Black Brush Studio up 19.12.2014 - Protectorate of Menoth
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Brushlicker
- Falubaz
Re: Wariaxowe bazgrajła
auto-kolor, auto-kontrast -> zrobione
można troche podciągnąć cienie i światła, ale to zakrawa na oszukaństwo (no chyba że sie robi foty kamieniem, co spłyca)
można troche podciągnąć cienie i światła, ale to zakrawa na oszukaństwo (no chyba że sie robi foty kamieniem, co spłyca)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
OK, skoro już wiadomo, jak wygląda - bardzo fajnie pomalowany figs. Fotki imho lekko prześwietlone, albo kontrast zrobiony za mocny. Mieczyk na drugiej focie - górna połówka bardzo fajna, natomiast dolna nie tak bardzo. Nie wiem czemu dołożyłeś tam czerwonego koloru...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Przesuper. Naprawdę świetny, ja tak nie umiałbym pomalować...
- The WariaX
- Falubaz
Mały Up.
Kolejny figs ze starej kolekcji, takie TT+.
A tutaj oddział na najnowsze PMOTM, aczkolwiek to nie jest moje główne zgłoszenie
Demoniczne salamandry:
Tę środkową pomalowałem już jakiś czas temu, dokończyłem pozostałe.
Na główne zgłoszenie szykuję coś liczebniejszego
Kolejny figs ze starej kolekcji, takie TT+.
A tutaj oddział na najnowsze PMOTM, aczkolwiek to nie jest moje główne zgłoszenie
Demoniczne salamandry:
Tę środkową pomalowałem już jakiś czas temu, dokończyłem pozostałe.
Na główne zgłoszenie szykuję coś liczebniejszego
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Herosik fajne, widać próbny NMMu na toporkach za co +
Ogółem fajny pan, ale trochę monotonny. Brakuje mu czegoś, przełamującego. Niby jest ten płaszczyk, ale trochę zbyt jednolity. Fajne wyciągnięcie, ale cienie słabe. Może ciemniej w zagłębieniach? Wtedy rozjaśnienia zaczęłyby faktycznie świecić.
A salamandry świetne Takie oczojebne i do tego dobrze dobrane kolorki.
Ogółem fajny pan, ale trochę monotonny. Brakuje mu czegoś, przełamującego. Niby jest ten płaszczyk, ale trochę zbyt jednolity. Fajne wyciągnięcie, ale cienie słabe. Może ciemniej w zagłębieniach? Wtedy rozjaśnienia zaczęłyby faktycznie świecić.
A salamandry świetne Takie oczojebne i do tego dobrze dobrane kolorki.
- The WariaX
- Falubaz
@Rasti
Wiadomo, można by tu i ówdzie poprawić . Figs służy mi głównie jako przedstawiciel postaci w D&D (ale herezja, mam nadzieję, że mnie tu nie zjedzą zaraz ). Także jest tak pomalowany, aby nie było mi szkoda jak coś mu się stanie.
Pod koniec terminu konkursu podeśle Ci na pm'ce wszystkie moje zgłoszenia.
Fuxiorr to widzę, że się wziął na sposób
Wiadomo, można by tu i ówdzie poprawić . Figs służy mi głównie jako przedstawiciel postaci w D&D (ale herezja, mam nadzieję, że mnie tu nie zjedzą zaraz ). Także jest tak pomalowany, aby nie było mi szkoda jak coś mu się stanie.
Pod koniec terminu konkursu podeśle Ci na pm'ce wszystkie moje zgłoszenia.
Fuxiorr to widzę, że się wziął na sposób
Maluję na zamówienie:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jedna rzecz mocno mi przeszkadza w chaośniku - to styliska od toporów - tu poszedłeś na zbyt duże uproszczenie i to widać. Reszta ok przy takich założeniach, nawet więcej niż ok Salamandry świetne kolorystycznie, tu absolutnie oczojebność nie przeszkadza .
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Zgodzę się z smiejagregiem. Styliska aż proszą się o słoje. Salki bomba.
Fuxiorr został zbesztany za ortografię to memami wali
Fuxiorr został zbesztany za ortografię to memami wali
Salki świetne, Chaośnik też niczego sobie.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- The WariaX
- Falubaz
Dobra ciśnymy dalej. 5dni bez up'u to o 5 dni za dużo
Liczę tym razem na solidną krytykę, ale taką wbijającą w ziemię.
Wg mojej oferty usług to powinien to być poziom 3. Jak uważacie, daje radę?
Liczę tym razem na solidną krytykę, ale taką wbijającą w ziemię.
Wg mojej oferty usług to powinien to być poziom 3. Jak uważacie, daje radę?
Maluję na zamówienie:
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Biały symbol na płaszczu można by jeszcze bardziej pocieniować - teraz wygląda trochę sztucznie gdyż cienie są zbyt małe w porównaniu z resztą płaszcza, który bardzo mi się podoba. Generalnie czerwień, oprócz tyłu płaszcza, nie do końca mi się podoba, zawieszka kulek doczepionych do laski jest niezrobiona chyba... Generalnie coś więcej będzie można powiedzieć, jak skończysz figsa, bo to, co wygląda na skończone, jest ok...
