ja ją używam tylko z dodatkową kostką czyli nawet przy takich niekorzystnych rzutach mam 3 na 4 lub 4 na 6 - z re-rollem to i tak daje sporą szansę na dispella, przede wszystkim jednak w mojej rozpie nie ma jednego czaru który by tak przełamywał - unikam CC, nie mam drzewa które jest podatne na słonka czy pitki. Mam stabilną antymagię w każdej turze a nie tylko w 1 w której użyje scrolla.

Imo lepiej zdispellować czar niż być niepodatnym na jego działanie - tym bardziej że są buffy, debuffy i czary w styluj 13, transmutacja czy dwellersy na które jednak nic nie masz (poza scrollem na 1 turę).

Jak widać wszystko zależy od rozpiski i stylu gry, ja obecnie mam bardziej zachowawczy - CC to ZUO, wchodzę w niego tylko na bardzo dobrych dla mnie warunkach :wink:
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 10:10 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Życie ! Przeżywają !
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

mea maxima culpa :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Graty Panowie ! Mi nie było dane podjechać do Poznania lecz zamierzam pojawić się w Babicach.

@Luc - granie na przerzucie jak napisali Laik i Tutajec jest naprawdę zależne od stylu. Ja gram podobnie jak Laik czyli z dodatkową kostką i w miarę to daję radę jako antymagia. Jednakże po raporcie Tutajca zaczynam się zastanawiać by wypróbować DS i harfę :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Piotras z VI bitwy było 40 małych na korzyść dla mnie, nie dla Ciebie :P
Ale bitwa fakt, faktem epicka, ale takiego pecha jakiego miałeś nie widziałem, jak dotąd, po stronie przeciwnika.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Możliwe, mało to istotne ;)
Jak już V bitwa :P Pech czy nie, taka gra, nic się na to nie poradzi. I tak cieszę się, że z taką kulajką uturlałem remis hehe.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Ja tam z bitwy też się cieszę bo nazwę ją śmiechową i spokojną.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

No i wszyscy są zadowoleni :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

mały raport z preBabic w Częstochowie:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 05#p990205

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

co tu duzo mowic. dobra rozpa, dobry gracz, dobre wyniki.
z dobrym dwarfem pewnie byloby Ci ciezej, ale fakt jest taki, ze wymaksowane strzelanie moze posiekac nawet te duze hordy pokurczy i moim zdaniem jest tutaj wyzej niz drzewo.
skaveny, nie wspomniales chyba nic o abomce, jak spadla, domyslam sie ze strzelania, ale to tak na marginesie. jesli wyczerpie sie stormbanner latwo pojechac skaveny ta rozpa, slavy szybko schodza, a reszte mozna przytyrac w kombacie.
z wochem to latwo bylo. tyle marudow -> punkty i dal sobie wciagnac chosenow do lasu.. wtf? :)

gratulacje, widzimy sie w babicach 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Z krasnoludami jest ciężka gra i wynik zależał tutaj od gracza – niestety dwellersy zostały zjedzone w pierwszej turze – a one ładnie pomagają ściągać hordy:).
Co do abomki – no niestety Solo nią nie podjechał, praktycznie przez całą grę siedziała za górką, a szkoda bo to łatwe 250 punktów dla WE…
Choseni – najpierw zjedli orła, później driady, później mieli opcje tancerze w lesie albo nic a ja dzięki temu mogłem spokojnie ruszać się łukami obok, szukając dogodnych celów:).

Masek się tym za bardzo nie robi ale mało jest ryzyka w grze tą rozpą.

Babice następne :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Ładny wkład do nowego draft :)
1.All Longbows in the army are considered to have the “Glade Guard Longbows” special rule. As such, all Wood Elf longbow shots will be Strength 4 at short range. Magic bows are ALSO effected.
2.The 5+ ward save granted by the Forest Spirit rule may now be used against all attacks, both magical and non-magical.
3.Spellsingers may choose spells from the Lore of Athel Loren, the Lore of Life, or the Lore of Beasts
4.A Wood Elf Noble that is upgraded to a Battle Standard no longer loses his “Longbow”. As a BSB he may also purchase any mundane equipment normally available to a Noble.
5.Wardancers are not limited to 1 supporting attack per model. Each Wardancer model will strike with as many supporting attacks as they normally would if the enemy were in base contact.
6.Great Eagles are a 2 for 1 rare choice.
7.A Cluster of Radients may be taken by any character in the Wood Elf book. It is no longer limited to Treeman Ancients and Branchwraiths.
5 i 6 trochę za mocne, reszta bardzo sensowna.

Tak na poważnie wystarczyłaby 1 i już mamy gigantycznego boosta

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

All Longbows in the army are considered to have the “Glade Guard Longbows” special rule. As such, all Wood Elf longbow shots will be Strength 4 at short range. Magic bows are ALSO effected.
Tą jedynkę biorę w ciemno i jestem uhahany :mrgreen:

Reszta też całkiem fajna ;)
Mały mag z Life/Beast, Ward 5+ na wszystko... żyć nie umierać ;)
Z takimi zasadami to ja nowego booka nie potrzebuje :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Panowie to mam rozumieć, że to są nowe zasady z jakiegoś faqa/czegokolwiek? ze mogę na tym grac już od dziś ??? <:D>

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Ready pisze:Panowie to mam rozumieć, że to są nowe zasady z jakiegoś faqa/czegokolwiek? ze mogę na tym grac już od dziś ??? <:D>
NIEEE :!: :!: :!:

To są zasady z jakiegoś turnieju z US jak dobrze kminię.
Czysto funowsko-testowe podeście :mrgreen:

Nie ma takich zasad, nie w chwili obecnej i raczej się tym nie ma co podniecać bo raczej coś takiego nie przejdzie.
Jeśli będą jakiekolwiek zmiany to z pewnością będzie o tym dyskusja a to tylko jakaś fantazja chłopaków zza oceanu ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

no to po gwiazdce...

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Ready pisze:no to po gwiazdce...
Welcome to "WE World" :twisted:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Wystarczy napisac kilka zdan aby przegiac armie w jedna strone ^^.

Moze uzyja kilku pomyslow w naszych draftach. Z tych bardziej normalnych to bym widzial te lory magii, Luki z sila 4 i bsbka ktory nie traci luku.
Obrazek

ODPOWIEDZ