- The WariaX
- Falubaz
@JochnyWalker
Dzięki za komentarz, mógłbyś napisać wprost co wg. Ciebie wymaga poprawy?
@smiejagreg
Toś mi pocisnął, ale dobrze : No ja myślałem, że jest już gotowy Symbol na płaszczu już tak zostawię, na żywo to nie wygląda aż tak źle, a nie chcę go popsuć... Pisząc o czerwieni masz na myśli pistolet i rączkę maczugi? hmm nie wiem co by można z nią było jeszcze zrobić. Mi najmniej podoba się ta złota część maczugi... jej rzeźba jest na tyle drobna, że nie umiem rozjaśnić poszczególnych piór (czy jak to nazwać).. Tak myślę, czy by nie walnąć tego elementu złotem z vallejo. Na innych modelach takie złoto prezentuje się dużo lepiej, nawet bez jakiś specjalnych zabiegów.
@Biały orzełek na padzie i szmata do poprawienia
No fakt, orzełek też jest do bani zgadzam się co do szmatki, no ale tak jak już pisałem..
Poniżej zdjęcia chyba ostatnich archiwalnych modeli, malowanych jakiś dłuższy czas temu. Więc rzeczy wartych pokazania chyba już nie mam.
Dzięki za komentarz, mógłbyś napisać wprost co wg. Ciebie wymaga poprawy?
@smiejagreg
Toś mi pocisnął, ale dobrze : No ja myślałem, że jest już gotowy Symbol na płaszczu już tak zostawię, na żywo to nie wygląda aż tak źle, a nie chcę go popsuć... Pisząc o czerwieni masz na myśli pistolet i rączkę maczugi? hmm nie wiem co by można z nią było jeszcze zrobić. Mi najmniej podoba się ta złota część maczugi... jej rzeźba jest na tyle drobna, że nie umiem rozjaśnić poszczególnych piór (czy jak to nazwać).. Tak myślę, czy by nie walnąć tego elementu złotem z vallejo. Na innych modelach takie złoto prezentuje się dużo lepiej, nawet bez jakiś specjalnych zabiegów.
@Biały orzełek na padzie i szmata do poprawienia
No fakt, orzełek też jest do bani zgadzam się co do szmatki, no ale tak jak już pisałem..
Poniżej zdjęcia chyba ostatnich archiwalnych modeli, malowanych jakiś dłuższy czas temu. Więc rzeczy wartych pokazania chyba już nie mam.
Maluję na zamówienie:
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajne te orki, najfajniejsze są metalowe elementy - świetnie wyszły...
Niekoniecznie się dobrze zrozumieliśmy. Pisząc o WIPie miałem na myśli wszystkie czarne elementy - autentycznie myślałem i dalej bym tak sądził - że będziesz je jeszcze malował... Myślę, że jednak trza by było z nimi coś zrobić - bo jest ich kilka i sprawiają wrażenie, jakby cały figs był niedokończony. Tak to odbieram po prostu... Czerwień - maczuga, pistolet (kurde, nie bardzo wiem, czemu maznąłeś ten pistolet na czerwono) i sztylety u pasa - wygląda, jakby ją maznął ktoś inny... Dużo elementów pomalowanych jest precyzyjnie, a ta czerwień jakoś inaczej... Nie wiem...
Niekoniecznie się dobrze zrozumieliśmy. Pisząc o WIPie miałem na myśli wszystkie czarne elementy - autentycznie myślałem i dalej bym tak sądził - że będziesz je jeszcze malował... Myślę, że jednak trza by było z nimi coś zrobić - bo jest ich kilka i sprawiają wrażenie, jakby cały figs był niedokończony. Tak to odbieram po prostu... Czerwień - maczuga, pistolet (kurde, nie bardzo wiem, czemu maznąłeś ten pistolet na czerwono) i sztylety u pasa - wygląda, jakby ją maznął ktoś inny... Dużo elementów pomalowanych jest precyzyjnie, a ta czerwień jakoś inaczej... Nie wiem...
- The WariaX
- Falubaz
smiejagreg pisze:Bardzo fajne te orki, najfajniejsze są metalowe elementy - świetnie wyszły...
Hehe no to jest problem wh40ki. Z góry ustalony schemat kolorystyczny, Kapelna śledczy musi być czarny i koniec kropka (nie ja to wymyśliłem ). Też mi się to nie podoba, bo ciężko coś ładnie na czarno pomalować... nie da się za bardzo, co więcej jak widać model jest obładowany szczegółami, więc nie da się tego jakoś szarym rozjaśnić (tzn. ja nie potrafię i tego na pewno już nie będę ruszał bo wszystko popsuje). Z czerwonym podobnie, chociaż może to poprawię, aczkolwiek figurka miała przed malowaniem określony poziom do którego dążyłem. Jedyna rzecz jaką faktycznie nie pomalowałem to jakieś dziwne nity na szmatce z przodu. Poprawiłem jednak trochę to logo/symbol na płaszczu z tyłu, jak zrobię nową fotkę to oczywiście wrzucę.
Maluję na zamówienie: